سوله به نوعی سازه پیش ساخته فلزی گفته میشود که برای کاربریهای مختلف، مناسب است. این سازه را گاهی اوقات به عنوان انباری مورد استفاده قرار میدهند. برای طراحی و ساخت سوله انبار، به عوامل مختلفی مثل طول سوله، عرض و دهانه آن، عایق بندی سوله و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی آن توجه ویژهای میشود. سولههای انبار همان گونه که از نامشان پیدا است، نوعی سوله برای ذخیره کردن مواد مختلف هستند و در طراحیهای مختلف، روی کار میآیند. این سولهها باعث حفاظت از کالاها و محصولات مختلف در برابر آب، باد و باران شده و میتوانند خیلی از محصولات را مرتب و سازماندهی کنند.
سولههایی که مخصوص انبار هستند، اسکلتی ساده اما باکیفیت و مقاوم دارند. این سولهها به راحتی مونتاژ شده و هزینههای ساخت ساختمانهای مخصوص انباری را تا حد زیادی کاهش میدهند.
ساخت سوله انبار
برای ساخت سوله انبار مراحل مختلفی طی میشود. ابتدا مشتری درخواست ساخت سوله انبار را ثبت میکند و مراحل زیر را طی مینماید:
- در گام اول برای ساخت یک سوله انبار باید نوع کالایی که قرار است در این انبار نگهداری شود، مشخص شود. در واقع با توجه به این که هر کالایی شرایط خاص نگهداری خود را دارد، باید سوله هم با توجه به این شرایط ساخته شود. مواد غذایی، منسوجات، لوازم خانگی، قطعات خودرو و مواردی از این قبیل همه و همه شرایط نگهداری خاصی را دارند. علاوه بر این فضای سوله باید متناسب با کارایی سوله طراحی شود. چرا که حجم و ابعاد یک قطعه لوازم برقی با یک قطعه مخصوص اتومبیل یا هواپیما از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
- در مرحله دوم بعد از این که وضعیت کالایی که قرار است در انبار قرار بگیرد مشخص شد، شرایط زمینی که سوله در آن احداث میشود نیز مورد بررسی قرار میگیرد. در اینجا است که نوع سوله انبار با توجه به اطلاعات و شرایط زمین مشخص میشود. این که سوله تک دهانه باشد یا چند دهانه، این که سوله سر پوشیده باشد یا نه و این که سوله مرتفع باشد یا خیر، در این مرحله مشخص شده و برجسته سازی میشود.
- پس انجام مراحل اولیه باید آهن آلات و ورقهای فلزی که برای سوله سازی مورد نیاز است تهیه شود. این ورقها را بهتر است با کیفیت بالا خریداری کنید تا سولهای که در نهایت ساختهاید با کیفیت باشد.
- در مرحله بعد اسکلت سازی سوله انجام میشود. در این مرحله است که دیوار پوشها و سقفیها و مواردی از این قبیل بر روی سازه و اسکلت سوله قرار میگیرند و یک ساختمان کلی را به وجود میآورند.
- پس از این که این ساختمان به وجود آمد، درب و پنجره سوله بر روی سوله نصب شده و ساخت آن به اتمام میرسد. در مراحل بعدی هم داخل سلول مجهز میشود.
- در گام بعد، امکاناتی همچون برق، گاز و آب و همچنین سیستمهای امنیتی مثل دزدگیر یا دوربین مدار بسته در سوله قرار میگیرند. علاوه بر این، عایقهای سوله که عایقهای سقفی و عایقهای بدنه هستند، بر روی سوله قرار میگیرند. حال این سوله را برای به عنوان یک انباری در اختیار افراد قرار میگیرد. در این مرحله سوله انباری شما آماده است.
ارتفاع سوله انبار
یکی از نکات مهمی که به هنگام ساخت سوله باید مورد توجه قرار بگیرد، ارتفاع سوله است. ارتفاع سوله در استاندارد بودن یا نبودن سوله تاثیر زیادی دارد. عمدتاً سولههای انبار را با ارتفاعی بین ۳ الی ۱۰ متر به وجود میآورند که این ارتفاع با توجه به کاربرد انبار مشخص میشود. چنانچه قرار است در یک انبار مواد غذایی و خوراکی نگهداری شود ارتفاع ۳، ۴ یا ۵ متر برای شما کافی است. در غیر این صورت میتوانید سوله خود را با ارتفاع ۸ یا ۱۰ متر بسازید. بنابراین با توجه به کاربردی که از سوله انبار انتظار میرود، ارتفاع آن نیز میتواند متغیر باشد.
هزینه ساخت سوله انبار
برای این که هزینههای ساخت سوله انبار را مشخص کنند، در قدم اول به ارتفاع سوله و سپس به عرض دهانه سوله توجه میشود. سپس سولهای که قرار است اجرا شود بررسی شده و هزینههای پوشش دهنده سقف، کف سازی و هزینههای جانبی به هزینههای نهایی ساخت سوله اضافه میگردد. معمولاً قیمت سولهها در انواع مختلف را بر اساس متراژی که دارد، محاسبه میکنند. با توجه به این امر به هر میزان که متراژ سوله افزایش پیدا کند، قیمت خرید سوله نیز افزایش پیدا میکند.
افزون بر این میزان تجربه و مهارت شرکت سازنده در افزایش یا کاهش قیمت سوله تاثیر زیادی دارد. بدیهی است که شرکتهای باتجربه، سازههایی استاندارد را در کمال استحکام به وجود میآورند. چنانچه میخواهید سفارشات خرید به را به ثبت برسانید، میتوانیدطلاعات لازم در این زمینه را از کارشناسان ما دریافت کنید.
انواع سوله انبار
سولههای مخصوص انبار را از نظر نوع پوشیدگی به انواع مختلفی تقسیم میکنند. این سولهها قابلیتها و کاربردهای متنوعی هم دارند:
- سوله انبار محوطه باز: سولههای محوطه باز همان سولههایی هستند که بدون سقف ساخته میشوند. معمولا این نوع از سولهها را برای نگهداری کردن از وسایل و کالاهایی که در برابر نور خورشید یا نوسانات جوی حساسیت ندارند، مورد استفاده قرار میدهند. کالاهایی که در سوله انبار محوطه باز قرار میگیرند، کالاهایی با حجم زیاد و ابعاد بزرگ هستند. این نوع از سولهها را گاهی اوقات به عنوان یک پارکینگ برای نگهداری از خودروها نیز مورد استفاده قرار میدهند.
- سوله انبار سر پوشیده: نوع دیگری از سولههای انبار وجود دارند که سقف دارند اما دیوار کشی ندارند و از کنارهها باز هستند. در این گونه از سولهها، کالاهایی را قرار میدهند که باران به آنها آسیب میرساند یا نور آفتاب برای آنها مضر است. برای مثال مواد غذایی و خوراکی به این نوع از سولههای انبار جهت انبار شدن نیاز دارند. برای ساخت سولههای سر پوشیدهی انباری، ابتدا اسکلت سوله نصب شده و سپس رفترها و ستونها نیز احداث میشوند. این سولهها را یکی از ایمنترین سولههایی میدانند که به عنوان انباری مورد استفاده قرار میگیرد.
- سوله انبار پوشیده: سوله انبار پوشیده متداولترین نوع از سولههای انبار است که کاربرد آن هیچ گونه محدودیتی ندارد. این نوع از سولهها هم سقف دارند، هم دیواره و هم تجهیزات داخلی کالاهایی که نباید سرقت شوند و یا ارزش بالایی دارند در سولههای پوشیده نگهداری میشوند. برای ساخت این سولهها به دیوار کشی، ستون، رفتر، بدنه و ورق سقفی نیاز است.
کاربردهای سوله انبار
سولههای انباری همان طور که به آن اشاره کردیم، هیچ محدودیتی در کاربرد ندارند و بری هر گونه کاربردی مناسب هستند. به همین دلیل است که در کارخانجات برای نگهداری تولیدات صنعتی، در فروشگاهها برای نگهداری محصولات، در مرغداریها برای حفاظت از مرغها و در دامداریها برای حفاظت از گوشت و مواد معدنی، از آنها استفاده میشود. علاوه بر این، در شرکتهای بزرگ خودرو سازی، هواپیما سازی و … نیز از سولهها برای نگهداری قطعات بزرگ استفاده میشود. پس میتوان گفت که سوله انبار در هر محیطی کاربرد دارد.
اجزای تشکیل دهنده سوله انبار
سولههای انبار بسته به نوعی که دارند، اجزای مختلفی را هم در ساختار خود جای میدهند اما مهمترین این اجزا عبارتند از:
- قاب اصلی: قاب اصلی یک سوله را ستونها و تیرهای موجود در بدنه سوله تشکیل میدهند. تیرهای شیبداری که در ساختار سوله انبار قرار میگیرند، اصطلاحا رفتر نامیده میشوند. این نوع از تیرهها میتوانند نیروی وارده به سوله را منحل کرده و مقاومت اولیه سوله را افزایش دهند. چنانچه میخواهید دهانه سوله را بزرگ در نظر بگیرید، باید ستونهای آن را نیز بزرگ در نظر بگیرید.
- لایه یا پرلین: نوع دیگری از تیرها هستند که در ساختار سوله انبار قرار میگیرند و در راستای طول، فواصل معینی از یکدیگر پیدا میکنند. این نوع از اجزا همان تیرهای فرعی هستند که در میان قاب اصلی سوله قرار میگیرند و تحمل وزن پوشش دهندههای سوله را بر عهده دارند. این نوع از اجزای سوله به شکل z ساخته میشوند و با استفاده از پیچ یا جوش به قاب سوله یا همان رفتر وصل میشوند.
- سگرادها: سگرادها نیز از جمله اجزایی هستند که در سوله قرار دارند. زمانی که لاپه تحت تاثیر بارهای ثقلی قرار میگیرد، ممکن است پیچش پیدا کند و یا خم شود. در این صورت مقاومت سوله کاهش پیدا میکند و امکان فرو ریزی سوله وجود دارد. در چنین وضعیتی از سگرادها برای مهار نیروهای ثقلی استفاده میشود. سگراد با استفاده از پیچ و مهره به لاپههای سوله وصل میشود.
- پیچ و مهره: پیچها و مهرهها نیز اجزایی هستند که برای متصل کردن قسمتهای مختلف سوله مورد استفاده قرار میگیرند و سایزهای مختلفی دارند.
- گیرت: گیرتها اجزایی هستند که در جداره سوله قرار میگیرند و ورقهای سبکی که در ساختار دیواره سوله وجود دارند را در کنار یکدیگر قرار میدهند.
- مهاربندهای اصلی قائم: اگر به سیستمهای ساختمانی نگاه کنید متوجه میشوید که جهت مجهز کردن طولی سوله از نوعی مهاربندهای همگرا استفاده میشود. این مهاربندها که همان میلگردها یا دوبله ناودانیها هستند تغییر شکل سوله در زمان بهره برداری یا ساخت سوله را از بین میبرند و پایداری سوله در برابر فشارهای مداوم را افزایش میدهند.
- وال پست: یکی دیگر از اجزای سوله، وال پست است که برای سولههای کم ارتفاع و سبک مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از اجزا باعث میشوند که دیوار سوله تخریب نشود و سوله کمانش را نپذیرد. در این صورت مقاومت و استحکام سوله نیز تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
- سینه بند: سینه بند از دیگر اجزایی است که در ساختار سولهها وجود دارد. این نوع از اجزا همانند دو بال در کنار رفترها قرار میگیرند و مانند سینهای هستند که رفتر و لاپهها به آنها متصل شدهاند.
- جرثقیل: امروزه یکی از اجزای اختیاری موجود در سولهها را جرثقیل میدانند. شما با استفاده از این اجزا میتوانید به راحتی کالاها را در سوله از جایی به جای دیگر منتقل کنید. در سولههایی که کالاهای سنگین و حجیم در آنها جابه جا میشوند از این اجزا کمک گرفته میشود.
- پروفیلهای سوله: یکی از مهمترین اجزای سوله، همان پروفیلهایی هستند که در ساختار سوله قرار میگیرند و بدنه سوله را تشکیل میدهند. این پروفیلها وزن کمی دارند و از متریالهای باکیفیت تولید میشوند. بنابراین، توانایی آن را دارند که سوله را در برابر عوامل خارجی مقاومتر کنند.
ویژگیها و مزایای سوله انبار
هر سولهای که ساخته میشود، برای تمایز با سایر سولهها و سازهها، مشخصاتی دارد. سوله انبار نیز از این قاعده کلی جدا نیست. شما قبل از خرید انبار سوله باید به این مشخصات، ویژگیها و مزایا توجه داشته باشید:
- سولهها سازههایی فلزی هستند و نسبت به ساختمانها و سازهای بتنی، وزن کمتری دارند. این سازهها سریعتر از ساختمانهای بتنی روی کار میآیند و ماندگاری زیادی هم دارند. در واقع میتوان گفت که سولههایی که امروزه برای انبار کردن محصولات مختلف احداث میشوند، مادام العمر هستند.
- با توجه به این که برخی از سولهها ساختاری ویژه دارند و میتوان قطعات ساختار آنها را از هم جدا کرد، امکان نداره جا به جایی آنها نیز وجود دارد. در ضمن، با فرسایش پیدا کر ن سوله، میتوان اجزا و قطعات آن را بازیافت کرد و این ویژگی از مهمترین ویژگیهای یک سوله است.
- سولههای انبار با استفاده از متریالهای مقاوم ساخته میشوند. بدیهی است که چنین سازههایی استحکام و مقاومت بالایی هم دارند. میتوان گفت که سوله انبار در مقابل زلزله، باد، سیل و مواردی از این قبیل نیز مناسب است.
- هزینه ساخت سوله انبار نسبت به هزینه ساخت سایر سازههای انباری، کمتر است.
نکات مهم در ساخت سوله
- در ساخت سولههای انبار بسیار مهم است که شما به عنوان اولین نکته مهم، به نوع کاربری که سوله دارد توجه داشته باشید. با مشخص کردن نوع کاربری سوله، قسمتهای داخلی سوله نیز مشخص میشوند. حال با توجه به نوع کاربری، اجزای گوناگونی در ساختمان سوله قرار میگیرند و تجهیزات مختلفی هم در سوله جایگذاری میشوند.
- نورگیری سوله هم قبل از خرید انبار سولهای باید مورد توجه قرار بگیرد. معمولا برای این که نور موجود در سوله را افزایش دهند، از پنجره استفاده میکنند. این پنجرهها در دور تا دور سوله و در کنار یکدیگر قرار گرفته و نور لازم برای روشن کردن داخل سوله را فراهم میکنند. پنجرهها در قسمت بالای سوله نصب میشوند و دسترسی به آنها خیلی سخت است. این امر باعث کاهش آسیب دیدگی پنجرههای سوله انبار میشود. همچنین، پس از چیدن محصولات در سوله، نورگیری سوله دچار اختلال نمیشود.
- کف سازی سوله نیز اهمیت زیادی به هنگام ساخت سوله انبار دارد. با توجه به کالایی که قرار است در این سوله نگهداری شود، باید از متریالهای کف سازی مختلفی بهره گرفته شود. چنانچه میخواهید کالاهای موجود در انبار را از مرطوب دور کنید، بهتر است از پوشش دهندههای کف مشبک استفاده نمایید. به این نکته مهم توجه داشته باشید که برای ساخت کف سوله از آجر و بتن استفاده نمیشود چرا که ممکن است به زیر سازی سوله آسیب برسد.
- به هنگام ساخت سولهای با کاربری انباری باید به پوشش سقف سوله و پوشش دیواره سوله نیز توجه شود. پوشش دهندههای سقف انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع کالایی که قرار است در سوله نگهداری شود، انتخاب میشوند. این پوشش دهندهها ممکن است هزینههای خرید یا ساخت سوله را نیز افزایش دهند.
قیمت و خرید اینترنتی سوله انبار از قارتال کو
سولههای انبار نوعی از سولهها هستند که کاربردهای متفاوتی دارند و بر اساس این کاربردها ابعاد گوناگونی هم پیدا میکنند. با توجه به این ویژگی سولههای انبار نمیتوانیم قیمت ثابتی را برای این سازهها در نظر بگیریم. افزون بر این مواردی مثل پوشش دهندههای سقف و کف سوله، طول و عرض دهانه سوله، ساختار سوله و جنس آن بر روی قیمت نهایی سوله تاثیرگذار هستند.
امروزه بسیاری از کارفرمایان و تولید کنندگان برای سهولت مشتریان در امر خرید انواع سوله، فروشگاههای اینترنتی خود را راه اندازی کردهاند. شما با رجوع به این فروشگاهها میتوانید نمونههای سوله ساخته شده توسط یک شرکت را مشاهده کنید و اگر این نمونهها مورد پسند شما بود، سولههای خود را سفارش دهید. شرکت قارتال یکی از همین شرکتها است که هم اکنون فعالیت گستردهای در زمینه ساخت سوله دارد و با تجربه و مهارت زیاد خود میتواند سولههایی کاملاً استاندارد را طراحی کند. شما عزیزانی که تمایل به خرید سوله انبار دارید همین حالا با ما در قارتال تماس بگیرید و اطلاعات لازم در زمینه ثبت سفارش ساخت سوله دریافت کرد.