مجله قارتال

برای ساخت یک سوله استاندارد به چه مواردی باید توجه کرد؟

نکات ساخت سوله استاندارد

در چند سال گذشته با توجه به حوادث ناخوشایندی که رخ‌داده است، در زمینهٔ استانداردسازی سوله‌ها و تولید استاندارد این محصولات، تلاش‌های زیادی انجام‌شده است. امروزه مهندسان توجه بسیار زیادی به ساخت سوله‌های استاندارد در ابعاد و اندازه‌های قانونی دارند. برای اینکه مقاومت یک سوله افزایش پیدا کند، باید به‌صورت استاندارد تولیدشده باشد! به همین دلیل برای افزایش مقاومت، استحکام و زیبایی آن، باید به نکات ساخت سوله استاندارد در حین ساخت توجه ویژه داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با مشخصات کلی یک سوله استاندارد، در ادامه با قارتال همراه باشید.

 

سوله استاندارد چیست؟

سوله استاندارد به‌نوعی سازه فلزی گفته می‌شود که روند تولید آن بر اساس قوانین و استانداردهای عمرانی و ساخت‌وساز صورت می‌گیرد. برای تولید هر نوع سوله‌ای که در دسترس قرار دارند، معمولاً از استانداردهای طراحی خاصی استفاده می‌شود. به همین دلیل هر یک از سوله‌هایی که تولید می‌شوند، ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

هنگام ساخت سوله باید مشخصات و قوانین خاص رعایت شود تا کیفیت محصول بالاتر باشد. نکات ساخت سوله استاندارد، عبارت است از ابعاد، ارتفاع، متراژ، مدت‌زمان ساخت و غیره. درصورتی‌که ساخت سوله طبق استانداردها باشد، مقاومت و کیفیت آن افزایش پیدا می‌کند. همچنین این محصول در طولانی‌مدت هم دچار اصطکاک و خرابی نمی‌شود؛ به همین دلیل هزینه‌های نگهداری آن کاهش می‌یابد.

سوله استاندارد چیست؟

 

ابعاد استاندارد سوله چگونه تعیین می‌شود؟

یکی از نکات بسیار مهم که باید در صنعت سوله سازی توسط سازمان مقررات ملی ساختمان تعیین شود، ابعادی است که باید برای سوله در نظر گرفته شود. یکی از قسمت‌های بسیار مهم در یک سوله که بر روی قیمت آن‌هم بسیار تأثیرگذار است، ابعاد دهانه یا همان عرض سوله است. یکی از موارد دیگر مربوط به ارتفاع سوله است که باید بر اساس استانداردهای خاص تعیین شود. توجه داشته باشید که طول سوله را با توجه به مکانی که قرار است در آن نصب و راه‌اندازی شود، تعیین می‌کنند. به همین دلیل ابعاد استاندارد یک سوله عبارت است از:

 

طول سوله

سوله‌ها معمولاً دارای ستون و تیرهایی هستند که فاصله استاندارد برای این دو مورد ۶ تا ۹ متر در نظر گرفته می‌شود. همچنین طول استاندارد برای سوله تقریباً ۹۰ متر است. توجه داشته باشید که طول سوله در تغییرات دمایی بسیار تأثیرگذار است و هراندازه که طول آن افزایش پیدا کند، معمولاً تغییرات دما بر روی استحکام آن تأثیر بیشتری خواهد داشت.

 

عرض سوله

یکی از موارد دیگر که در تولید سوله استاندارد تأثیر بسیار زیادی دارد، عرض آن است. در حالت کلی ابعاد دهانه سوله تقریباً ۲۰ تا ۳۵ متر در نظر گرفته می‌شود. اندازه دهانه در مصرف آهن برای سازه تأثیر بسیار زیادی دارد. به‌عنوان‌مثال شما هنگام ساخت سوله با دهانه ۱۵ متر، نسبت به سوله‌ای که دارای دهانه ۲۰ متر است، آهن کمتری نیاز دارید.

ابعاد استاندارد سوله چگونه تعیین می‌شود؟

ارتفاع سوله

ارتفاع یک سوله استاندارد را با توجه به احتیاجات پروژه موردنظر و اندازه برش ورق مشخص می‌کنند. در حالت کلی ارتفاع سوله در مراحل ابتدایی بر اساس نوع کاربرد سوله، ماشین‌آلات و فضای موردنیاز برای داخل سوله مشخص می‌شود. در مرحله بعدی نکات ساخت سوله استاندارد اندازه برش ورق‌ها، ارتفاع آن را تعیین می‌کند. ارتفاع سوله استاندارد، معمولاً بر اساس عرض و شیب سقف مشخص می‌شود. ناگفته نماند که ارتفاع سوله هم یکی از مواردی است که در میزان آهن مصرفی و تعیین قیمت‌های سازه تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

 

شیب سوله

شیب سوله را معمولاً ۱۰ تا ۳۰ درصد در نظر می‌گیرند. سوله‌هایی که دهانه آن‌ها اندازه کوچکی دارد، شیب آن‌ها ۲۰ درصد خواهد بود. همچنین در مواقعی که اندازه آن بزرگ‌تر شده باشد، شیب سوله آن ۱۵ درصد در نظر گرفته می‌شود. گاهی اوقات ممکن است که دهانه سوله از ۴۰ متر هم بالاتر باشد، در این مواقع شیب آن باید ۱۰ درصد یا حتی کمتر در نظر گرفته شود. مواقعی که سوله در محیط‌هایی با بارش برفی زیاد ساخته می‌شود، باید شیب آن از ۱۵ درصد کمتر در نظر گرفته شود. دقت داشته باشید هرچه شیب بیشتر باشد، کیفیت آن بالاتر خواهد بود.

 

دفترچه محاسبات سوله چیست؟

هر سوله قبل از اینکه ساخته شود، تولیدکننده آن باید در ابتدا دفترچه محاسبات برای آن تهیه نماید. در این دفترچه مشخصات فنی و نکات ساخت سوله استاندارد به‌طور کامل نوشته‌شده و جزئیات درج می‌شود. برای مثال می‌توان گفت که در دفترچه محاسبات سوله مواردی همچون نوع متریال به‌کاربرده شده، شیوه ساخت سوله و غیره درج می‌شود. توجه داشته باشید که این قسمت از ساخت سوله جزو مهم‌ترین مراحل است. دفترچه محاسباتی سوله که توسط سازنده صادر می‌شود، باید تمامی مشخصات فنی یک سوله را به‌طور کامل و دقیق ارائه دهد. در غیر این صورت نصب سوله موردنظر استاندارد نبوده و در مراحل ساخت مشکلاتی ایجاد می‌شود. البته باید دقت داشته باشید که وجود دفترچه محاسبات سوله برای یک سازه نشان‌دهنده استاندارد بودن آن‌هم نیست. یک نکته مهم در این زمینه این است که تمامی مشخصات فنی به‌طور استاندارد و به‌طور دقیق باید ذکرشده باشد.

دفترچه محاسبات سوله چیست؟

 

تعریف بار وارده بر سوله چیست؟

بار وارد بر سوله، منظور همان بارهایی است که از طریق شرایط طبیعی بر یک سازه وارد می‌شود. این بار وارده، در هر شهر و محیطی ممکن است تفاوت‌های بسیار زیادی داشته باشد. البته سازمان مهندسی هر شهری وظیفه دارد که بر اساس آب‌وهوا و شرایطی که بر روی آن منطقه حاکم است، میزان استاندارد این نوع بارها را اعلام کند و میزان بار وارده بر سوله را مشخص سازد. به‌عنوان‌مثال در برخی از شهرها قدرت و سرعت باد بسیار بالا است یا ممکن است در بعضی مناطق میزان بارش برف بالاتر از سایر مناطق باشد. همچنین گاهی اوقات در برخی مکان‌ها رطوبت، زلزله و غیره نسبت به سایر مناطق دیگر بیشتر است. در این مواقع با توجه به شرایطی که در یک منطقه حاکم است، یک سوله را طراحی می‌کنند که با آن شرایط سازگاری داشته باشد. توجه داشته باشید درصورتی‌که هنگام ساخت سوله به میزان بار وارد برسازه توجه نشود، ممکن است که در مقاومت و استحکام سازه اختلالاتی ایجاد شود و مدت‌زمانی که می‌توان از آن استفاده کرد، کاهش یابد.

 

خرید مصالح استاندارد برای سوله چگونه است؟

توجه داشته باشید که برای ساخت سوله استاندار باید از مصالح باکیفیت و مرغوب استفاده شود. با توجه به اینکه امروز کلاه‌برداران در بازار مصرف افزایش پیداکرده‌اند، این افراد هنگام خرید مصالح موردنیاز برای ساخت سوله دچار شک و تردید می‌شوند. امروزه برخی از شرکت‌ها در سراسر کشور وجود دارند که از ورق‌های گازی در سوله خود استفاده می‌کنند. درنهایت این‌گونه سوله را به‌عنوان سوله‌های دست‌دوم به بازار مصرف عرضه می‌کنند. قبل از خرید مصالح موردنیاز برای ساخت سوله، باید آلیاژ به‌کاررفته در ساختار این محصول را موردبررسی قرارداد. همچنین یکی از نکات ساخت سوله استاندارد که باید به آن توجه ویژه داشته باشید، ضخامت آن است. ضخامت سوله باید در حالت استاندارد قرار داشته باشد؛ یعنی ضخامت آن از حالت استاندارد آن کمتر یا زیادتر نباشد. یک نکته مهم دیگر که هنگام خرید این محصول باید به آن دقت داشته باشید، این است که مشخصات محصول را مطالعه کرده و درصورتی‌که صحیح و استاندارد باشد، آن را خریداری کرد. برای تولید سوله باید از ورق‌های سیاه ST37 استفاده کنید؛ چراکه جزو بهترین ورق‌ها برای ساخت سوله است. توجه داشته باشید که هنگام خرید مصالح موردنیاز برای ساخت سوله بر اساس قیمت‌ها، خرید خود را انجام ندهید. چراکه ممکن است محصول بی‌کیفیت را با قیمت بالا خریداری نمایید که درنهایت باعث می‌شود کیفیت سوله شما کاهش پیدا کند.

پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله‌ی صفر تا صد ساخت سوله و هر آنچه که باید بدانید را مطالعه نمایید.

خرید مصالح استاندارد برای سوله چگونه است؟

مهم‌ترین نکات ساخت سوله استاندارد

تمامی افرادی که قصد دارند یک اصول استاندارد را طراحی کنند، باید به نکات مهم در مورد ساخت آن توجه داشته باشند. درزمینه ساخت سوله استاندارد نکات بسیار مهم مانند ابعاد، قیمت، دوام، مقاومت، شرکت تولیدکننده و غیره وجود دارد که هر یک تأثیر بسیار زیادی برسازه نهایی دارند. به همین دلیل برخی از نکات ساخت سوله استاندارد عبارت است از:

 

قیمت سوله

یکی از مهم‌ترین نکات ساخت سوله استاندارد، مربوط به قیمت آن است. سوله‌ها در انواع مدل‌های متنوع طراحی می‌شوند که با توجه به آن قیمت‌های مختلف را برای آن‌ها در نظر می‌گیرند. شما قبل از اینکه برای خرید سوله اقدام کنید، باید به بودجه در دسترس خود توجه داشته باشید تا بتوانید متناسب با آن خرید خود را انجام دهید. قیمت انواع سوله‌های موجود در بازار به‌اندازه، نوع سوله، متراژ، کیفیت و غیره بستگی دارد. هراندازه که ابعاد سوله شما بیشتر باشد، قیمت آن‌هم بیشتر خواهد شد. همچنین درصورتی‌که کیفیت سوله شما افزایش پیدا کند، معمولاً با افزایش قیمت مواجه خواهید شد. توصیه می‌شود محصولی را خریداری کنید که قابلیت باز و بسته شدن داشته باشد. در این صورت می‌توانید محصول موردنظر خود را به هر مکانی منتقل کنید که باعث می‌شود هزینه‌های ناشی از احداث مجدد آن کمتر شود.

 

دوام و مقاومت سوله

یکی دیگر از نکات ساخت سوله استاندارد، میزان دوام و مقاومت آن است. در حالت کلی همه سازه‌های فلزی باید دارای استحکام لازم باشند تا در برابر شرایط آب و هوایی یا عوامل محیطی بتوانند از خود مقاومت زیادی را نشان دهند. سوله سبک جزو بادوام‌ترین نوع سازه‌های موجود در بازار هستند. البته شما باید بر اساس کاربرد و شرایط محیطی بهترین مدل از سوله را انتخاب نمایید.

 

نوع شرکت تولیدکننده

ممکن است که اکثر افراد هنگام خرید، هزینه پایین مصالح را بهترین گزینه برای خرید خود در نظر بگیرند. اما شما باید در ابتدا به نام شرکت تولیدکننده و برند سوله توجه کافی داشته باشید. چراکه این مرحله جزو حیاتی‌ترین مراحل محسوب می‌شود که بر روی پروژه نهایی تأثیر بسیار زیادی دارد. شما باید شرکتی را انتخاب نمایید که تجربه زیادی درزمینهٔ ساخت انواع سوله داشته باشد. در این صورت می‌توانید میزان رضایت مشتریان را موردبررسی قرار دهید و با توجه به آن یک شرکت معتبر درزمینهٔ ساخت سوله را انتخاب کنید.

 

سرعت راه‌اندازی سوله

سرعت راه‌اندازی سوله، جزو موارد بسیار مهمی است که در ساخت آن تأثیر بسیار زیادی دارد. افرادی که برای ساخت سوله اقدام می‌کنند، قصد دارند که شرکت یا کارگاهی را تولید کنند. بنابراین در این زمینه بازگشت سرمایه اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مواقع هراندازه که ساخت سوله سریع‌تر انجام شود، بازگشت سرمایه با همان سرعت انجام خواهد شد. به همین دلیل افراد قصد دارند شرکت‌هایی را انتخاب کنند که سرعت راه‌اندازی سوله آن‌ها بالا باشد. توجه داشته باشید که سرعت ساخت سوله بالا باشد و درعین‌حال باید کیفیت و مقاومت سازه هم بالا باشد تا نتیجه نهایی با مشکل مواجه نشود.

 

مراقبت از سوله

مراقبت از سوله در ساخت پروژه‌ها تأثیر بسیار زیادی دارد. وقتی‌که قصد دارید یک سوله را طراحی کنید، ابتدا باید روش ساختی انتخاب کنید که نگهداری از آن آسان‌تر باشد. در این مواقع باید از مواد و متریالی استفاده کرد که در طول زمان دچار اختلال نشده و نگهداری از آن آسان است. همین دلیل هنگام راه‌اندازی سوله، باید به استانداردهای مهم‌ در این زمینه توجه داشته باشید تا از سوله باکیفیت استفاده کنید که هزینه‌های نگهداری از آن‌ها پایین است و دوام آن در طول زمان کاهش پیدا نمی‌کند.

مهم‌ترین نکات ساخت سوله استاندارد

 

مشخصات کلی یک سوله استاندارد

افرادی که قصد دارند یک سوله استاندارد را طراحی و اجرا کنند، باید به مشخصات کلی آن توجه داشته باشند تا بتوانند یک سوله باکیفیت را راه‌اندازی نمایند. امروزه عوامل بسیار زیادی وجود دارد که در ساخت سوله استاندارد تأثیرگذار هستند. درصورتی‌که به‌تمامی مشخصات کلی محصول استاندارد رعایت شود، نتیجه کار باکیفیت فوق‌العاده بالایی مشاهده خواهد شد. مشخصات کلی در مورد یک سوله استاندارد عبارت است از:

  • دوام و سطح مقاومت سوله باید بالا باشد؛ به همین دلیل در این زمینه باید از مواد و متریالی استفاده شود که استحکام سوله نهایی را افزایش می‌دهد.
  • قیمت سوله‌ها معمولاً بالا نیست و شما هنگام خرید باید توجه داشته باشید که محصولات را باقیمت بالا خریداری نکنید؛ چراکه قیمت بالا نشان‌دهنده کیفیت بالای محصول نیست.
  • سوله طراحی‌شده باید در مدت‌زمان کم به دست کارفرما تحویل داده شود.
  • تمامی اجزایی که در ساختار یک سوله به‌کاربرده می‌شود، باید استاندارد بوده تا نتیجه نهایی هم یک سوله استاندارد باشد.
  • ظرافت سوله از اهمیت فوق‌العاده بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل هنگام طراحی آن باید موادی در ساختمان به‌کاربرده شود که زیبایی آن را افزایش دهد.
  • وزن سوله یکی از موارد بسیار مهمی است که در مشخصات آن درج می‌شود. تا حد امکان سعی کنید که با توجه به شرایط محیطی وزن سوله خود را تعیین کنید.
  • برای طراحی سوله استاندارد، از تجهیزات پیشرفته و مدرن استفاده کنید؛ چراکه امروزه انواع تجهیزات باکیفیت ساخته‌شده‌اند که کیفیت نهایی کار شما را افزایش می‌دهد.
  • سعی کنید که برای طراحی سوله خود از روش‌های جدید و مدرن استفاده کنید. در این صورت سوله شما به روش بهتر و جدیدتری طراحی می‌شود.

 

سخن پایانی

سوله‌ها جزو سازه‌های فلزی هستند که امروز ساخت این سازه‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است. توجه داشته باشید که شما هنگام ساخت این سازه، باید به مشخصات کلی یک سوله استاندارد توجه داشته باشید تا بتوانید یک سازه استاندارد را بر اساس قوانین خاص طراحی کنید. برخی از نکات مهم که بر روی ساخت یک سوله استاندارد تأثیر دارد، مربوط به ابعاد، متراژ متریال، شرکت تولیدکننده و غیره هستند. درصورتی‌که به این نکات توجه داشته باشید، می‌توانید یک سوله استاندارد را بر اساس قوانین تولید کرده که دوام و مقاومت آن در طول زمان بسیار زیاد باشد. کارشناسان قارتال با ارائه‌ی مشاوره‌ی رایگان، شما را راهنمایی می‌کنند و پاسخگوی تمامی سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *