مجله قارتال

انواع حفاظ در جاده ها

حفاظ فلزی یا حفاظ پل

لازم است در تعیین نوع حفاظ به شرایط جوی، زیبایی، منظرآرایی و نوع حفاظ های موجود توجه شود. ملاحظات زیبایی و نحوه تأثیر ظاهر حفاظ بر منظرآرایی از پارامترهای مهم در انتخاب نوع حفاظ به ویژه در معابر شهری و نواحی مسکونی است. در انتخاب نوع حفاظ جاده ای باید دقت شود که آشکارسازی آن منجر به آسیب زدن به منظر و زیبایی حاشیه یا میانه معبر نشود. در محل هایی که حفاظ وجود دارد، حفاظ های جدید باید به نحوی انتخاب شوند که با حفاظ های موجود همخوانی داشته و به نحوی ایمن به آنها متصل شوند. هزینه های اولیه شامل ساخت و نصب و همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری در انتخاب نوع آن مؤثر هستند. توصیه میشود برای انتخاب حفاظ فلزی مناسب از منظر اقتصادی، از روشهای تحلیل هزینه در چرخه عمر استفاده شود.

قارتال برترین تولید کننده انواع حفاظ

با کیفیت ترین مصالح

تنوع بالا

مشاوره فنی رایگان

کادر فنی مجرب

 انواع حفاظ

طبقه بندی بر اساس میزان انعطاف پذیری

حفاظها بر اساس انعطاف پذیری به سه گروه تقسیم میشوند:
1. انعطاف پذیر
2. نیمه صلب
3. صلب
حفاظ های انعطاف پذیر، سختی کمتری نسبت به حفاظهای نیمه صلب و صلب دارند. پارامتر سختی در میزان تغییر شکل جانبی حفاظها در هنگام برخورد وسایل نقلیه با آنها تأثیرگذار است. هر چه سختی حفاظ جاده ای بیشتر باشد، میزان تغییر شکل جانبی آن کمتر میشود. میزان سختی به جنس، مشخصات و نحوه نصب آن بستگی دارد.

مشاوره رایگان سفارش انواع سازه فلزی

برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

طبقه بندی بر اساس مدت زمان خدمت رسانی

حفاظها، بر اساس مدت زمان خدمت رسانی، به دو گروه تقسیم میشوند:
1. حفاظ های موقت
2. حفاظ های دائمی
توصیه میشود از حفاظ های موقت برای کاربردهای زیر استفاده شود:
- هدایت جریان ترافیک در مناطق کارگاهی
- انجام عملیات ترمیم و نگهداری علائم و تجهیزات ایمنی، روسازی و شانه
- جداسازی مسیرهای ترافیکی یا بخشهایی از معبر برای پارکینگ، تردد عابران پیاده یا نوع خاصی از وسایل نقلیه

- ایجاد تغییر در عرض معابر
- مسدود کردن موقت بخشهایی از معبر
با توجه به کاربرد حفاظهای موقت، سهولت در جابجایی، نصب و جمع آوری آسان آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل، معمولا از حفاظ های پلاستیکی یا فلزی سبک به عنوان حفاظ موقت استفاده میشود.

حفاظ فلزی موقت

از حفاظ های دائمی به منظور حفظ ایمنی کاربران و جلوگیری از افزایش خسارت های ناشی از تصادفات در طول عمر خدمت رسانی معابر استفاده میشود. حفاظ فلزی و بتنی از مهمترین انواع حفاظهای دائمی هستند. جهت استعلام انواع حفاظ دائمی شرکت قارتال آذین نقش (گاردریل های دو موج و سه موج) با شماره 09144220646 تماس بگیرید. 

حفاظ فلزی دائمی

طبقه بندی بر اساس جنس

حفاظ ها را از لحاظ جنس میتوان در چهار گروه دسته بندی کرد:
1. فلزی (لوله ای، ورقه ای و کابلی)
2. بتنی
3. پالستیکی
4. ترکیبی

1. حفاظ فلزی

حفاظ فلزی و بتنی بیشترین کاربرد را در میان انواع حفاظها دارند. حفاظ فلزی معمولا از دو قسمت اصلی پایه و نرده تشکیل میشود. پایه ها از جنس فولاد نرم و معمولا با مقطع ناودانی یا I شکل ساخته میشوند. این نوع حفاظ جاده ای به سه گروه اصلی تقسیم میشوند. پر استفاده ترین آنها نوع سپری است که شامل
ورق فولادی خم خورده است. با توجه به مشخصات و فاصله پایه ها میتواند انعطاف پذیر یا نیمه صلب باشد. گروه دیگر، از جنس کابل فولادی و موسوم به حفاظ کابلی است که در گروه حفاظ های انعطاف پذیر قرار میگیرد. دسته سوم حفاظ فلزی، حفاظ لوله ای است که از آن بیشتر به عنوان حفاظ پل (نرده پل)  یا هندریل پل استفاده میشود. شرکت قارتال آذین نقش از طراحان و تولید کنندگان برتر انواع هندریل پل جاده ای و شهری میباشد. برای مشاهده جزییات نقشه هندریل های تولیدی این شرکت کلیک نمایید.

انواع نرده محافظ پل​

2. حفاظ بتنی

حفاظ های بتنی دارای ساختار صلب بوده و در اثر ضربه تغییر شکل نمیدهند. در صورتی که زاویه برخورد وسیله نقلیه با حفاظ کم باشد، انرژی حاصل از برخورد توسط سیستم تعلیق وسیله نقلیه مستهلک میشود. در برخورد با زوایای بزرگتر، این انرژی با جابجا شدن و له شدن بدنه فلزی وسیله نقلیه مستهلک خواهد شد.
به منظور اطمینان از صلب بودن حفاظ جاده ای، لازم است نحوه اتصال آنها به یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.
حفاظ های بتنی، عملیات تعمیر و نگهداری کمی داشته و تردد وسایل نقلیه را کمتر مختل میکنند. توصیه میشود از حفاظ های بتنی به منظور تفکیک مسیرهای رفت و برگشت در معابر پر ترافیک دارای میانه کم عرض استفاده شود. همچنین در معابری که در مجاورت پرتگاه قرار دارند، میتوان از حفاظ های بتنی جهت جلوگیری از پرت شدن وسایل نقلیه به خارج از مسیر استفاده کرد.

حفاظ بتنی

3. حفاظ پلاستیکی

حفاظ های پلاستیکی معمولا از جنس پلی اتیلن بوده، به روشهای متفاوت و در ابعاد مختلف ساخته میشوند. برای افزایش وزن و کارایی حفاظ های پلاستیکی، داخل آنها با آب یا ماسه پر میشود. انعطاف پذیری بالا در زمان برخورد، وزن بسیار کم، جابجایی، نصب، تعویض و قابلیت ترمیم آسان و سریع از مزایای این نوع حفاظ است. حفاظ های پلاستیکی دارای رنگهای مختلفی بوده و میتوانند بر زیباسازی معابر و جلوگیری از خسته شدن چشم رانندگان مؤثر باشند.

4. حفاظ ترکیبی

منظور از حفاظ های ترکیبی، حفاظ جاده ای هستند که بخشهای مختلف آنها از جنس های مختلف ساخته شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *