امنیت جانی یکی از مهمترین مواردی است که در هر جادهی استانداردی باید رعایت شود. یکی از اصلی ترین موارد برای حفظ امنیت جانی رانندگان و همچنین عابران پیاده، سرعت گیرها هستند. به همین دلیل امروز در سایت قارتال تصمیم گرفتیم تا برای شما بگویم که سرعت گیر چیست و انواع و ویژگی های سرعت گیر های مختلف چه هستند. به طور کلی در نظر داشته باشید از آن جایی که سرعت گیرها کار مهمی انجام میدهند، بهتر است که همیشه بهترین کیفیت موجود آنها را تهیه کنید تا از مشکلات مختلفی مانند کنده شدن و یا شکسته شدن جلوگیری شود.
سرعت گیر چیست؟
به طور کلی سرعت گیر به موانعی گفته میشود که به صورت هدف دار برای کاهش سرعت وسایل نقلیه در خیابانها و کوچهها مورد استفاده قرار میگیرد. در موارد مختلفی نیاز است که برای حفظ امنیت جانی افراد پیاده و همچنین راننده و مسافرانش، سرعت وسیله نقلیه کاهش پیدا کند. در این موارد در کنار تابلوهای اطلاعاتی و ترافیکی که هشدار دهنده هستند، برای الزام راننده برای کاهش سرعت وسیله نقلیه از سرعت گیرها استفاده میشود. از جمله مواردی که استفاده از سرعت گیر در آنها زیاد است میتوان به پیش از خط عابر پیاده، پیش از میادین، پیش از مدارس و در کوچههای پر رفت و آمد اشاره کرد. در این مکانها، اگر سرعت پایین باشد، حتی در صورت ورود ناگهانی عابر به خیابان، فرصت کافی برای عکس العمل نشان دادن راننده وجود دارد.
با توجه به موارد بالا، وجود سرعت گیرها در مواردی که عبور و مرور عابر پیاده زیاد است، الزامی است و به حفظ جان عابران پیاده کمک زیادی میکند. سرعت گیرها انواع بسیار مختلفی دارند که بر اساس شکل و اندازهای که دارند میتوانند باعث کاهش سرعت متفاوتی شوند. همچنین اگر راننده اقدام به کاهش سرعت پیش از سرعت گیر نکند، عبور از آن باعث ایجاد خسارت شدید برای وسیله نقلیهاش میشود و به همین دلیل در اغلب موارد در صورت دیده شدن سرعت گیر، رانندگان سرعت خود را کاهش میدهند.
انواع سرعت گیر و ویژگی آنها
سرعت گیر ها بسته به این که باید در چه فضایی استفاده شوند، انواع مختلفی دارند. به طور کلی میتوان سرعت گیرها را به سه دسته مختلف تقسیم کرد: سرعت گیر پلاستیکی، سرعت گیر لاستیکی و سرعت گیر آسفالتی.
سرعت گیرهای پلاستیکی
این دسته از سرعت گیرها که اغلب از پلی اتیلن و یا پلاستیکهای سخت دیگر هستند، بسیار پرمصرف و به صرفه هستند و آنها را در مکانهای مختلفی مانند پارکینگها و یا کوچهها مشاهده میکنید. برای این که استفاده از این دسته سرعت گیرها آسانتر باشد، آنها را به صورت تکه تکه تولید میکنند. این مورد باعث میشود که جابهجایی آنها از کارخانه به مکان مورد نظر نیز آسانتر باشد. از طرف دیگر؛ اگر پس از مدتی تکهای از سرعت گیر دچار خرابی و یا شکستگی شد، نیازی به تعویض یکپارچه آن نیست و میتوان فقط تکه موردنظر را جایگزین کرد. این سرعت گیرها معمولا با استفاده از پیچ و مهرههای مخصوص به زمین متصل میشوند تا پایداری کاملی داشته باشند.
سرعت گیر لاستیکی
این دسته از سرعت گیرها بر خلاف دیگر انواع سرعت گیر، جنس انعطاف پذیری دارند و به همین دلیل در هنگام برخورد وسیله نقلیه، شوک کمتری را به آن وارد میکنند. همچنین به دلیل انعطاف پذیر بودن، مقدار بسیار زیادی از انرژی برخورد را دریافت میکنند و به همین دلیل گزینه بسیار مناسبتری برای حفظ سلامت وسایل نقلیه هستند. البته اگر سرعت وسیله نقلیه بیشتر از حد خاصی باشد، باز هم آسیب به وسیله نقلیه وارد خواهد شد و این سرعت گیر نیز نقش بازدارندگی خوبی برای سرعت های بالا دارد. متاسفانه این دسته معمولا کمتر در کشور ما دیده میشود و اغلب از دیگر سرعت گیرها استفاده میشود.
سرعت گیر از جنس آسفالت
امروزه در کشور ما در اغلب موارد این دسته سرعت گیرها دیده میشود و دلیل آن هم این است که میتوان به هر اندازه و شکلی آسفالت را درآورد. خصوصا برای سرعت گیرهای بسیار بزرگ، استفاده از سرعت گیرهای پلاستیکی به صرفه نیست.
تنها نکته منفی این سرعت گیرها این است که نمی توان شکل دقیق سرعت گیر را با استفاده از آسفالت ایجاد کرد و ممکن است کمی ناهماهنگی در شکل آن دیده شود. از طرف دیگر آسفالت در مقابل گرمای زیاد آفتاب، با عبور وسایل نقلیه سنگین بیشتر تغییر شکل میدهد و بازدهی آن کاهش مییابد.
نکته مهم در رابطه با نصب سرعت گیرهای پلاستیکی و لاستیکی
این دسته از سرعت گیرها باید کاملا پایدار باشند تا با فشارهای وسایل نقلیه جابهجا و یا کنده نشوند. کنده شدن این دسته از سرعت گیرها مشکلات بسیار زیادی را ایجاد میکند. به طور مثال اگر فقط یک و یا دو قسمت سرعت گیر کنده شده باشد، تمامی وسایل نقلیه برای این که از روی سرعت گیر رد نشوند، میخواهند از قسمت شکسته شده عبور کنند که این مورد خطرات فراوانی ایجاد میکند و احتمال ایجاد حادثه را افزایش میدهد.
با توجه به موارد بالا، نصب سرعت گیر را کاملا به صورت اصولی انجام دهید. برای این کار شما باید ابتدا سطح را به خوبی پاک کنید و با استفاده از چسب مخصوص سرعت گیر را در جای مربوطه قرار دهید. پس از این کار باید با استفاده از پیچ و پلاکهای مخصوص سرعت گیر را به زمین متصل کنید تا پایداری افزایش یابد.
معایب و مزایای سرعت گیر
سرعت گیرها اگر به صورت اصولی ساخته شوند، کاملا مفید هستند و باعث کاهش سرعت وسایل نقلیه و حفظ امنیت جاده و عابران پیاده میشوند. اما اگر سرعت گیر کیفیت کافی را نداشته باشد، ممکن است که باعث ایجاد حوادث مختلفی شود. یکی از این موارد را پیشتر گفتیم که کنده شدن تکهای از سرعت گیر پلاستیکی باعث میشود تمامی وسایل نقلیه از آن نقطه عبور کنند. همچنین اگر شکستگی سرعت گیرهای پلاستیکی تکهی تیزی را ایجاد کرده باشد، ممکن است که باعث پاره شدن لاستیک وسایل نقلیه و ایجاد حوادث مختلف شود.
نکته دیگر این است که اگر پیش از سرعت گیر تابلوهای هشدار دهنده قرار داده نشده باشند و یا این که سرعت گیر به دلایل مختلف مانند رنگش به درستی دیده نشود، ممکن است که هم به وسیله نقلیه آسیب زیادی وارد شود و هم خطرات زیادی برای عابران پیاده ایجاد شود. معمولا این مورد در سرعت گیرهای پلاستیکی وجود ندارد زیرا به رنگی ساخته میشوند که به راحتی دیده شوند. در برخی مدل ها نیز از شبرنگها استفاده شده تا در شب سرعت گیر راحت تر دیده شود. اما اگر میخواهید از سرعت گیرهای آسفالتی استفاده کنید، بهتر است که آن ها را با رنگهای شبتاب رنگ کنید تا از فاصلههای دور و همچنین در شب به راحتی دیده شوند.
هزینه ساخت سرعت گیر توسط قارتال
پیشتر نیز اشاره کردیم که سرعت گیرها انواع مختلفی دارند و بسته به مکان مورد نظر در ابعاد مختلف و با مواد اولیه مختلفی ساخته میشوند. با توجه به این موارد، قیمت نهایی سرعت گیر متغیر خواهد بود و به همین دلیل نمیتوان قیمت ثابتی برای این کار در نظر داشت. از طرف دیگر به دلیل نوسانات بالای مواد اولیه در ایران، نمیتوان قیمت خاصی برای کالا و یا خدمات در نظر داشت. اگر میخواهید از قیمت دقیق سرعت گیر مطلع شوید، میتوانید با ما تماس بگیرید و از مشاوره خرید سرعت گیر نیز استفاده نمایید. واحد پشتیبانی قارتال پس از شنیدن توضیحات شما از سرعت گیر مدنظرتان، قیمت تقریبی آن را به شما خواهد گفت.
جمع بندی
امروز در سایت قارتال به این مورد پرداختیم که سرعت گیر چیست و ویژگی های سرعت گیر چیست و به چه گروههایی تقسیم میشوند. به طور کلی حال میدانید که وجود سرعت گیرها برای کوچهها، خیابانها و به طور کلی مکانهای پر رفت و آمد بسیار مهم و ضروری است و به حفظ سلامت عابران پیاده کمک بسیار زیادی میکند. همچنین پس از آن انواع سرعت گیر را به شما معرفی کردیم و ویژگیهای هر یک را برای شما بیان کردیم. هر یک از انواع سرعت گیرها برای موارد خاصی بهتر از موارد دیگر عمل میکنند. در نهایت نیز به موضوع قیمت ساخت سرعت گیر توسط قارتال پرداختیم.