مجله قارتال

هر آنچه که باید درباره سوله تیرورقی بدانید!

سوله‌هایی با تیر ورقه‌های آهنی در شهرک‌های صنعتی به وفور به چشم می‌خورد؛ اما این ساختمان‌های فولادی و یا همان سوله تیر ورقی چیست؟ بسیاری از کارآفرینان و تولیدکنندگان به ساختمان‌های بزرگ برای کسب‌وکار خود نیازمند هستند. پیدا کردن یا ساختن چنین ساختمانی یک فرایند پیچیده و وقت‌گیر است. ازاین‌رو بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند که یک سوله با قیمت کمتر و دوام بیشتر سفارش دهند. سوله تیر ورقی عواملی مانند هزینه، ساختار و طراحی که برای یک کسب‌ و کار مهم است را برای آن‌ها فراهم‌ می‌کند تا ساختمانی با کاربرد و ویژگی‌های بیشتری در اختیار داشته باشند.

اگر علاقه‌مند هستید بیشتر درباره این نوع از سوله‌ها اطلاعات کسب کنید با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا به ‌طور کامل به این سوال که سوله تیر ورقی چیست پاسخ دهیم.

سوله تیر ورقی چیست؟

سوله‌ها به‌صورت پیش‌‌ساخته، در‌ انواع مختلف و در کارگاه تولید می‌شوند. با توجه به‌ هزینه ساخت و نصب سوله، این سازه جای خود را در بازار ساخت‌وساز به‌ خوبی باز کرده است. یکی از کاربردی‌ترین نوع سوله‌ها که در ایران نیز با استقبال زیادی روبه‌رو شده‌ سوله تیر ورقی است. سوله‌های تیر ورقی از برش‌ تیر ورقه‌های عمدتا فولادی ساخته می‌شود.

در مراحل ساخت سوله بعد از طراحی، تیر ورقه‌ فولادی که باید در ساخت سوله مورد استفاده قرار گیرد به‌طور دقیق اندازه‌گیری و برش زده می‌شود. لازم به ذکر است که تمامی این فرایند در کارخانه و به ‌دور از محل نصب سوله انجام می‌شود و در انتها قطعات بعد از برش، برای نصب به محل مورد نظر منتقل خواهند شد.‌ به دلیل استفاده از تیر ورق‌های فولادی، این سوله از استحکام و دوام بسیار خوبی برخوردار است و از نظر هزینه نیز از ساختمان‌های بتنی ارزان‌تر تمام می‌شود.

اجزای سوله تیر ورقی

همانطور که اشاره کردیم سوله‌ها سازه‌هایی پیش‌ساخته هستند، سوله تیر ورقی نیز از این قاعده مستثنا نیست. در ابتدا اجزای این سوله در کارخانه تولید و سپس در محل نصب سرهم‌بندی می‌شوند. حال می‌خواهیم به این سوال که اجزای سوله تیر ورقی چیست، پاسخ دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره قطعاتی که در سوله تیر ورقی استفاده می‌شوند، اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم:

فریم اصلی

فریم یا قاب اصلی سوله که مجموع ستون‌ها، تیرها و سقف سوله را شامل می‌شود.

ستون

یکی از مهم‌ترین اجزای سوله ستون است. این ستون‌ها از جنس تیر ورق ساخته می‌شوند. وظیفه‌ آن‌ها افزایش استحکام و مقاومت سوله است.

رفتر

به تیرهای افقی هشتی شکل که در سقف قرار می‌گیرند رفتر می‌گویند. رفترها بار را از سقف به سمت ستون‌ها هدایت می‌کنند.

پرلین یا لاپه

یک نوع اتصالات فرعی است که برای قرار گرفتن پوشش سقف در سوله‌ها به کار می‌روند.

استرات

استرات‌ها به‌عنوان یک تکیه‌گاه جانبی در سوله‌ها استفاده می‌شوند. وظیفه اصلی آن‌ها مقاومت در مقابل فشارهای طولی و کمک به انتقال نیرو است.

وال پست

این وسیله به‌عنوان نگهدارنده دیوار و به‌صورت ستون‌هایی در ابتدا و انتهای سوله قرار می‌گیرد.

سگراد

برای مهار و جلوگیری از افتادگی سقف شیب‌دار از میله‌هایی استفاده می‌شود که به آن سگراد می‌گویند. این میله‌ها برای حمایت از پرلین‌ها نصب می‌شوند.

سینهبند و بادبند

این مهاربندها برای افزایش مقاومت و جلوگیری از پیچش بال تیر در سوله‌های تیر ورقی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بولت

بولت پیچ‌های بزرگی است که از میلگرد ساخته می‌شوند. وظیفه آن‌ها اتصال صفحات زیر ستون به قاب اصلی و فونداسیون است.

نکات مهم برای سفارش سوله تیر ورقی

اگر قصد دارید یک سوله تیر ورقی سفارش دهید نکات زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، مانند نوع خاک و شرایط آب‌وهوایی. اگر اکنون این سوال در ذهنتان شکل گرفته است که مهم‌ترین نکات در زمان سفارش سوله تیر ورقی چیست، با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم.

  • ارتفاع ساختمان؛ ارتفاع ساختمانی که می‌خواهید سفارش دهید یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر هزینه‌ها تأثیر می‌گذارد. هر چه ساختمان مرتفع‌تر باشد به اسکلت فولادی بلندتری نیاز هست که موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.
  • ایمنی؛ سوله‌ها چه محل کار نیروی انسانی باشد چه محلی برای ذخیره اجناس، نکات ایمنی از مهم‌ترین عواملی است که باید در آن رعایت شود؛ بنابراین در زمان سفارش از سازنده سوله بخواهید که جهت افزایش ایمنی سوله، طرح‌های مفیدی اجرا کند.

  • موقعیت مکانی؛ بسیاری از شرکت‌ها، محل نصب سوله تیر ورقی را خارج از شهر یا در مجتمع‌های تولیدی انتخاب می‌کنند تا از نظر خرید یا اجاره زمین، هزینه کمتری پرداخت کنند.

کاربرد سوله تیر ورقی چیست؟

کاربرد سوله تیر ورقی طیف وسیعی از مشاغل را در بر می‌‌گیرد. از کارخانه‌ها تا انبارهای بسیار بزرگ می‌توانند از این نوع سوله‌ها استفاده کنند. سوله‌های تیر ورقی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که از لحاظ ایمنی و استقامت مشکل مشاغلی که به یک ساختمان بادوام نیاز دارند را حل ‌می‌کنند. در ادامه مطلب به معرفی انواع کاربرد سوله تیر ورقی می‌پردازیم:

کارخانه‌های صنعتی

ساختمان‌ کارخانه‌های صنعتی به امکانات خاصی مانند عایق‌بندی، کنترل صدا یا دیوارهای ضدحریق نیاز دارند. سوله‌های تیر ورقی به دلیل نوع سازه مورد استفاده شده برای این دست از مشاغل بسیار مناسب است.

 مکان‌های تفریحی

سوله‌های تیر ورقی و بزرگ که به‌صورت سرپوشیده هستند برای ورزش‌هایی مانند اسکیت، استخر شنا، سال‌های بولینگ و والیبال استفاده می‌شوند.

انبار بزرگ

از اصلی‌ترین کاربرد سوله تیر ورقی، ذخیره‌سازی است. این سوله‌ها فضای قابل استفاده زیادی دارند که مناسب انبار تجهیزات یا سردخانه‌های مخصوص نگهداری گوشت و غیره است. در هنگام سفارش سوله می‌توانید از سازنده بخواهید که سوله را مناسب با نیازهای شما بسازد. به‌طور مثال درخواست کنید که به‌جای یک درب از چند درب برای سوله استفاده شود تا در زمان ورود و خروج بار با مشکل مواجه نشوید.

کاربرد سوله تیر ورقی

 صنایع خدماتی

کاربرد سوله‌ های تیر ورقی در انبار محصولات کشاورزی، مراکز توزیع و پخش مواد غذایی و سردخانه‌های صنعتی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

دلایل استفاده از سوله تیر ورقی چیست؟

تا اینجا گفتیم که کاربرد سوله تیر ورقی چیست و به معرفی آن پرداختیم. اگر شما هم قصد دارید یک سوله یا ساختمان صنعتی جدید بسازید در ابتدا باید تمامی گزینه‌ها و مزایای آن‌ را به‌طور کامل بررسی کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه مطلب درباره دلایل استفاده از سوله تیر ورقی برایتان خواهیم گفت:

استحکام و طول عمر بیشتر

همانطور که گفتیم کاربرد سوله تیر ورقی در صنایعی مختلفی به چشم می‌خورد. این سوله‌ها می‌توانند ماشین‌آلات و دستگاه‌های بزرگ را در خود جای دهند، بنابراین باید به‌گونه‌ای ساخته شوند که در مقابل شرایط آب‌وهوایی مقاوم باشند. سوله‌ تیر ورقی از تیر ورقه‌های فولاد ساخته می‌شود که به نگهداری کمتر نیاز دارند و از مقاومت بیشتری نیز برخوردار است.

پایین بودن هزینه نگهداری

سوله‌های تیر ورقی دارای عمر طولانی‎‌تری هستند‌. این سوله‌ها تا مدت‌های زیادی نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات ندارند؛ بنابراین هزینه نگهداری آن‌ها بسیار ناچیز است.

 سفارشی سازی

سازه‌های فولادی که در ساخت این سوله‌ها استفاده می‌شوند توانایی تغییر و شکل‌پذیری و در عین‌ حال حفظ استحکام را دارند. شما می‌توانید این سوله‌ها را با طرح‌های دلخواه خود سفارش‌ دهید و از ایمنی و مقاومت آن‌ها مطمئن باشید.

دلایل استفاده از سوله تیر ورقی

 سازگار با محیط‌زیست

تیر‌های فولادی به‌طور کامل قابل بازیافت هستند و جزو مصالح دوستدار محیط‌زیست به‌حساب می‌آیند. اگر زمانی قصد تخریب سوله خود را نیز داشته باشید؛ می‌توانید از تیرهای فولادی در پروژه‌ دیگری استفاده کنید‌‌.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی سوله تیر ورقی و کاربردهای آن پرداختیم و‌ به سوال سوله تیر ورقی چیست پاسخ دادیم. اجزا و کاربردهای این سوله‌ها را نیز به‌طور کامل معرفی کردیم. سوله‌های تیر ورقی برای بسیاری از کسب‌وکارها که به یک انبار یا حتی محل کار محکم و ایمن نیاز دارند، پیشنهاد مناسبی محسوب می‌شود.

سوله‌های تیر ورقی را می‌توان به‌عنوان انبار تجهیزات، ساختمان‌های صنعتی، کارخانه‌های مانند چوب‌بری و بسیاری از موارد دیگر استفاده کرد. این سوله‌ها به دلیل دوام، طول عمر، هزینه نگهداری پایین با استقبال بسیار زیادی از سوی کارآفرینان روبرو شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *