یکی از دلایل اصلی افزایش هرجومرج و شلوغیها در خیابانها و جادهها، تعداد زیاد خودروها و تردد آنها است. به منظور جلوگیری از بروز تصادفات و آسیبهای ناشی از این شلوغیها، استفاده از تجهیزات ترافیکی شهری و جادهای بسیار حائز اهمیت خواهد بود. استوانه ترافیکی، ابزاری است که به کمک آن میتوان مسیر رفت و آمد خودروها را مشخص کرد، البته گاهی اوقات بر حسب نیاز از مخروط ترافیکی در جادهها به منظور جداسازی و مرزبندی نیز استفاده میشود که نقش مفیدی در جلوگیری از خروج وسایل نقلیه به خارج از جاده را ایفا میکند. ابزار ترافیکی مذکور جزو پرکاربردترین تجهیزات ترافیکی مورد نیاز در شهرها و جادهها به حساب میآید. در ادامه این مقاله از سایت قارتال، با تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی آشنا خواهید شد؛ لطفا تا پایان این مطلب با ما همراه باشید!
طراحی رایگان تابلو و علائم ایمنی
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی چیست؟
استوانه ترافیکی
پیش از بررسی تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی بهتر است که در ابتدا کمی بیشتر با استوانه ترافیکی آشنا شویم تا بتوانیم آن را با کله قندی مقایسه کنیم. استوانه ترافیکی یا استوانه ایمنی، نوعی جداکننده بوده که در معابر و پارکینگهای عمومی و حتی شخصی نصب میشود. به طور معمول این موانع از جنس پلی اورتان یا فلز تولید شده و تحت عنوان موانع ترافیکی فلزی نیز شناخته میشوند. علت اصلی استفاده از پلی اورتان در ساختار این تجهیزات این است که پلی اورتان از قابلیت خمشدگی برخوردار بوده و عمر آن نیز طولانی است.
این استوانهها با رنگهای شاخصی همچون نارنجی و زرد تولید شده و با چسباندن برچسب ترافیکی بر روی آن در شب نیز قابلرؤیت هستند. استوانه ترافیکی عموماً در جای خود به طور ثابت پیچ میشود، البته انواع متحرک کله قندی ترافیکی نیز در بازار موجود بوده که در ادامه در رابطه با استوانه ترافیکی و تفاوت آن با کله قندی بیشتر توضیح خواهیم داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم نوشته استوانه ترافیکی چیست را مطالعه نمایید.
مخروط کله قندی
کله قندی یا مخروط کله قندی، یکی دیگر از تجهیزات ترافیکی بوده که مثل استوانه ایمنی از جنس پلی یورتان تولید میشود و به لطف این ماده قابلیت خمشوندگی دارد و به مدت ۵ سال عمر میکند. شایان ذکر است که کله قندیها توان تحمل ضربه تا ۲۰۰۰۰ مرتبه را دارند.
محصولات مرتبط
برای اطلاعات بیشتر روی تصاویر کلیک نمایید.
بررسی تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی
اصلیترین تفاوت بولارد ترافیکی و کله قندی در مدت زمان بهرهگیری از آنها است. از بولاردهای ترافیکی میتوان برای مدت زمان طولانی و به صورت ثابت استفاده کرد، در حالی که کله قندیها فقط در مواقع ضروری و به صورت موقت مورد استفاده قرار میگیرند و کاربرد دائمی ندارند. این دو محصول از لحاظ ظاهری نیز با یکدیگر متفاوت هستند. کله قندیها جزو تجهیزات ترافیکی محسوب میشوند که به طور معمول به منظور علامتگذاری مسیرها مورد استفاده قرار میگیرند. آنها قابل حمل بوده در مقایسه با استوانههای ترافیکی قیمت بسیار مناسبتری دارند؛ اما در مقابل، بولاردها تنوع بیشتری داشته و از خصوصیات جزئیتر و کاربردیتری برخوردار هستند.
تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی از لحاظ دریافت مجوز نیز قابل بررسی است. برای خرید و استفاده از کله قندیها احتیاج به دریافت مجوز از هیچ سازمان و نهادی نخواهد بود. لازم به ذکر است که بر روی کلهقندیها همانند استوانههای ترافیکی خطوط شبرنگ وجود دارد.
انواع مختلف شبرنگها در استوانه ترافیکی
در بخش قبل که در رابطه با تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی صحبت کردیم، به خطوط شبرنگ روی این تجهیزات اشاره شد. در استوانههای ترافیکی، شبرنگهای متنوعی به کار گرفته میشود. از جمله رایجترین و پرکاربردترین شبرنگها میتوان به انواع پارچهای، چینی، کرهای و لانه زنبوری اشاره کرد. هر یک از این شبرنگها از کیفیت و قیمت مخصوص به خود برخوردار هستند و با در نظر گرفتن این دو فاکتور به فروش میرسند.
استوانه یا مخروط ترافیکی بر اساس نوع و محل مورد استفاده آنها در ابعاد مختلفی طراحی و ساخته میشوند که متداولترین ابعاد برای این تجهیزات ۴۵، ۷۵ و ۱۰۰ سانتیمتر است، البته نوع ۷۵ و ۱۰۰ سانتیمتری این تجهیزات در راهها و مسیرهای جداکننده کاربرد بیشتری دارد و دلیل آن قابل دید بودن بهتر آنها است.
نصب استوانه ترافیکی و کله قندی
استوانه ترافیکی، یکی از تجهیزات ایمنی در مسیرها و جادهها به شمار میرود که در کوتاهترین زمان ممکن و سادهترین شکل میتوان آن را در مکان یا مسیر دلخواه نصب کرد. به منظور نصب مخروط ترافیکی در ابتدا لازم است مکان مورد نظر قرارگیری استوانه مشخص شود. این تجهیزات با استفاده از پیچ یا چسب به صورت موقت یا دائم نصب میشوند. به طور معمول در میان این استوانهها زنجیر قرار میگیرد که علت اصلی انجام این کار جلوگیری از عبور موتورسیکلتها و عابرین پیاده از میان آنها است.
انواع مختلف نصب استوانه ترافیکی و کله قندی
نصب موقت
در بحث تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی جا دارد که با روشهای نصب این تجهیزات ایمنی نیز آشنا شویم. به طور معمول دو روش ثابت و موقت برای نصب مخروط ترافیکی در مکانهای مختلف وجود دارد. به منظور نصب کله قندی ترافیکی به صورت موقت میتوان از چسبهای مخصوصی که برای انجام این کار در بازار وجود دارد استفاده کرد. پس از تمیز کردن مکان مدنظر و چسب زدن به انتهای استوانه ترافیکی میتوان آن را در محل ثابت کرد. این روش نصب برای مدت زمان موقت مناسب است.
نصب دائم
به منظور نصب ثابت این تجهیزات میتوان با استفاده از پیچهای مخصوص که جایگاه آنها در ته استوانه در نظر گرفته شده است، آنها را به صورت محکم و ثابت در زمین یا آسفالت نصب کرد. برای انجام این کار لازم است در ابتدا زمین را با استفاده از متههای ویژه سوراخ کرده و رول پلاکهای مخصوص را در آن قرار دهید. در نهایت میتوانید استوانهها را با کمک پیچ در محل محکم کنید.
سخن پایانی
استوانه ترافیکی یکی از مورد نیازترین تجهیزات ترافیکی محسوب میشود که بر اساس کاربردهای گستردهای که دارد در مکانهای عمومی یا خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی در مدت زمان بهرهگیری از آنها خلاصه میشود.
از جمله ویژگیهای یک استوانه ترافیکی استاندارد میتوان به انعطافپذیری بالا، مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف و مقاومت در برابر ضربه اشاره کرد. بیشترین کاربرد استوانههای ترافیکی در مسیر خروجی جادهها است. این تجهیزات در جداسازی فضا نقش مهمی را ایفا کرده و قیمت مقرون به صرفهای دارند. در آخر باید گفت که از این ابزار میتوان در مسیرهایی که میزان روشنایی به اندازه کافی نیست نیز بهرهگیری کرد.
سوالات متداول
1.آیا وزن استوانه ترافیکی سنگین است؟
خیر، این نوع از تجهیزات ترافیکی از وزن بسیار سبکی برخوردار بوده و نصب آن نیز بسیار ساده است؛ به طوری که میتوان استوانه ترافیکی را در هر مکان و در کوتاهترین زمان ممکن نصب کرد.
2.منظور از نوع پر تراکم و کم تراکم استوانه ترافیکی و کله قندی چیست؟
این تجهیزات در دو نوع پرتراکم و کم تراکم در مسیرها قابل نصب هستند. عموماً نوع پرتراکم این تجهیزات به منظور جلوگیری از انحراف یا خروج وسایل نقلیه مختلف از جادهها و نوع کم تراکم برای هشدار یا جداسازی فضا در پارکینگها مورد استفاده قرار میگیرد.
3.انواع بولارد یا استوانه ترافیکی کدام است؟
به منظور درک بهتر تفاوت استوانه ترافیکی و کله قندی میتوان گفت که بولارد ترافیکی در سه نوع دائمی، قابل جابهجایی و قابل تنظیم طراحی و تولید میشوند. بولاردهای دائمی برای امنیت طولانی مدت، بولاردهای جابهجایی برای مصرف موقت و بولاردهای ترافیکی قابل تنظیم نیز برای مصرف موقت در حالتی که کاملاً از حالت نصب خارج نشوند، کاربرد دارند.