مجله قارتال

استوانه ترافیکی چیست؟ نحوه نصب استوانه ترافیکی

افزایش نظم در خیابان‌ها و کاهش حجم ترافیک و تصادفات در معابر شهری در شرایطی ایجاد می‌شود که در مکان‌های مورد نیاز و مطابق استانداردها تجهیزات ترافیکی نصب شوند. برای این که بدانیم استوانه ترافیکی چیست، در ابتدا لازم است بگوییم که این وسیله یکی از تجهیزات ترافیکی بوده که غالباً برای مشخص کردن محل کار در جاده‌ها و جداسازی فضای پارکینگ اتومبیل و سایر مناطق که ممکن است ورود در آن‌ها ممنوع باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته این تجهیزات در مسدود کردن پارکینگ نیز نقش دارند. افراد با دیدن این علائم متوجه می‌شوند که امکان دسترسی به پارکینگ وجود ندارد یا این که یک خطر احتمالی جان یا خودروی آن‌ها را تهدید می‌کند. در ادامه این راهنما قصد داریم ضمن آشنایی با این که استوانه ترافیکی چیست، با نحوه نصب و کاربرد آن نیز آشنا شویم.

طراحی رایگان تابلو و علائم ایمنی

برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

 

استوانه ترافیکی چیست و چه نقشی در مدیریت ترافیک دارد؟

همان‌طور که گفته شد استوانه ترافیکی، نمونه‌ای از تجهیزات ترافیکی بوده که در کنترل و مدیریت ترافیک نقش کلیدی را ایفا می‌کند. این تجهیزات در اشکال و طرح‌های مختلف در بازار موجود هستند. برخی از استوانه‌های ترافیکی به شکل استوانه باریک بوده و برخی دیگر به صورت مخروطی طراحی و تولید می‌شوند. نوعی از این تجهیزات از قابلیت جابه‌جایی برخوردار بوده و برخی دیگر به واسطه پیچ در مکان مورد نظر به صورت دائمی نصب می‌شوند.

استوانه ترافیکی چیست و چه نقشی در مدیریت ترافیک دارد؟

با وجود این تفاوت‌های ساختاری، کلیه استوانه‌های ترافیکی از جنس پلاستیک‌های مقاوم ساخته می‌شوند و از لحاظ وزن بسیار سبک هستند. این دسته از تجهیزات ترافیکی در ابعاد و طول‌های مختلفی طراحی شده که متداول‌ترین اندازه برای آن‌ها ۴۵، ۷۵ و ۱۰۰ سانتی‌متر است. البته از بین سه اندازه مذکور استوانه‌هایی که طول ۷۵ یا ۱۰۰ سانتی‌متری دارند رایج‌تر و پرکاربردتر هستند.

شاید برایتان سوال پیش بیاید که نقش شب‌رنگ در استوانه ترافیکی چیست. از آن‌جایی که بدنه اصلی استوانه توسط مواد شب‌رنگ پوشانده می‌شود، اکثر این تجهیزات عملکردی مشابه با موانع هشداردهنده و محدودکننده دارند. به طور معمول این نوارهای شب‌رنگ به رنگ نقره‌ای بوده که در ردیف‌های معینی، بدنه قرمز یا آبی رنگ استوانه را می‌پوشانند. وجود نوارهای شب‌رنگ به رانندگان کمک می‌کند تا در تاریکی شب و در فضاهای محدود و تاریک محیط‌هایی همچون پارکینگ بتوانند مسیر را بهتر ببینند و حدود حرکتی خود را به خوبی شناسایی کنند.

استوانه ایمنی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

بسیاری از افراد و به ویژه رانندگان به طور کامل نمی‌دانند که ویژگی‌های استوانه ایمنی یا استوانه ترافیکی چیست و این تجهیزات چه مشخصاتی دارند. همان‌طور که گفته شد امروزه اکثر استوانه‌های ترافیکی از جنس لاستیک یا ترموپلاستیک ساخته می‌شوند و رنگ آن‌ها روشن است. البته برای ایجاد مخروط‌های ترافیکی مدرن می‌توان از PVC‌های بازیافتی از بطری‌ها نیز استفاده کرد.

استوانه ایمنی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

مخروط‌های ترافیکی مذکور فلورسنت بوده و در ارتفاعات مختلف در مکان‌های متفاوت قرار می‌گیرند. استوانه‌های ترافیکی به شکل استوانه، مخروط، بشکه، ستون و… طراحی و ارائه می‌شوند. در واقع می‌توان گفت که ویژگی اصلی این نوع از تجهیزات ترافیکی علامت‌گذاری خطر به ساده‌ترین شیوه ممکن است. این تجهیزات به حداقل نگه‌داری نیاز داشته و برای استفاده در محیط کاری بسیار مناسب هستند. شایان ذکر است که استوانه‌های ترافیکی برای علامت‌گذاری محل بازی کودکان نیز کاربرد دارند.

کاربرد استوانه ترافیکی چیست؟

نقش استوانه ترافیکی در حفظ حریم عابرین پیاده

پارک کردن در مسیر عبور و مرور عابرین خلاف قانون بوده که این موضوع شامل پارک کردن در خطوط عبور عابرین در چهارراه‌ها، پل‌ها، خیابان‌ها و مواردی از این قبیل می‌شود. جهت ایجاد حریم امن برای عابرین پیاده، شهرداری‌ها و… می‌توان از استوانه‌های ترافیکی استفاده کرد. در چنین شرایطی، استوانه‌های ترافیکی به صورت مانع عمل کرده و از پارک خودروها در مسیر تردد افراد پیاده جلوگیری خواهند کرد.

نقش استوانه ترافیکی در انبارها و کارخانه‌های بزرگ

با کمک استوانه‌های ترافیکی می‌توان فضاهای مختلف یک انبار یا کارخانه بزرگ را از یکدیگر جدا کرد. از آن‌جایی که این استوانه‌ها از قابلیت ایجاد مانع موقت برخوردار هستند، این امکان را برای افراد فراهم می‌کنند تا بتوانند از آن‌ها به منظور بخش‌بندی انبار استفاده کنند. در واقع می‌توان گفت که استوانه‌های ترافیکی سبب ایجاد نظم در محیط می‌شوند. به عنوان مثال به واسطه این نوع از تجهیزات ترافیکی می‌توان محل بارگیری، محل قرارگیری خودروهای شخصی، محل انبار کالاهای جدید یا قسمت‌های ممنوعه را به راحتی مشخص کرد. شایان ذکر است که این استوانه‌ها با همین کاربرد در محیط فرودگاه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد استوانه ترافیکی چیست؟

نقش استوانه ترافیکی در عملیات عمرانی

برای تکمیل اطلاعات خود در رابطه با این که کاربرد استوانه ترافیکی چیست، خوب است که اشاره‌ای به نقش این تجهیزات در عملیات عمرانی که در سطح شهر انجام می‌شوند نیز داشته باشیم. با کمک این استوانه‌ها عابرین پیاده و همچنین اتومبیل‌ها از عملیات عمرانی در سطح شهر مطلع می‌شوند. در واقع به لطف این تجهیزات می‌توان جریان ترافیک یا عبور و مرور عابرین پیاده را به راحتی کنترل کرد و بدون ایجاد هیچ‌گونه مشکلی پروژه‌های عمرانی را به انجام رسانید.

نقش استوانه‌های ترافیکی در پارکینگ‌های عمومی و خصوصی

همان‌طور که در بخش‌های قبلی به طور خلاصه به نقش استوانه‌های ترافیکی در پارکینگ اشاره شد، این استوانه‌ها به عنوان یک مانع در پارکینگ به منظور رزرو کردن جای پارکینگ در مجتمع‌های مسکونی و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آن‌جایی که وزن این تجهیزات سبک است، به راحتی می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد. علاوه بر این، این استوانه‌ها از لحاظ اندازه نیز کوچک هستند؛ از این رو می‌توان به راحتی آن‌ها را در صندوق عقب ماشین یا در گوشه انبار یا پارکینگ قرار داد. استوانه‌های ترافیکی در تعدیل ترافیک در پارکینگ مجتمع‌های عمومی نیز کاربرد دارند.

نقش استوانه‌های ترافیکی در پارکینگ‌های عمومی

نحوه نصب استوانه ترافیکی

بسیاری از افراد نمی‌دانند که بهترین روش نصب استوانه ترافیکی چیست و چگونه می‌توان این نوع از تجهیزات ترافیکی را به صورت دائمی یا موقت نصب کرد. برای نصب این استوانه می‌توان از پیچ و رول پلاک مخصوص استفاده کرد. با کمک پیچ‌های مخصوص استوانه ترافیکی به صورت دائمی و ثابت در آسفالت قرار خواهد گرفت. به منظور نصب آن ابتدا محل مورد نظر را با مته سوراخ کرده و سپس اقدام به پیچ کردن آن کنید.

ناگفته نماند که استوانه‌های ترافیکی در دو نوع پر تراکم و کم تراکم وجود دارند که در جاده‌های کشور بیشتر از نوع پر تراکم به منظور نشان دادن نکات ایمنی به رانندگان بهره‌گیری می‌شود. نوع کم تراکم این نوع از تجهیزات ترافیکی بیشتر در سطح شهر و پارکینگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

استوانه ترافیکی

سخن پایانی

استوانه ترافیکی یکی از انواع تجهیزات ترافیکی بوده که در هدایت و کنترل ترافیک نقش بسزایی را ایفا می‌کند. تعیین حریم مسیرهای متفاوت، جلوگیری از پارک اتومبیل‌های مزاحم و کنترل سرعت از اصلی‌ترین کاربردهای این ابزار محسوب می‌شود. در واقع می‌توان گفت که استوانه‌های ایمنی یا ترافیکی نوعی جداکننده بوده که در معابر شهری و جاده‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای درک بهتر این که استوانه ترافیکی چیست، لازم است تا کاربردهای این محصول را بشناسیم تا بتوانیم از آن به نحو احسن استفاده کنیم.

چنانچه تمایل به افزایش آگاهی درباره تابلوهای ترافیکی دارید می توانید با کلیک روی لینک درج شده نوشته ای با عنوان تابلوهای ترافیکی ریلی چیست را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

فرق کله قندی و استوانه ترافیکی چیست؟

تفاوت اصلی این دو وسیله در مدت زمان استفاده از آن‌ها است. معمولاً استوانه ترافیکی برای استفاده طولانی‌مدت نصب می‌شود، در حالی که این موضوع در کله قندی برعکس است.

نحوه نصب موقت استوانه ترافیکی به چه صورت است؟

اگر قصد نصب موقت استوانه ترافیکی را دارید بهتر است که به جای استفاده از پیچ و رول پلاک از چسب مناسب این کار استفاده کنید. تنها کافی است که چسب مورد نظر را به قسمت پایینی استوانه بزنید و آن را در محل مورد نظر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *