مجله قارتال

آشنایی با روند ساخت سوله

روند ساخت سوله

سوله سازی در چند سال اخیر کاربردهای زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل روند ساخت سوله نیز اهمیت دارد.‌ برای ساخت سوله لازم است که مراحل مختلفی طی بشوند. مراحل اداری، اجرایی، مرحله نصب و مراحل تکمیل سوله سیر تا پیاز مراحل ساخت سوله را تشکیل می‌دهند. در هر کدام از این مراحل، یک سری اقدامات مختلف انجام می‌گیرد. اگر به تازگی به فکر احداث سوله افتاده‌اید و در پی آشنایی با روند ساخت سوله هستید، با ما همراه باشید.

 

مراحل ساخت سوله

افراد برای این که روند ساخت سوله را با موفقیت پشت سر بگذارند، باید پنج مرحله کلی را پشت سر بگذارند. این مراحل باید با دقت بالا و توسط افراد باتجربه انجام شوند تا در آخر سوله‌ای باکیفیت روی کار بیاید. در ادامه به کلیه مراحل ساخت سوله اشاره کرده‌ایم:

 

مراحل ابتدایی و اداری برای ساخت سوله

برای این که روند ساخت سوله‌‌ای به خوبی طی بشود، اولین کار این است که مراحل اداری و مشاوره این سازه‌ها را پشت سر بگذارید:

مراحل ابتدایی و اداری برای ساخت سوله

 

مرحله مشاوره

یکی از ابتدایی‌ترین مراحلی که برای ساخت سوله باید انجام شود، مرحله مشاوره است. بسیاری از کارفرمایان این مرحله را جدی نمی‌گیرند؛ اما برای ساخت سوله‌ای مناسب و کارآمد طی کردن مرحله مشاوره بسیار اهمیت دارد. در مرحله مشاور از اقدامات بعدی که در روند ساخت سوله وجود دارند، مطلع خواهید شد. همچنین می‌توانید از چگونگی انجام صحیح مراحل اداری و قانونی اطلاع پیدا کنید. پس این مرحله را از یاد نبرید.

 

دریافت مجوز ساخت سوله

مرحله دیگر، دریافت مجوز است. اولین اقدام اداری و قانونی برای ساخت سوله اخذ مجوز است. مجوز را با توجه به نوع کاربرد سوله، اعتبار کارفرما و مواردی از این قبیل صادر می‌شوند.

 

انتخاب زمین سوله

در مرحله بعد باید زمینی که سوله قرار است در آن احداث شود را مشخص کنید. در روند ساخت سوله محیط جغرافیایی و نوع زمین از اهمیت زیادی برخوردار هستند. زمینی که برای احداث سوله انتخاب شده است باید از سوی شرکت سازنده سوله مورد تایید قرار بگیرد.

 

تعیین کاربری سوله

در آخر نیز باید کاربری سوله را مشخص کنید. برای برخی مصارف لازم است که سوله‌ای مقاوم‌تر و مستحکم‌تر تولید شود. حال اگر در همان ابتدای کار کاربری سوله مشخص نباشد، چطور می‌توان سوله‌ای مناسب را تولید کرد؟! برای مثال برخی مواقع لازم است که کف سازی سوله به خوبی انجام شود. برخی مواقع نیز ساختار منسجم سوله مد نظر است. همه این‌ها پس از این که کاربری سوله تعیین شد، مشخص می‌شوند.

 

مرحله اجرایی ساخت سوله

در روند ساخت سوله مراحل اجرایی اهمیت زیادی دارند. در مرحله اجرایی تمامی قطعات برش می‌خورند و آماده نصب شدن می‌شوند. همچنین فوندانسیون و مواردی از این قبیل در این مرحله انجام می‌شود:

مرحله اجرایی ساخت سوله

عملیات خاک برداری

نخستین عملیات در مراحل ساخت سوله، عملیات خاک برداری است. در این مرحله زمین سوله برای نصب سازه بهینه سازی می‌شود. در عملیات خاک برداری سوله شما باید سطح مربوطه را تراز کنید تا بتوانید فوندانسیون را انجام دهید. طی عملیات خاک برداری لازم است که به کمک آزمایشات مهندسی تراکم خاک را بسنجید. در صورت لزوم از مصالح ساختمانی برای مقاوم کردن خاک موجود در کف سوله استفاده خواهد شد.

 

ساخت سوله

در مرحله بعد فوندانسیون ساخت سوله انجام می‌شود. بخش مهمی از مراحل ساخت سوله را همین فوندانسیون کردن سوله در بر می‌گیرد. در این مرحله باید بر اجرای صحیح فوندانسیون نظارت شود تا سایر مراحل نیز به خوبی پیش بروند.‌

 

آماده سازی تجهیزات

در مرحله بعد تجهیزات آماده سازی می‌شوند. ابتدا باید نوع سوله که تیر ورقی است، سوله خرپایی است یا یو بی ام است، مشخص شود. سپس متناسب با نوع سوله متریال‌های لازم آماده سازی شوند. در نهایت هم این متریال‌ها به محل نصب منتقل شوند. لازم به ذکر است که پیچ و مهره، پرلین، رفتر و … که اجزای سوله هستند، در این بخش آماده سازی می‌شوند.

 

مراحل نصب سازه

توجه داشته باشید که برای این که پس از طی کردن روند ساخت سوله به نتایج خوبی دست پیدا کنید، باید کلیه مراحل را زیر نظر مهندسان ناظر باتجربه پیش ببرید. مرحله نصب نیز همین طور است. اگر ناظر با تجربه در مراحل نصب سازه حضور پیدا نکرده باشد، نمی‌توان انتظار ساخت سوله‌ای باکیفیت را داشت. در واقع دشوارترین و حساس‌ترین مرحله از مراحل ساخت سوله همین مرحله نصب است. در ادامه مراحل نصب سوله ذکر شده‌اند:

 

1. مرحله حمل

برای این که سوله ساخته شود، باید تمامی تجهیزاتی که از قبل آماده شده‌اند را به محل نصب سوله منتقل کنید. این کار به کمک خودروهای بازی انجام می‌شود. در محل ساخت سوله، اجزای سوله تخلیه شده و مراحل بعدی نصب طی می‌شوند.

 

2. مرحله نصب ستون‌ها

پس از این که اجزای سوله در یک محیط تخلیه شدند، باید ستون‌ها نصب شوند. معمولا ستون‌های سوله را به کمک جرثقیل و ماشین‌های مخصوص نصب می‌کنند. در روند ساخت سوله و نصب آن باید ناظری وجود داشته باشد تا سوله‌‌ای باکیفیت احداث شود.

 

3. نصب سایر قطعات

اسکلت سوله که روی کار آمد، سایر تجهیزات بر روی آن نصب می‌شوند. در این مرحله تقریبا ساخت اصلی‌ترین بخش سوله به پایان می‌رسد.

 

مراحل ساختمانی ساخت سوله

از دیگر مراحل ساخت سوله می‌توانیم به مراحل ساختمانی آن اشاره کنیم. در مراحل ساختمانی سوله شما باید ابتدا سقف سوله را نصب کنید. پوشش دهنده‌های سقف سوله که بر روی پرلین نصب می‌شوند، معمولا عایق بندی شده‌اند. این پوشش دهنده‌ها دارای دریچه‌هایی برای تهویه هوا نیز هستند. پس از سقف باید دیوار کشی سوله انجام شود. این کار به کمک ورق‌های متنوع گالوانیزه، سنگین و پروفیل‌های سبک امکان پذیر است.

برای ساخت آن دسته از سوله‌هایی که به درب و پنجره نیاز دارند، مراحل ساختمانی دیگری نیز در نظر گرفته شده است. دربی که در روند ساخت سوله احداث می‌شود، می‌تواند ریلی یا کرکره‌ای باشد. پنجره‌هایی نیز به صورت بازشو یا نورگیر در ساختمان سوله نصب می‌شوند. در آخر نیز اگر سوله به جرثقیل سقفی نیاز داشته باشد، آن را به این نوع از جرثقیل‌ها مجهز می‌کنند. لازم به ذکر است که توجه به تمامی این مراحل برای آشنایی با روند ساخت سوله واجب و ضروری است.

مراحل تکمیلی سوله سازی

 

مراحل تکمیلی سوله سازی

در مرحله تکمیلی سوله باید به بهره برداری برسد؛ اما قبل از آن لازم است که امکانات و تجهیزات مورد نیاز در سوله به وجود بیایند. در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

  1. برق
  2. ژنراتور
  3. سیستم‌های تهویه هوای مطبوع
  4. سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی
  5. سردخانه
  6. سیستم اطفاء حریق
  7. دوربین‌های مدار بسته
  8. دزدگیر
  9. و …

حال اگر تمامی مراحل موجود در روند ساخت سوله را پشت سر گذاشتید، می‌توانید سوله را به بهره برداری برسانید. برحسب نوع کاربردی که از سوله انتظار می‌رود، می‌توان تجهیزات آن را کم یا زیاد کرد. قیمت نهایی ساخت سوله با توجه به نوع این تجهیزات، امکانات و ابعاد سوله متغیر است. شما می‌توانید به کمک شرکت تولید سوله قارتال برترین سوله‌ها را روی کار بیاورید.

 

ابعاد استاندارد سوله

امروزه برای این که سوله‌هایی استاندارد ساخته شوند، ابعادی برای ساخت این سازه‌ها در نظر گرفته شده است. در بیشتر اوقات اگر عرض دهانه سوله بین ۲۵ الی ۳۰ متر باشد، این سوله استاندارد است. همچنین باید سوله بهینه‌ای ساخته شود که توانایی مقاومت در برابر بار ۱۵۰ کیلویی را داشته باشد.

ارتفاع، طول و عرض سوله با توجه به کاربری سوله متفاوت است. به طور کلی سازمان نظام مهندسی یک سری قوانین و قواعد را در نظر دارد که مهندسین باید طبق آن به طراحی سوله بپردازند. اگر در چارچوب این قوانین عمل شود، در نهایت سوله‌ای استاندارد به وجود خواهد آمد. پس قبل از شروع روند ساخت سوله باید به ابعاد استاندارد سوله توجه کنید.

 

سخن پایانی

ما در این مطلب در مورد روند ساخت سوله و نکات کلیدی برای احداث سوله با شما صحبت کردیم. سوله‌ها سازه‌ای شیب دار با کاربردهای متنوع هستند. این سازه‌ها به دلیل قیمت مناسب، وزن سبک و مقاومت بالا همواره مورد توجه واقع شده‌اند. مراحلی مثل مراحل مشاوره، مرحله اجرا، نصب، مجهز کردن سوله به امکانات و تجهیزات و مرحله بهره برداری جزو مراحل ساخت سوله هستند. آشنایی با روند ساخت سوله با خواندن این مقاله میسر خواهد شد.


سوالات متداول

1- در زمینه نصب سوله چه مراحلی طی می‌شوند؟

ابتدا باید اجزای سوله از شرکت به محل احداث بروند. سپس اسکلت سوله ساخته شود. در آخر هم دیوار کشی و نصب سقف انجام گردد.

 

2- ابعاد استاندارد ساخت دهانه سوله چقدر است؟

برای ساخت دهانه سوله باید ۲۵ الی ۳۰ متر طول در نظر گرفته شود.

 

3- عملیات ساختمانی سوله با کدام مرحله آغاز می‌شود؟

خاک برداری اولین مرحله ساختمانی در روند ساخت سوله است. پس از خاک برداری هم فوندانسیون انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *