سوله خرپایی چیست؟

سوله‌ها سازه‌های فلزی هستند که در گذشته بیشتر به عنوان انبار استفاده می‌شدند و به غیر از این، کاربرد چندانی نداشتند؛ اما امروزه با معرفی طراحی‌های جدید و کاربردهای گسترده‌تر، انواع مختلفی از سوله ساخته می‌شوند. سوله به صورت کلی به سه دسته تقسیم شده که سوله خرپایی، رایج‌ترین و ساده‌ترین نوع آن است. سقف سوله‌های خرپایی به شکل قوسی و شیب‌دار بوده و در ساخت آن از خرپا (سازه‌ای چند عضوی که اعضای آن به صورت مثلث یا چهارگوش به هم متصل شده‌اند) استفاده می‌شود. جهت بررسی قیمت سوله خرپایی می‌توانید هم‌اکنون با کارشناسان قارتال تماس حاصل فرمایید.

سوله خرپایی چیست

طراحی سوله خرپایی به گونه‌ای است که علیرغم وزن سبک، مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد. اصلی‌ترین عضو در این نوع سوله، خرپا است که از فلز ساخته می‌شود. انتخاب فلز مناسب برای خرپا معمولاً ‌با توجه به ملاحظات فنی و میزان مقاومت مورد انتظار انجام می‌شود، اما رایج‌ترین فلزاتی که برای این امر مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از ناودانی، نبشی و قوطی پروفیل.

در ساخت سوله خرپایی، خرپا نقش حمل بار را بر عهده داشته و توسط ستون‌های ساخته‌شده از ناودانی یا قوطی، برپا می‌شود. در ادامه با انواع سوله خرپایی، کاربردها و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

انواع سوله خرپایی

سوله سبک یا سوله خرپایی در انواع مختلف تهیه شده و به بازار فروش عرضه می‌شود. انواع سوله خرپایی عبارتند از:

  • سوله خرپا با قوس موازی: این نوع از سوله‌های خرپایی همان گونه که از نامشان پیدا است، قوس موازی دارند. اغلب اوقات سوله‌ خرپایی قوسی را در زمانی که نیاز به سوله‌ای با سقفی محکم و مستحکم داشته باشید؛ اما نخواهید هزینه چندانی را متحمل شوید، باید به کار بگیرید. این سوله‌ها دهانه‌های کوچکی دارند و تمامی هزینه‌های مربوط به نصب تیرک حامل را از بین می‌برند. پس خرید یا طراحی سوله قوسی خرپایی یک انتخاب کاملا اقتصادی است.
  • سوله خرپا هاو: نوع دیگری از سوله‌های خرپایی وجود دارند که برای محیط‌هایی که دهانه‌ای به اندازه ۶ الی ۳۰ متر لازم است، مناسب هستند. متریال اصلی برای ساخت سوله‌‌های هاو، چوب است اما در میان این متریال فولاد کششی نیز به چشم می‌خورد. دلیل به کار گیری فولاد این است که سازه مقاومت بیشتری پیدا کند.
  • سوله خرپا چتری: سوله‌های چتری حالت تقارنی دارند و با استفاده از فولاد تهیه می‌شوند. اندازه دهانه این سوله‌ها متوسط است و قوس‌های کوچکی در ساختمان آن‌ها دیده می‌شود. در اصل دلیل قوس‌های موجود در ساختار سوله چتری خرپا این است که اتصالات محکم‌تر شوند.
  • سوله خرپا سقف نور شمالی: یکی از مقرون به صرفه‌ترین و پرکاربردترین سوله‌های سبک، سوله سقف نور شمالی است. دهانه این نوع از سوله‌ها ۲۰ الی ۳۰ متر طول دارد. این نوع از سوله‌های خرپایی به کاربر اجازه اجرای انواع تیر آهن سبک در سوله را می‌دهند و این برترین ویژگی است که سوله‌های خرپایی سقف نور شمالی دارند.
  • سوله خرپا تک تیرک: سوله‌های کوچک خرپایی را به صورت تک تیرک می‌سازند تا هزینه‌های خرید تیر آهن کاهش پیدا کند. این نوع از سوله‌ها دارای دهانه‌ای به طول حداکثر ۸ متر هستند. سوله خرپایی سبک تک تیرک از متریال‌هایی مثل فولاد و چوب تهیه می‌شود.‌
  • سوله خرپا پرات: این نوع از سوله‌های سبک خرپایی با استفاده از فولاد مستحکم تهیه می‌شوند و نسبت به سایر سازه‌ها از سایز کمتری برخوردار هستند. همین امر باعث شده است که این سوله‌ها هزینه کمی داشته باشند.
  • سوله خرپا دستک دار: طراحی سوله خرپایی دستک دار و ساخت آن بسیار آسان است. این سوله‌ها دارای دهانه‌ای به اندازه ۱۰ متر هستند و برای اغلب محیط‌ها مناسب به شمار می‌آیند.
  • سوله خرپا قیچی: سوله‌های خرپایی قیچی اغلب اوقات در محیط‌هایی مثل کلیسا دیده می‌شوند. این سازه‌ها به تیرک یا دیواره‌های حمل کننده نیازی ندارند اما امروزه قابلیت عایق کاری خود را از دست داده و در نگهداری انرژی گرمایی یا سرمایی ضعیف عمل می‌کنند. سوله‌های قیچی از ابعاد بزرگی برخوردار شده‌اند و می‌توانند یک فضای کاملا آزاد را در اختیار شما قرار دهند. در واقع سوله‌های خرپایی قیچی یک اتاق فلزی در زیر شیروانی هستند.
  • سوله خرپا چهار گوش: اگر به دنبال ساخت سوله خرپایی سبک صنعتی هستید، ما به شما سوله خرپا چهار گوش را پیشنهاد می‌کنیم. این نوع از سوله‌ها فضای زیادی دارند و به عنوان اتاق کنفرانس، سینما، سالن قطار و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سوله خرپا پاشنه بلند: نوع دیگری از سوله‌های خرپایی وجود دارند که ما آن‌ها را با نام سوله خرپایی پاشنه بلند می‌شناسیم. این نوع از سوله‌ها علاوه بر این که مقاومت و بازدهی خوبی دارند، کارایی فوق العاده‌ای هم دارند. دلیل این امر این است که سوله خرپایی پاشنه بلند عایق کاری می‌شود، استحکام زیادی دارد و با هزینه‌ای مناسب ساخته می‌شود.

تفاوت انواع سوله خرپا با یکدیگر

سوله‌های خرپایی مختلفی که امروزه ساخته می‌شوند، از نظر نما، وزن، فوندانسیون، سایز دهانه، پوشش سقف و هزینه‌های اقتصادی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند.

برخی از سوله‌هایی که در ساختار آن‌ها چوب و فولاد با هم ترکیب می‌شود، وزن بیشتری نسبت به سایر سوله‌ها دارند. نوع نصب این سوله‌ها نیز بسیار دشوارتر از نصب سوله‌های معمولی است. پس طبیعی است که هزینه ساخت این نوع از سوله‌های خرپایی نیز بالا باشد. در ساخت سوله با پروفیل، ستون‌ها با فاصله‌ای کمتر از سه متر نصب می‌شوند. در این میان برخی از سوله‌های پروفیلی وجود دارند که ستون‌های آن‌ها فاصله‌ی زیادی با هم دارند. این تفاوت نیز از تفاوت‌های بارز انواع سوله خرپایی است.

ظاهر سوله‌های خرپایی نیز با یکدیگر متفاوت است. در ساخت سوله خرپایی سبک قوسی از اوراق فولادی و لوله های بدون درز استفاده می‌کنند؛ اما در ساخت سوله‌های سبک چهار گوش، از فولاد معمولی بهره برده می‌شود. در نتیجه شکل ظاهری سازه‌های به وجود آمده نیز با هم تفاوت پیدا می‌کند. تفاوت دیگر به پوشش دهنده‌های سقفی یک سوله بر می‌گردد. در ساخت سوله خرپایی از پوشش دهنده‌هایی مثل شیشه، ‌لاستیک، چادر، ورق پی وی سی، ورق پلی کربنات و ورق گالوانیزه استفاده می‌شود که هر کدام از این پوشش دهنده‌ها می‌توانند قیمت نهایی ساخت سوله را متحول کنند.

تفاوت انواع سوله خرپا با یکدیگر

اجزای سوله خرپا چیست؟

سوله‌های سبک خرپایی نیز مانند سایر سوله‌ها دارای اجزای مختلفی هستند. وجود این اجزا در بهبود کاربری سوله‌های خرپایی نقش برجسته‌ای دارد. در ادامه به اجزای این نوع از سوله‌ها اشاره شده است:

  1. قاب اصلی: مهم‌ترین بخش از سوله‌های خرپایی، قاب اصلی این سوله است. برای ساخت قاب اصلی و اسکلت بدنه‌ی سوله خرپایی از انواع تیرها و انواع ستون‌های فولادی و چوبی استفاده می‌شود. بخشی از تیرها وجود دارند که لنگر سوله هستند و به صورت عمودی در ساختمان سوله سبک خرپایی قرار می‌گیرند. دلیل این امر این است که این ستون‌ها میزان فشاری که به سوله وارد می‌شود را دریافت کرده و آن را کاهش می‌دهند. در واقع وجود این قاب اصلی در سوله خرپایی است که ساختار این سوله را ماندگارتر می‌کند.
  2. استرات: یکی دیگر از اجزای سوله خرپایی، استرات است که به عنوان وصل کننده به کار گرفته می‌شود. این وسیله‌ها اجزای مختلف قاب اصلی سوله سبک را به هم وصل می‌کنند و اغلب به صورت طولی در سوله نصب می‌شوند. مهم‌ترین کاربردی که استرات سوله دارد این است که فشار وارد شده به یک قاب را به سایر قاب‌ها منتقل کرده و دوام سوله را افزایش می‌دهد. کاربرد دیگر استرات‌ها این است که به عنوان یک تکیه‌گاه جانبی برای رفترها به کار گرفته می‌شوند.
  3. لاپه: زمانی که بخواهند ورق سقفی سوله را به اوراق بدنه‌ی این سوله وصل کنند از اجزایی به نام لاپه استفاده می‌شود. لاپه‌ها به صورت z بر روی ساختمان سوله قرار می‌گیرند و استحکام سوله را افزایش می‌دهند.
  4. سگراد یا میل مهار: برای این که لاپه‌ها بتوانند نیروی جانبی وارد شده به سوله را مهار کنند از مهاربند استفاده می‌شود. در سوله خرپایی لوله‌ای به طول مشخص و به تعداد دو یا سه عدد بر روی سوله نصب می‌شود تا این فشار را کاهش دهد.
  5. مهاربند سقف: سوله سازان برای این که بتوانند میزان استحکام و مقاومت سوله را افزایش دهند، از مهاربند سقف استفاده می‌کنند. این مهاربندها دور تا دور سوله و در منطقه اتصال بدنه به سقف به کار گرفته می‌شوند. اغلب اوقات مهاربندهای سقفی جنس فولادی دارند.
  6. مهاربند دیوار: برای کاهش فشارها و نیروهایی که به دیواره یک سوله خرپایی وارد می‌شوند، از مهاربند دیوار استفاده می‌کنند. این مهاربندها به صورت طولی بر روی اسکلت دیواره سوله نصب می‌شوند.

شیوه ساخت سوله خرپایی

برای ساخت سوله‌های خرپایی مراحل مختلفی طی می‌شود. ابتدایی‌ترین مرحله، مرحله طراحی سوله خرپایی است که در آن طرح اصلی سوله مشخص می‌شود. سپس دفترچه محاسبات صادر می‌شود، آهن آلات و تجهیزات لازم برای ساخت سوله خریداری می‌شود، فوندانسیون انجام می‌شود و ساخت سوله آغاز می‌شود.

پس از این که سوله ساخته شد، نوبت به نصب آن می‌رسد. نصب سوله باید با توجه به نکات مهمی که در این زمینه وجود دارند، انجام شود. در نهایت هم پوشش دهنده‌های سوله نصب شده و پس از تایید مهندسین طراح، سوله به بهره برداری می‌رسد. در حال حاضر شیوه‌های مختلفی برای ساخت سوله وجود دارد که در تمامی این شیوه‌ها، مراحل فوق تکرار می‌شوند.

شیوه ساخت سوله خرپایی

کاربردهای سوله خرپایی

مهم‌ترین کاربرد سوله خرپایی سبک صنعتی و اصلی‌ترین دلیل محبوبیت بالای آن، کمک در ساخت و ساز با دهانه بزرگ است. با استفاده از این نوع سوله‌ها می‌توانید بدون نیاز به ستون‌زنی در وسط سازه، سقف‌های عظیم را اجرا کنید. این امر نه تنها به حفظ استقامت سازه کمک می‌کند، بلکه در کاهش هزینه‌ها تأثیر بسزایی دارد.

این نوع سوله‌ها در میان صنعتگران طرفداران بسیار زیادی داشته و در سراسر دنیا برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله موارد چشمگیر استفاده از این سوله، می‌توان به برج ایفل، استادیوم‌های بزرگ جهان و پل‌های بلند و طولانی اشاره کرد.

اما مهم‌ترین کاربردهای سوله خرپایی قوسی کدامند؟ این نوع سوله‌ها کاربردهای بسیار گسترده‌ای داشته و در سالن‌های ورزشی، بیمارستان‌های صحرایی، مقرهای نظامی، سالن کنسرت، سالن نمایش، تعمیرگاه‌ها و کارخانه‌ها، شهربازی، مراکز تفریحی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. نمونه سوله خرپایی را می‌توانید در سایت قارتال مشاهده فرمایید.

سوله‌های خرپایی به دلیل ویژگی‌های متعددی که دارند، در محیط‌های مختلف و با کاربردهای گوناگون به کار گرفته می‌شوند. برخی از این کاربردها عبارتند از:

  • سالن‌های ورزشی
  • سالن کنسرت
  • سالن نمایش
  • سالن‌های همایش
  • شهربازی
  • کارخانه
  • استخر

مزایای سوله خرپایی

سوله‌های خرپایی و سبک دارای مزایای زیادی هستند و همین امر باعث شده است که بسیاری از مصرف کنندگان این سوله‌ها را انتخاب کنند. امروزه ساخت سوله با قوطی خرپایی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است. این نوع از سوله‌ها کیفیت و دوام زیادی دارند و با هزینه‌هایی بسیار مناسب ساخته می‌شوند. در ضمن، سوله‌های خرپایی با استفاده از به روزترین فناوری‌های دنیا ساخته می‌شوند و استاندارد هستند. تمامی این ویژگی‌ها دست به دست هم داده تا سوله‌های خرپایی را برجسته‌تر کنند.

از جمله مزایایی که این سوله‌ها دارند می‌توانیم به امکان نصب آسان و سریع، عدم وجود لرزش و ناپایداری در میان اجزا، قابلیت نصب تجهیزات مختلف در سوله، پوشش دهنده‌های عالی، ساختار سبک، قابلیت جا به جایی و طراحی سریع این سوله‌ها اشاره کنیم. بنابراین، سوله‌های سبک خرپایی چه برای کاربرد صنعتی و چه برای کاربرد غیر صنعتی مناسب هستند. شما می‌توانید جهت ثبت سفارش طراحی و ساخت سوله خرپایی قوسی، اسکلت دار،  قیچی، چهار گوش و سایر سوله‌های خرپایی با مشاورین ما تماس بگیرید.

سفارش انواع سوله

برای سفارش ساخت سوله با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.

اکنون که می‌دانیم سوله خرپایی لوله ای و انواع سوله چیست و چه کاربردهایی دارد، خوب است با ویژگی‌ها و مزایای آن نیز آشنا شویم:

  • سوله‌های خرپایی برای انواع کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی مناسب هستند.
  • علاوه بر وزن کم و سبکی نسبت به سایر انواع سوله، قیمت سوله‌های خرپایی نیز بسیار مقرون به صرفه است.
  • سوله خرپایی با پروفیل و سایر انواع سوله‌های خرپایی امکان سرعت بالا در ساخت و بهره‌برداری سریع را در اختیار شما قرار می‌دهند.
  • امکان نصب انواع جرثقیل‌های دیواری و سقفی در سوله‌های خرپایی وجود دارد.
  • طراحی سوله قوسی خرپایی به گونه‌ای است که می‌توان به راحتی آن را جابجا کرد.
  • در ساخت ابعاد دهانه سوله‌های خرپایی محدودیتی وجود ندارد.
  • ساخت سوله با پروفیل در شرکت قارتال با استفاده از پروفیل درجه یک انجام می‌شود که کیفیت آن را تضمین می‌کند.
  • امکان دمونتاژ و مونتاژ کردن قطعات سوله‌های خرپایی به دفعات وجود دارد.

مزایای سوله خرپایی

معایب استفاده از سوله خرپایی

اگرچه سوله‌های خرپایی دارای مزایای زیادی هستند اما معایبی نیز در ساختار این سوله‌ها به چشم می‌خورد. اغلب اوقات سوله‌های خرپایی را طوری می‌سازند که نمی‌تواند در مقابل فشارهای متداول مقاومت کند. همچنین نصب و راه اندازی این نوع از سوله‌ها به هزینه‌های زیادی نیاز دارد. البته این هزینه‌ها آنقدر زیاد نیستند که افراد نتوانند از پس پرداخت آن‌ها بر بیایند. در هر صورت این مورد یکی از معایب سوله خرپایی به شمار می‌آید.

اگر می‌خواهید سوله خرپایی بسازید، بهتر است ابتدا چند نمونه سوله خرپایی را ببینید و خودتان مقاومت این سوله‌ها را با بازدید از آن‌ها بسنجید. همچنین لازم است که از نصابان ماهری که تجربه‌ی زیادی در زمینه ساخت سوله خرپایی دارند کمک بگیرید تا بتوانید تا سالیان سال از این سازه‌ها استفاده کنید.

ویژگی‌های استاندارد سوله خرپایی

سوله‌های خرپایی در انواع مختلف تولید می‌شوند و وزن سبکی دارند. به همین دلیل با قیمت مناسبی ساخته می‌شوند.

  1. زمان طراحی و ساخت سوله خرپایی با پروفیل کم است.
  2. این سوله‌ها از نظر کیفیت بسیار مطلوب هستند و از نظر کاربرد نیز هیچ محدودیتی ندارند. یعنی شما برای انواع و اقسام کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی می‌توانید از سوله‌های خرپایی استفاده کنید.
  3. گاهی اوقات ساخت سوله خرپایی با قوطی انجام می‌شود، گاهی اوقات با لوله و ‌گاهی اوقات نیز با پروفیل.
  4. سوله‌های خرپایی قابلیت منتقل شدن از جایی به جای دیگر را دارند. پس زمانی که شما بخواهید این سوله‌ها را در جای دیگری نصب کنید، این کار به راحتی انجام می‌شود.
  5. متریال و مصالح به کار رفته در سوله سبک خرپایی مقاومت زیادی دارند.
  6. شما می‌توانید انواع تجهیزات تاسیساتی را بر روی این سوله‌ها پیاده سازی کنید.
  7. دهانه سوله‌های خرپایی انعطاف پذیری زیادی دارد.

ویژگی‌های استاندارد سوله خرپایی

جنس‌های رایج برای ساخت سوله

امروزه برای ساخت انواع سوله از جنس‌های مختلف بهره گرفته می‌شود. هر کدام از این جنس‌ها مزایا، معایب و ویژگی‌های خاص خود را دارند و می‌توانند بر روی قیمت سوله خرپایی تاثیر بگذارند.

  1. سوله خرپایی با پروفیل: برای ساخت سوله خرپایی یا پروفیل اغلب اوقات از پروفیل‌های چهار گوش استفاده می‌شود چرا که این پروفیل‌ها نسبت به پروفیل‌های لوله‌ای آسان‌تر برش می‌خورند.
  2. ساخت سوله خرپایی با  مقاطع جدار نازک باز : ناودانی و نبشی نیز از دیگر متریال‌های پرکاربرد برای ساخت سوله هستند که اغلب برای ساخت سوله‌های به کار گرفته می‌شوند. این متریال‌ها از پروفیل ارزان قیمت‌تر هستند.
  3. سوله خرپایی قوسی: سوله‌های خرپایی قوسی با استفاده از ورق‌های فولادی و یا لوله های بدون درز تهیه می‌شوند. برای ساخت سوله خرپایی قوسی لازم است که یک ورق فولادی به صورت دو هلاله یا تک هلاله تهیه شود و سپس این ورق به عنوان دیواره و سقف با سایر اوراق سوله در ارتباط باشد و یا در صورت استفاده از لوله به صورت قوس خم داده شده و اتصالات خرپایی دیگر جوش و به یکدیگرمتصل گردند.

نکات مهم ساخت سوله خرپایی

برای این که بتوانید بهترین سوله خرپایی را بسازید و تا مدت‌ها از آن استفاده کنید، لازم است که یک سری نکات مهم را مد نظر داشته باشید. ما در ادامه نکات مهمی که برای ساخت سوله لازم هستند را در اختیارتان قرار می‌دهیم:

  • منطقه جغرافیایی سوله: برای ساخت سوله بسیار اهمیت دارد که زمینی هموار در نظر گرفته شود. بسیاری از کمپانی‌هایی که به ساخت سوله خرپایی مشغول هستند، محیطی را برای احداث سوله انتخاب می‌کنند که کمترین ناهمواری را داشته باشد. در این صورت کاربری سوله نیز بهبود پیدا می‌کند.
  • دهانه سوله: یکی دیگر از نکات مهمی که برای ساخت سوله خرپایی باید مد نظر باشد، اندازه دهانه سوله است. به طور کلی امروزه سوله‌های صنعتی را با دهانه‌هایی بزرگ و سوله‌های غیر صنعتی را با دهانه‌ای که اندازه‌اش معمولی است، می‌سازند. این دو نوع سوله نه تنها در اندازه دهانه بلکه در اندازه و متراژ کلی نیز با هم تفاوت دارند. در ضمن شما به هنگام ساخت یک سوله خرپایی باید توجه داشته باشید که چه نوع سوله‌ای را انتخاب کرده‌اید. برخی از سوله‌ها با اندازه دهانه محدود ساخته می‌شوند که در بخش انواع سوله خرپایی به آن اشاره کرده‌ایم. بهتر است با توجه به ویژگی‌هایی که هر کدام از سوله‌های خرپایی دارند، اقدام به ساخت این سوله‌ها کنید.
  • عدم نصب یا نصب جرثقیلی: زمانی که می‌خواهید کلنگ ساخت یک سوله خرپایی را بر روی زمین بکوبید، ابتدا باید از خود بپرسید که آیا این سوله نیاز به جرثقیل دارد یا نه، یعنی برای نصب آن باید از جرثقیل استفاده کرد یا خیر. در صورتی که پاسخ شما منفی است، نیازی نیست که به این نکته توجه کنید اما اگر پاسخ شما مثبت است، باید وارد مرحله بعد شوید. در حال حاضر برای نصب سوله‌های مرتفع و بلند از جرثقیل‌های سقفی استفاده می‌کنند. این نوع از جرثقیل‌ها ایمن هستند، سرعت بالایی دارند و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهند، اما اینکه سوله خرپایی توانایی تحمل فشارهای از سمت جرثقیل به سازه را خواهد داشت یا خیر باید در زمان طراحی سازه مورد بررسی و محاسبه قرار گیرد.
  • ارتفاع سازه: ارتفاع نیز از دیگر نکات مهمی است که برای ساخت سوله باید به آن توجه شود. در زمینه چگونگی ارتفاع سوله شما باید با دو اصطلاح ارتفاع کناره و ارتفاع تاج آشنا باشید. ارتفاع کناره همان ارتفاعی است که از کف زمین تا سقف سوله را در بر می‌گیرد. در واقع ارتفاع کناره با ارتفاع دیواره‌ی سوله برابر است. اگر سوله خرپایی شما از نوع قوس دار باشد، ارتفاع تاج در آن محلی است که دو قوس به هم متصل شده‌اند. بلندترین نقطه‌ای که دو ورق قوس دار به هم وصل شده‌اند را تاج گفته و ارتفاع این نقطه را ارتفاع تاج می‌گویند. به هنگام ساخت سوله ابتدا این ارتفاع را مشخص کنید تا میزان متریال‌های لازم را بر اساس همین ابعاد خریداری کنید.

ستون‌های سوله: ستون‌های سوله گاه از فولاد و گاه از چوب تعبیه می‌شوند. بدیهی است که ستون‌های فولادی مقاومت بالایی دارند و گران قیمت‌تر هم هستند. شما برای ساخت سوله خرپایی باید ابتدا به کمک متخصصین مجرب ساخت این نوع از سوله‌ها، نوع ستون را نیز مشخص کنید.

نکات مهم ساخت سوله خرپایی

عوامل تاثیر گذار بر قیمت سوله سازی

عوامل مختلفی وجود دارند که هزینه ساخت سوله را متحول می‌کنند. اول از همه دهانه و ارتفاع سوله به عنوان یک آیتم اثر گذار در قیمت نهایی سوله مطرح هستند. به هر میزان که ارتفاع و طول دهانه یک سوله افزایش پیدا کند، متریال‌های مصرفی بیشتر شده و قیمت سوله بالا می‌رود. وزن متریال‌ها نیز از اهمیت زیادی در تغییر قیمت نهایی سوله برخوردار است. به طور کلی سوله‌هایی که وزن زیادی دارند، مستحکم‌‌تر و مقاوم‌تر هم هستند. پس طبیعی است که هزینه ساخت این سوله‌ها بیشتر از سایر سوله‌ها باشد. توجه داشته باشید که مراحل ساخت و نصب سوله هم هر کدام هزینه خاص خود را دارند اما مرحله فوندانسیون باید به طور رایگان توسط کمپانی‌های ساخت سوله انجام شود.

عامل دیگری که در قیمت سوله خرپایی تاثیر می‌گذارد، شرایط خاک و زمین است. زمین‌های ناهموار به زیر سازی نیاز دارند و این زیر سازی می‌تواند هزینه‌های اضافی را برای شما بتراشد. افزون بر همه این عوامل، نوع متریال مورد استفاده، نوع اتصالات و نوع نصب سوله که با جرثقیل باشد یا نه هم در هزینه‌های نهایی ساخت سوله خرپایی اثر گذار هستند. پس قبل از ساخت سوله با یک مشاور در زمینه هزینه‌های ساخت سوله خرپایی مشورت کنید.

قیمت و خرید اینترنتی سوله خرپایی از قارتال

سوله‌های خرپایی پرکاربردترین و رایج‌ترین نوع سازه سبک برای ایجاد فضاهای مسقف در میان انواع سازه‌های مهندسی مدرن به شمار می‌روند. ساخت سوله خرپایی با قوطی، پروفیل، چوب، فولاد و متریال مشابه انجام می‌گیرد. هنگام سفارش این سازه‌ها باید از طریق یک شرکت معتبر و شناخته‌شده اقدام کنید تا از خرید خود نهایت رضایت را داشته باشید.

حال که به طور کامل با سوله خرپایی آشنا شدید و دانستید که این نوع از سوله‌ها با قوطی، پروفیل و به شکل قوس دار تولید می‌شوند، ممکن است به فکر ثبت سفارش ساخت این سوله‌ها باشید. شما برای سفارش دادن سوله باید ابتدا کمپانی و شرکتی معتبر را انتخاب کنید که در زمینه ساخت انواع سوله تجربه زیادی دارد. سپس مواد و متریال‌های لازم را خریداری کنید و در نهایت یک سوله بسازید. ضمنا قبل از همه این کارها به فکر زمینی هموار و زیر سازی شده برای ساخت سوله باشید. شما عزیزان می‌توانید جهت ساخت سوله با مشاورین ما در تماس باشید و راهنمایی‌های لازم را از آنان دریافت کنید.

شرکت قارتال یکی از بهترین تولیدکنندگان انواع سوله خرپایی و سایر انواع سوله است که در زمینه ساخت سوله سبک در تبریز فعالیت دارد. این شرکت برای ساخت سوله‌ها از بهترین متریال و مهندسان باتجربه کمک می‌گیرد. جهت بررسی قیمت و خرید اینترنتی سوله خرپایی از قارتال می‌توانید هم‌اکنون با شماره 09144220646 تماس گرفته یا به صورت حضوری به دفتر ما مراجعه فرمایید.

پیشنهاد میگردد برای اطلاع از قیمت به روز به لینک زیر کلیک نمایید:

  هزینه ساخت سوله در سال 1402

قیمت و خرید اینترنتی سوله خرپایی از قارتال

سوالات متداول

برای اطلاع از قیمت به روز روی لینک هزینه ساخت سوله در سال 1402 کلیک نمایید.

با توجه به نیاز و کاربری مشتری متفاوت بوده، ولی در هرمترمربع به صورت حدودی وزنی در حدود 30 کیلوگرم می توان در نظر گرفت.

اضافه کردن جرثقیل سقفی به سوله خرپایی دارای محدودیت هایی است بنابراین در زمان طراحی و بر اساس نیاز مشتری به صورت دقیق مشخص خواهد گردید.

سازمان نظام مهندسی برای تایید نقشه طراحی شده برای سوله خرپایی دقت و سخت گیری های بیشتری نسبت به سوله های تیرورقی در نظر میگرد. چرا که در صورت طراحی غیر اصولی و سبک سازی غیر استاندارد سازه، دارای مشکلات و خطرات مختلفی خواهد شد.

سوله های خرپایی در مواردی همچون سالن های ورزشی و استخر ها، انبارها و کارخانه ها با دهانه های بزرگ تر از 30 متر، اسکان های اضطراری، نمایشگاه ها، گاوداری ها و همچنین سازه های با دهانه کمتر از 12 متر همچون گلخانه استفاده می شوند.

  • برای سوله هایی با دهانه بزرگتر از ۴۰ متر و یا کوچکتر از ۱۲ متر مزیت اقتصادی بالایی دارد.
  • با توجه به افزایش افسار گسیخته قیمت فولاد، سوله خرپایی می تواند گزینه مناسبی باشد.
  • طراحی سوله خرپایی ساده تر است. البته جزییات محاسباتی بیشتری دارد.
  • برای سوله کوچک مثلا گلخانه بسیار راحت و سریع ساخته می شود.
  • ساخت سازه خرپا دشوارتر و نیازمند تخصص مهندسی است
  • زمان ساخت سازه خرپایی نسبت به سوله تیرورقی بیشتر می باشد.
  • به دلیل برش های فارسی بر دور ریز پروفیل و لوله نسبت به تیرورق بیشتر می باشد.
  • سازه خرپایی برای جرثقیل سقفی دارای محدویت می باشد.
  • سازه برای دهانه بین 12 الی 20 متر اقتصادی نیست.

سوله های خرپایی از دهانه های بالاتر از 18 متر و پایین تر از 12 متر دارای مزیت بوده و از دهانه بالای 30 متر برتری و صرفه اقتصادی بالاتری پیدا میکند.حداکثر دهانه سوله های خرپایی نهایتا 60 الی 70 متر است.

از انواع خرپا ها می توان به خرپای سازه های تجاری، خرپای سازه های مزارع، خرپای سازه های مسکونی، خرپای کف سازه، خرپای شاه تیر و خرپا شاه شیروانی اشاره کرد.

سوله های خرپایی از اجزایی ساخته شده اند که کاربری این سوله ها را بسیار بهبود بخشیده است، این اجزا شامل قابل اصلی، استرات، لاپه، سگراد، میل مهار، مهاربند سقف و مهاربند دیوار می شوند.

امروزه برای ساخت انواع سوله از جنس های مختلف بهره گرفته می شود، جنس های بکار گرفته شده برای سوله خرپایی شامل موارد زیر می باشد: 1- پروفیل 2- لوله 3- تیرآهن

در صورت تایید نقشه های سوله توسط سازمان نطام مهندسی و یا مهندسان محاسب مورد تایید شرکت شهرک های صنعتی، مجوز ساخت صادر خواهند نمود.