تمامی تابلوها و علائم ترافیکی که در جادهها نصب میشوند، برای کاهش ترافیک و افزایش امنیت رانندگان در طول مسیر مورداستفاده قرار میگیرند. به همین دلیل این علائم، جزو مهمترین تجهیزاتی هستند که باید در جادهها نصب شوند تا بتوانند پیام خاص را در موقع مناسب به رانندگان انتقال دهند. پس نحوه طراحی و ساخت تابلو ترافیکی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل هنگام ساخت آن باید به نکات طراحی علائم ترافیکی توجه ویژهای داشت. برای آشنایی بیشتر با نکات طراحی تابلوهای ترافیکی، در ادامه مطلب با ما باشید.
سفارش انواع تابلو راهنمای مسیر
برای سفارش تولید تابلو با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.
ارسال رایگان به سراسر کشور برای سفارش بالای 100 میلیون تومان
2 سال گارانتی بی قید و شرط کیفیت تابلو های تولیدی شرکت قارتال
در طراحی تابلوهای ترافیکی باید به چه نکاتی دقت کرد؟
ضروری است که یک تابلو قادر باشد به رانندگانی که با سرعت مجاز در راه مسافرت میکنند، پیام خود را به طور واضح برساند.برای این منظور، یک تابلو نیاز به فاصله دید مناسب برای خوانده شدن، سادگی محتوا، طرح، روشنایی و انعکاس دهندگی دارد. در تهیه علایم در حین طراحی و ساخت، به جلوگیری از افزایش بهای غیر ضروری آنها توجه میشود. از مشخصات یاد شده در بالا خوانا بودن مهمترین آنهاست و این عمل به وسیله اندازه حرفهایی که به کار برده میشود، تعیین میگردد. اما اختلاف رنگ، زمینه و نوع حرفهای به کار برده شده نیز مهم است. ارزشی که یک تابلو به منظور القای یک "هدف" خواهد داشت، متکی به رنگ و اندازه آن است. یک تابلوی بزرگ، ارزش هدفی کافی را در هر رنگ خواهد داشت، اما انتخاب محل محل نصب که ارزش هدفی تابلو را از بین نبرد، برای تابلوهای کوچکتر در مناطق شهری، ممکن است با مشکلاتی توام باشد. نکات طراحی تابلوهای ترافیکی در جادهها جزو موارد بسیار ضروری در مهندسی راه و ترافیک محسوب میشود. معمولاً جادههایی که دارای تابلوهای ترافیکی مناسب و استاندارد نیستند، بهعنوان یک جاده استاندارد شناسایی نمیشود.
انتقال پیام در کمترین زمان ممکن
طراحی علائم و تابلوهای ترافیکی باید بهگونهای باشد که بهموقع و در کمترین زمان ممکن بتوانند پیام موردنظر را به رانندگان منتقل کند. برای سادگی محتوا و طرح، انتخاب پیامهای نمادین، مؤثرترین راه خواهد بود، اما هر جا ضرورت ایجاب نماید، لازم است که پیام در کلمههایی که به سرعت قابل فهم هستند، خلاصه شود. در این صورت انواع حوادث و خطرات در حین رانندگی در جادهها کاهش پیدا میکند. استفاده از حروف اختصاری در این رابطه، چندان رضایتبخش نیست، زیرا لازم است تا استفاده کننده، معانی آنها را یاد گرفته شده و در زمان رویت تابلو، به خاطر آورد. لذا در طراحی و ساخت تابلوها از به کار بردن کلمه های اختصاری که قابل فهم نباشد، باید پرهیز کرد. هنگام نصب این تابلوها باید دقت کرد که در یک مکان مناسب قرار داده شوند؛ چراکه اگر زودتر از زمان مشخص نصب شوند، ممکن است راننده به آن توجه نداشته باشد. یا اگر دیرتر از زمان موردنظر نصب شوند، ممکن است که راننده با خطرات مختلف مواجه گردد. تمامی تابلوها و علائم ترافیکی که طراحی میشوند، باید بر اساس قوانین خاص ساخته شوند.
یکسان بودن علائم در کل کشور
لازم به ذکر است که تعداد علائم محدود هستند و در کل کشور به یکشکل طراحی میشوند. در این صورت هنگامیکه راننده با تابلو ترافیکی در نقاط مختلف مواجه میشود، دچار سردرگمی نشده و در سریعترین زمان ممکن پیام موردنظر را دریافت میکند. در طراحی تابلوها باید هماهنگی خاص بین شکل، رنگ و حروفی که در تابلو بهکاربرده میشود، وجود داشته باشد. در این صورت باعث میشود که تابلوها از استاندارد بالایی برخوردار باشند.
استفاده از رنگ ها و اشکال مختلف
یکی از نکات طراحی تابلوهای ترافیکی این است که باید از اشکال و رنگهای مختلف برای دستهبندیهای گوناگون استفاده کرد. در این صورت شناخت هر تابلو برای راننده آسانتر خواهد بود. بهعنوانمثال علائم خطر را به حالت مثلث طراحی میکنند که در این صورت برای راننده قابلفهم خواهد بود. انعکاس دهندگی نور تابلوها، باید بهگونهای باشد که در شب هم قابلیت دید داشته باشد. چراکه وجود تابلوها همانند روز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت
در طراحی این محصول باید از انواع مواد مرغوب و باکیفیت همچون فولاد و آلومینیوم استفاده شود. چراکه این تابلوها در شرایط آب و هوایی مختلف قرار میگیرند که ممکن است دچار پوسیدگی و زنگزدگی شوند. اما اگر از مواد باکیفیت ساختهشده باشند، دوام و مقاومت بالایی خواهند داشت. علائم ترافیکی، به هنگام تاریکی باید روشن و قابل دیدن باشد. بنابراین، به علائم روشنایی داده میشود. این عمل رامیتوان به طور مستقیم توسط یک منبع نور درونی یا بیرونی یا با به کار بردن مواد منعکس کننده، انجام داد.
به طور کلی توصیه میشود، همه علائم اخطاری، انتظامی و هدایت مسیر را در صورتی که فاصله آنها تا چراغ الکتریکی بیش از 50 متر باشد، در تمام ساعتهای تاریکی توسط یک منبع درونی یا بیرونی، روشن نگاه داشت. این کار به این منظور است که روشن نگاه داشتن علائم در جایی که یک منبع اصلی برق وجود دارد، به تدریج الزامی شود. علائمی که روشن نگاه داشته میشود، باید شب نما نیز باشد تا در صورت قطعی برق، قابل تشخیص باشد. هر جا که علائم روشن نگاه داشته نمیشود، باید آنها را منعکس کننده کرد. بنابراین تمام علائم باید منعکس کننده نور باشد.
استفاده از دو زبان فارسی و انگلیسی
در طراحی تابلوها باید از دو زبان انگلیسی و فارسی استفاده شود، تا برای هر فرد انگلیسیزبان و فارسیزبان قابلیت خوانایی داشته باشد. تمامی حروف و جملاتی که بر روی تابلوها درج میشود، باید در اندازه استاندارد قرار داشته باشند، تا راننده بتواند از فاصله مناسب، پیام موردنظر را دریافت کند. حروفی که تقریباً برای تمام علائم راهها به زبان انگلیسی انتخاب میشود، از نوع حروف کوچک با حرف اول بزرگ و یک نوع الفبا است که در نوع اول، حروف روشن روی زمینه تیره و در نوع دیگر، حروف تیره روی زمینه روشن نقش بسته است.
شرکت قارتال آذین نقش
با کیفیت ترین مصالح
تنوع بالا
مشاوره فنی رایگان
کادر فنی مجرب
عملكرد و طبقهبندی علائم راهنمایی و رانندگی
تابلوها و علائم راهنما رانندگی جزو تجهیزات کاربردی و حیاتی در سطح جادهها محسوب میشوند که بدون وجود این تابلوها ممکن است خطرات بسیار زیادی جان و مال رانندگان را تهدید کند. به همین دلیل علائم رانندگی را در مدلهای مختلف طراحی میکنند و آنها را در سه دسته تقسیمبندی میکنند تا فهم آنها برای رانندگان بیشتر باشد. سه دسته متداول تابلوها و علائم راهنما رانندگی عبارت است از:
تابلوهای اخطاری
معمولاً تابلوهای اخطاری را به حالت مثلثی شکل طراحی میکنند که حاشیه قرمزرنگی هم دارند. زمینه تابلو اخطاری بهصورت سفید طراحی خواهد شد و رأس مثلث اینگونه تابلو به قسمت بالا است. رانندگانی که تابلوهای اخطاری را در جادهها مشاهده میکنند، باید این پیام را دریافت کنند که نوعی خطر در جاده وجود دارد و باید بااحتیاط بیشتر رانندگی کنند. البته در انواع تابلوهای اخطاری، ۷ تابلو هم وجود دارند که به حالت مثلث شکل طراحی نمیشوند. البته این تابلوها هم فقط برای هشدار به کار میروند.
تابلوهای انتظامی
معمولاً تابلوهای انتظامی را به حالت دایرهای شکل طراحی میکنند که نوار حاشیه آنها قرمزرنگ است. در حالت کلی میتوان گفت که تابلو انتظامی برای ممنوعیت یا محدودیت موارد خاص مورداستفاده قرار میگیرند. یکی از تابلوهایی که در این دسته قرار میگیرد و به شکل دایرهای نیست، مربوط به تابلو ایست است که به شکل هشتضلعی طراحی میشود. علاوه بر آن تابلو رعایت حق تقدم عبور که مثلث متساوی الاضلاع و راس آن رو به پایین است، نیز شامل این گروه میباشد. علایم انتظامی ممکن است دارای صفحات متمم در پایین باشد که با این وسیله در رساندن پیام، علامت مورد نظر را کمک میکند.
تابلوهای اخباری
تابلوهای اخباری که در اکثر جادهها نصب میشوند، معمولاً قصد دارند که یک توصیه عمومی را در اختیار خوانندگان قرار دهند. معمولاً این مدل تابلوها را به رنگ زرد، سفید، آبی، سبز و غیره طراحی میکنند. اکثر علایم اخباری به شکل مربع و مستطیل هستند، اما برخی از علایم جهت نما، دارای یک انتهای نوک تیز است. معمولاً در این دسته از تابلوها، تابلوهای آگاهیدهنده دستوری و آگاهیدهنده غیردستوری قرار داده میشوند که یک دستور و توصیه خاصی را به رانندگان منتقل میکنند.
انواع تابلو های ترافیکی
توجه داشته باشید که علاوه بر سه دسته متداول که تابلوها و علائم راهنما رانندگی را در آن دستهبندی میکنند، سه دسته دیگر هم برای انواع تابلوها و علائم راهنما رانندگی در نظر میگیرند که رانندگان باید به آنها هم توجه ویژه داشته باشند تا بتوانند بهخوبی در جاده رانندگی کنند. انواع این تابلوها عبارت است از:
تابلوهای راهنمای مسیر
یکی از متداولترین تابلوهایی که در سطح جادهها مورداستفاده قرار میگیرند، تابلو راهنمای مسیر هستند که در سهطبقه مختلف تقسیمبندی میشوند. تابلوهای پیشآگاهی، انتخاب مسیر و خروجی جزو تابلوهای راهنمای مسیر هستند. هنگامیکه رانندگان به این تابلوها توجه داشته باشند، میتوانند مسیر خود را بهراحتی و در سریعترین زمان ممکن پیدا کنند.
تابلوهای مکمل
یکی از تابلوهای که بیشتر در جادهها و خیابانها مشاهده میشوند، تابلوهای مکمل هستند که از آنها برای کاهش ترافیک و مدیریت رفتوآمد خودروها استفاده میشود. در حالت کلی میتوان گفت که این تابلوها مکمل سایر تابلوهایی هستند که در سطح جادهها و خیابانها نصب میشوند. تابلوهایی که در این دسته قرار میگیرند، شامل تابلوهای لغزندگی جاده، محدودیت پارکینگ، محدوده خطر و غیره هستند. تابلوهای مکمل که در سطح جادهها نصب میشوند، میتوانند ترافیک و تصادفات را تا حد زیادی کاهش دهند؛ به همین دلیل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. در حالت کلی تابلوهای مکمل را بهگونهای طراحی میکنند که زمینه آنها سفید و علائم نوشتهشده بر روی آنها به رنگ سیاه است.
تابلوهای محلی
معمولاً تابلوهای محلی حدود و جهت جاده را تعیین میکنند. برای راهنمایی رانندگان در مواردی همچون جداکننده مسیر، جریان همگرا و غیره تابلوهای محلی را به کار میبرند. این تابلوها به رانندگان کمک میکنند که از مسیر اصلی خود خارج نشوند و بتوانند مسیر را بهدرستی تشخیص دهند و در سریعترین زمان ممکن به مقصد خود برسند.
جنبههایی که بايد در مورد استقرار علائم در نظر گرفت
برای اینکه رانندگان بتوانند پیام خاص را از علائم راهنمایی رانندگی بهموقع دریافت کنند، علاوه بر نکات طراحی تابلوهای ترافیکی، باید به استقرار این علائم هم توجه ویژهای شود. در مورد نحوه استقرار علائم راهنمایی و رانندگی جنبههای مختلف وجود دارد که بیتوجهی به آنها ممکن است باعث ایجاد خطرات مختلف در سطح جادهها شود. مواردی که باید در مورد استقلال علائم راهنمایی و رانندگی در جادهها موردتوجه قرار بگیرد، عبارت است از:
1. محل نصب
برای این منظور که راننده در زمان مشخص بتواند پیام موردنظر را از یک تابلو و علائم ایمنی دریافت کند، باید در یکفاصله و مکان مناسب علائم نصب شوند. در حالت کلی فاصله موردنظر به میزان سرعتی بستگی دارد که رانندگان در طول جاده با آن حرکت میکنند. تمامی تابلوها با این منظور بهکاربرده میشوند که پیام خاص را منتقل کنند؛ به همین دلیل باید از فاصله دور قابلتشخیص باشند. این تابلوها را با توجه به نوع راهها و سرعتی که ممکن است رانندگان در طول جاده داشته باشند، نصب میکنند.
نکته بسیار مهمی که در نکات طراحی تابلوهای ترافیکی باید به آن توجه شود، این است که تابلو در مکانی نصب گردد که از فاصله دور قابلتشخیص و خوانا باشد، تا راننده بتواند در مدتزمان لازم عکسالعمل مناسب را از خود نشان دهد. در حالت کلی رانندگان به وجود تابلوها در سمت راست جاده عادت دارند؛ به همین دلیل انواع تابلوهای ضروری باید در سمت راست جادهها نصب و راهاندازی شده باشند. البته در این زمینه هم استثنائاتی وجود دارد، معمولاً زمانی که پیچهایی متمایل به راست هستند، ممکن است که نصب تابلوها در سمت چپ مناسبتر باشد و بهراحتی قابلیت دید داشته باشد.
2. نحوه قرارگیری
در انواع جادههای شریانی با جداکنندهها و معمولاً در بزرگراهها، تابلوها باید بهگونهای قرارگرفته شوند که لبه آنها از کناره آسفالت حداقل ۱۲۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد. در مکانهایی که شانه جاده دارای آسفالت است، این فاصله باید حداقل ۷۵ سانتیمتر در نظر گرفته شود. در سایر راههای دیگر، تمامی علائم باید بهگونهای نصب شوند که لبه آنها از آسفالت حداقل ۷۵ سانتیمتر بافاصله نصب شود. در جادههایی که انحنا زیاد مشاهده میشود تابلوها باید بر روی جداکننده وسط قرار داده شوند و این فاصله حداقل باید ۱۰۰ سانتیمتر در نظر گرفته شود. به عنوان نمونه فاصله تابلو انتظامی از کناره آسفالت نشان داده شده است.
3. ارتفاع نصب
ارتفاع نصب تابلو از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است. این تابلوها باید بهگونهای نصب شوند که فاصله لبه پایینی آنها از بلندترین نقطه ۱۵۰ سانتیمتر در نظر گرفته شود. در مناطقی که ساختمانها وجود دارند، معمولاً ارتفاع نصب تابلوها باید بیشتر باشد. ممکن است در خیابانها علائم در پیادهروها نصبشده باشند، در این صورت باید آنها را بهگونهای نصب کرد که راه مناسب برای عبور و مرور عابران پیاده وجود داشته باشد. در حالت کلی حداقل ارتفاع مناسب برای نصب تابلوها ۲۱۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود اما در بعضی مواقع آن را ۲۴۰ سانتیمتر در نظر میگیرند. البته با توجه به نوع جادهها، ارتفاع نصب تابلوها متغیر خواهد بود.
4. جهت نصب
در مکانهایی که درونشهری هستند، ممکن است انعکاس نور برای رانندهها اذیت کننده باشد. به همین دلیل این علائم باید بهگونهای نصب شوند که انعکاس آنها کم باشد. اما در جادههای برونشهری، باید انعکاس دهندگی آنها بهگونهای باشد که در شب از فاصله دورهم قابلتشخیص باشند و راننده بتواند عکسالعمل مناسب را در زمان مشخص از خود نشان دهد. علائمی که نشاندهنده پایان محدودیت سرعت هستند، باید در پایان طول جاده نصب شوند. برای این که تابلوها و علائم راهنما رانندگی بتوانند توجه بیننده را به خود جلب کنند، باید در یکفاصله مناسب و در جهت خاص قرار داده شوند که بتوانند در دیده راننده قرارگرفته شوند. برای تعیین جهت و مکان دقیق تابلوها، باید طول مسیر با سرعتهای گوناگون بررسی شود و درنهایت برای تعیین مکان نصب و راهاندازی تابلوها تصمیمگیری شود.
طراحی رایگان تابلو و علائم ایمنی
برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
نصب علائم راهنمایی و رانندگی چه مزایایی دارد؟
معمولاً نصب علائم و تابلوهای رانندگی از مزایای بسیار زیادی برخوردار است مهمترین مزیت این تابلوها، این است که امنیت و ایمنی بسیار زیادی در سطح جاده برقرار میکنند. بهگونهای که عدم وجود این تابلوها ممکن است خطرات بسیار زیادی را برای رانندگان ایجاد کند. زیرا بدون این تابلوها، رانندگان متوجه نمیشوند که با چه سرعتی در جاده در حال حرکت باشند، چه موقع باید توقف نمایند یا اینکه متوجه نخواهد شد که در جاده با چه شرایطی مواجه خواهند شد.
معمولاً رانندگان بیاحتیاط در طول جادهها وجود دارند که ممکن است هر نوع حرکات را در طول مسیر از خود نشان دهند. در این صورت سایر رانندگانی که در جاده آن حرکت هستند، را هم تهدید میکنند. تمامی قوانین تابلوها از قبل مشخص هستند و برای رانندهها قابلفهم خواهند بود. درصورتیکه رانندگان آنها را مشاهده کنند، میتوانند پیام موردنظر را در زمان مناسب دریافت کنند و با شرایط بهصورت ایمنتر مواجه گردند.
هدف بسیار مهم در نکات طراحی تابلوهای ترافیکی، این است که از انواع تصادفات در جادهها پیشگیری شود. به همین دلیل باید بهگونهای در جادهها بهکاربرده شوند، که نظر رانندگان را به خود جلب کنند و بتوانند در مدتزمان کم عکسالعمل مناسب را از خود نشان دهند. زمانی که تابلوها بهصورت استاندارد طراحیشده باشند، میتوانند از برخورد وسایل نقلیه با همدیگر یا با عابران پیاده و دوچرخهسواران پیشگیری شود. در این صورت جان و مال تمامی رانندگان و افرادی که در جادهها در حال حرکت هستند، ایمن خواهد بود.
قیمت انواع تابلو و علائم راهنمایی و رانندگی
امروزه انواع شرکتها و تولیدکنندگان مختلف در سطح کشور وجود دارند که این تابلوها و علائم راهنما رانندگی را طراحی و تولید میکنند. به همین دلیل تابلوهایی که در بازار مصرف وجود دارند، در برندهای مختلف و در کیفیتهای گوناگون ساختهشدهاند. در این صورت قیمت انواع تابلوهای که در بازار مصرف وجود دارند، نسبت به یکدیگر متفاوت بوده و قیمتها ثابت نیستند. شما برای خرید تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی، باید عوامل مختلف را مدنظر داشته باشید تا بتوانید قیمت آنها را تعیین کنید. مواد اولیه موردنیاز، کیفیت محصول، نوع برند، طراحی و غیره جزو مواردی هستند که در ارتباط مستقیم باقیمت تابلوهای راهنمایی و رانندگی قرار دارند. تا حد امکان خرید خود را بر اساس قیمت انجام ندهید؛ چراکه ممکن است انواع تولیدکنندگان مختلف محصولات بیکیفیت را باقیمت بالا عرضه کنند. به همین دلیل شما در ابتدا باید کیفیت محصول را موردبررسی قرار دهید و نکات طراحی تابلوهای ترافیکی را در نظر بگیرید و درنهایت برای خرید یک نوع تابلو باکیفیت، باقیمت مقرونبهصرفه اقدام نمایید. شرکت قارتال آذین نقش یکی از بهترین تولیدکنندگان تابلو و پایه ترافیکی در سطح کشور میباشد که با کیفیت ترین محصولات را با نازل ترین قیمتها در خدمت مشتریان گرامی قرار میدهد. جهت ارتباط با ما میتوانید با شماره 09144220646 تماس برقرار نمایید.
راهنمای خرید علائم و تابلوهای ترافیکی
امروز نسبت به گذشته خرید هر نوع محصولی بسیار آسانتر شده است. چراکه افراد برای خرید محصول و کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصول موردنظر، میتوانند بهصورت آنلاین هم اقدام کنند. خرید علائم و تابلوهای ترافیکی بهصورت حضوری و آنلاین امکانپذیر است؛ به همین دلیل شما میتوانید یک سایت و فروشگاه معتبر درزمینه فروش علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی را انتخاب کرده و برای خرید محصول موردنظر خود در زمان مناسب اقدام کنید. شرکت قارتال یکی از برترین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان انواع علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی است که شما میتوانید محصول باکیفیت و مرغوب را به قیمت مناسب از این مجموعه خریداری نمایید. شما میتوانید به سایت مجموعه موردنظر مراجعه کرده، مشخصات و کیفیت محصول را مطالعه کرده و برای خرید آن اقدام کنید. توجه داشته باشید که شما برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان مجموعه هم در ارتباط باشید.
به شما پیشنهاد میکنیم که مقاله چرا جانمایی و نصب صحیح تابلوهای ترافیکی مهم است را مطالعه نمایید.
سخن پایانی
تابلوها و علائم ترافیکی جزو مهمترین تجهیزاتی هستند که وجود آنها در جاده از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است. به همین دلیل طراحی این تابلوها باید بهگونهای انجام شود که برای رانندگان قابلتشخیص بوده و پیام موردنظر را در کمترین زمان ممکن دریافت کنند. درصورتیکه نکات طراحی تابلوهای ترافیکی رعایت نشود، ممکن است بهطور استاندارد طراحی نشده و مشکلات متعدد در جادهها ایجاد کند. امروزه تولیدکنندگان مختلف این نوع تابلوها را طراحی میکنند؛ به همین دلیل شما هنگام خرید باید به نوع، جنس و نحوه طراحی آنها توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید بهترین محصول را خریداری کنید.