مجله قارتال

آشنایی با انواع تابلو های ترافیکی (اخطاری، انتظامی، اخباری) و نحوه نصب آن ها

نصب علائم راهنمایی‌ و رانندگی در جاده‌ها یکی‌ از بهترین راه‌ها برای هدایت رانندگان به مسیر درست است. تابلوهای ترافیکی که در کنار ‌‌خیابان‌ها نصب می‌شوند باید به ‌طور واضح پیام خود را به عابران پیاده و رانندگان وسایل نقلیه منتقل کنند. این علائم، مقررات و هشدارهایی مانند سرعت مجاز، ورود ممنوع، محل عبور عابر پیاده و سایر موارد را با اشکال گرافیکی ساده به رانندگان اطلاع می‌دهند. آشنایی کامل افراد با انواع تابلوهای ترافیکی موجب می‌شود که قانون‌شکنی و در نتیجه احتمال تصادفات کاهش یابد. در این مقاله قصد داریم به ‌طور کامل به معرفی تابلو های ترافیکی و کارکردهای آن بپردازیم‌، بنابراین با ما همراه باشید.

منظور از تابلوهای ترافیکی چیست؟

منظور از تابلوهای ترافیکی چیست؟

حتما در کنار جاده‌ها یا حتی در ‌خیابان‌های شهری، تابلوهای فلزی با اشکال گرافیکی مختلف را دیده‌اید. وظیفه اصلی این تابلوها، هدایت و راهنمایی رانندگان، عابران پیاده و دوچرخه‌سواران است. تابلوهای ترافیکی به رانندگان می‌گویند که در جاده چه رفتاری باید انجام دهند تا ایمنی خود و دیگران را حفظ کنند.

این تابلوها در‌ شکل‌های مختلفی مانند مستطیل، مثلث و دایره وجود دارند. دلیل استفاده از اشکال مختلف در تابلوهای رانندگی این است که هر شکل سیگنال مخصوص به خود را به مغز می‌فرستد، بنابراین مغزمان پیام را راحت‌تر متوجه می‌شود. به ‌طور کلی اگر بخواهیم به معرفی تابلو های ترافیکی بپردازیم باید بگوییم که آن‌ها به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند:

  • تابلوهای دایره‌ای که حالت دستوری دارند (معمولاً برای محدودیت سرعت استفاده می‌شوند).
  • تابلو های مثلثی شکل که برای هشدار دادن به کار می‌روند (مانند پیچ‌های تند یا ترافیک).
  • تابلوهای مستطیلی که برای ارائه اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرند (مثلا جهت جاذبه های توریستی).

 

قارتال برترین تولید کننده تابلو های ترافیکی

با کیفیت ترین مصالح

تنوع بالا

مشاوره فنی رایگان

کادر فنی مجرب

تابلوهای ترافیکی چگونه ساخته می‌شوند

تابلوهای ترافیکی به دلیل قرارگیری در کنار خیابان و جاده‌های پرتردد به ‌طور مداوم‌ در معرض تخریب از طریق تصادف با وسایل نقلیه قرار دارند. به ‌همین علت این تابلوها باید از موادی که در مقابل ضربه مقاوم هستند؛ ساخته شوند.

برای مطالعه جدیدترین مقاله شرکت قارتال در ارتباط با تابلوهای ترافیکی کلیک نمایید.

تابلوهای راهنمایی ‌و‌ رانندگی دارای چهار جزو هستند: پایه، صفحه خالی، صفحه پس‌زمینه و علامتی که روی صفحه چسبانده می‌شود. برای ساخت اجزای تابلوهای ترافیکی اغلب از فلزات زیر استفاده‌ می‌شود:

  • آلومینیوم که فلزی است نسبتا قوی، سبک و ضدزنگ که قیمت آن از فولاد ارزان‌تر تمام می‌شود.
  • فولاد در مقایسه با آلومینیوم فلزی گران‌تر، مقاوم‌تر و بادوام بیشتر به‌حساب می‌آید. تنها نکته منفی فولاد آن است که این فلز خاصیت زنگ‌زدگی دارد که برای حل این مشکل می‌توان سطح آن را با گالوانیزه پوشاند.

تابلوهای ترافیکی چگونه ساخته می‌شوند

لازم به ذکر است برای کشیدن نمادها و علائم روی تابلوهای ترافیکی از شبرنگ‌ استفاده می‌شود. ساختار شبرنگ‌ها به‌گونه‌ای ‌است که نور چراغ‌های خودرو را از تابلو منعکس می‌کنند و به راننده باز می‌گردانند، به همین دلیل راننده می‌تواند علائم را به‌خوبی مشاهده کند. هر چه کیفیت شبرنگ مورد استفاده بهتر باشد؛ برای بهبود امنیت جاده مفیدتر خواهد بود.

سفارش انواع تابلو راهنمای مسیر

برای سفارش تولید تابلو با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.

محصولات مرتبط

برای اطلاعات بیشتر روی تصاویر کلیک نمایید.

انواع تابلو های ترافیکی

تابلوهای ترافیکی به سه نوع اخطاری، انتظامی و اخباری تقسیم می‌شوند. هر یک‌ از آن‌ها دارای پیام‌های مخصوصی است که عدم رعایت یا بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند عواقب ناگواری برای رانندگان در پی داشته باشد. در‌ ادامه به معرفی تابلو های ترافیکی که در‌ جاده‌ها استفاده می‌شود، می‌پردازیم.

  • اخطاری: این علائم جاده‌ای درباره خطرات احتمالی پیشرو یا نیاز به اقدام فوری هشدار می‌دهند. به‌ عنوان‌ مثال راننده را از وجود سرعت‌گیر‌ مطلع می‌کند تا وی بتواند سرعت خود را کاهش دهد.
  • انتظامی: تابلوهایی مثل ورود ممنوع یا دور زدن ممنوع جزو علائم انتظامی است که پیروی نکردن از آن‌ها غیرقانونی و جرم به‌حساب می‌آید‌. هدف از نصب و به‌کارگیری علائم انتظامی ترویج نظم و جلوگیری‌ از هرج‌ومرج است.
  • اخباری: این تابلوها جنبه اطلاع‌رسانی دارند‌ و به‌طور مشخص بر رانندگی شما تأثیری نمی‌گذارند‌. تابلوهایی مانند وجود مدرسه، بیمارستان یا مسجد را می‌توان جزو علائم اخباری ذکر کرد.

5 دلیل مهم برای نصب تابلوهای ترافیکی

5 دلیل مهم برای نصب تابلوهای ترافیکی

نصب علائم رانندگی‌ در جاده‌ها، اطلاعات مهمی را به‌ عابران پیاده و رانندگان وسایل نقلیه منتقل می‌کند. این تابلوها به‌ عنوان یک راهنما می‌تواند موجب حفظ نظم و کاهش تصادفات شود. همان‌طور که در‌ ابتدا گفتیم در‌ تابلوهای ترافیکی از تصاویر گرافیکی استفاده‌ می‌شود تا برای همه افراد و به تمامی زبان‌ها قابل درک باشد. در‌ ادامه به برخی از مهم‌ترین دلایل نصب انواع تابلو های ترافیکی اشاره می‌کنیم:

 علائم ترافیکی و ایمنی رانندگان

تابلوهای راهنمایی ‌و رانندگی در سراسر کشور به‌صورت یکسان و یک شکل هستند تا افراد در مسیرهای متفاوت و در شهرهای مختلف دچار سردرگمی نشوند.‌ اگر این علائم در جاده‌ها وجود نداشتند رانندگان برای تشخیص مسیر درست و رفتار قانونی با مشکل مواجه می‌شدند‌‌. به‌طور مثال با دقت به این تابلوها آن‌ها متوجه می‌شوند که سرعت مجاز چقدر است یا آنکه چه زمانی باید سرعت خود را کاهش دهند.

راهنمایی رانندگان برای رسیدن به مقصد

تصور کنید در جاده‌ای ناآشنا در حال رانندگی هستید، آیا بدون تابلوهای ترافیکی رسیدن به مقصد امکان‌پذیر است؟ پاسخ به این سوال قطعا منفی است. این علائم به رانندگان کمک می‌کند تا راحت‌تر مسیرها را شناسایی و به مقصد برسند.

علائم رانندگی راهی برای کاهش ترافیک

در معرفی تابلو های ترافیکی باید بگویم که آ‌ن‌ها‌ از توقف‌های بیجا، پیچیدن‌های اشتباه جلوگیری‌ می‌کنند. بدین ترتیب یک عامل مهم برای پیشگیری از آشفتگی در خیابان‌ها و ترافیک بیش از اندازه است.

کمک به عابران پیاده و دوچرخه سواران

تابلوهای ترافیکی فقط به رانندگان کمک نمی‌کند بلکه عابران پیاده و دوچرخه‌سواران نیز از این علائم برای حرکت و عبور از جاده‌ها استفاده می‌کنند. دوچرخه‌سواران با مطالعه علائم راهنمایی و رانندگی می‌توانند مسیرهای مخصوص دوچرخه سواری را شناسی کنند.‌

هشدار در مورد مکان‌های خطرناک

تابلوهای رانندگی فقط برای هشدار سرعت یا توقف نیستند بلکه بسیاری از آن‌ها در‌ جاده‌های پرپیچ‌وخم، یخ‌زده یا در حال ساخت نصب می‌شوند تا رانندگان را از خطرات احتمالی در ‌امان نگهدارند.

نکات مهم برای نصب تابلوهای ترافیکی

نکات مهم برای نصب تابلوهای ترافیکی

انواع تابلو های ترافیکی‌ در جاده‌ها مانند یک رسانه قوی پیام‌رسان عمل می‌کنند. این تابلوها با وجود اهمیت فراوان، گاهی در مناطقی به دور از چشم رانندگان نصب می‌شوند که از تأثیرگذاری آن کاسته می‌شود. طراحی، نصب و مکان‌یابی تابلوهای راهنمایی‌ و رانندگی به ماشین‌آلات، تکنولوژی و کارشناسانی ماهر نیاز دارد. در ادامه به برخی از نکات مهمی که در زمان نصب تابلو باید به آن توجه شود، اشاره می‌کنیم:

تابلوهای باکیفیت خریداری شود

تابلوهای راهنمایی ‌و‌ رانندگی باید با کیفیت مناسب و مواد مرغوب تولید شوند تا با کوچک‌ترین ضربات آسیب نبینند. به‌طور مثال شبرنگ‌های استفاده شده در این تابلوها باید به‌گونه‌ای باشد که در ‌تمامی ساعات شبانه‌روز به ‌خوبی خوانده شود.

تابلوهای باکیفیت خریداری شود

 مکان مناسب انتخاب شود

هر جایی در جاده امکان نصب تابلو وجود ندارد. قبل از انتخاب مکان نصب تابلوها، مهندسان مربوطه باید به‌صورت دقیق جاده را ارزیابی کنند تا یک محل مناسب برای آن‌ها انتخاب شود.

 به عوامل محیطی توجه شود

تابلوها به رانندگان هشدار می‌دهند و آن‌ها را از خطرات احتمالی آگاه می‌سازند، بنابراین باید در مکانی نصب شوند که کاملا قابل دید باشد. در هنگام نصب آن‌ها باید به عوامل محیطی مانند شدت نور، بارش، مه‌گرفتگی و سایر عواملی که ممکن است بر دید رانندگان تأثیر بگذارد؛ توجه کرد.

تابلوهای ترافیکی در چه مکان‌هایی نصب می‌شوند؟

در معرفی تابلوهای ترافیکی همین بس که آن‌ها نقش مهمی در محافظت از جان افراد ایفا می‌کنند. نصب این تابلوها در ‌مکان‌های خطرناکی مثل اطراف رودخانه، تپه‌ها و نهرها بسیار ضروری است. برخی از مکان‌هایی که تابلوهای ترافیکی باید در‌ آن نصب شوند عبارتند از:

  • جاده‌های پرپیچ‌وخم که باید در آن‌ها با سرعت کمتر و احتیاط بیشتری رانندگی کرد. نصب این علائم در مناطق جنگلی یا کوهستانی می‌تواند از گم شدن افراد یا تلفات جانی جلوگیری کند.
  • علائم راهنمایی و رانندگی باید قبل از اتمام جاده، رانندگان را مطلع سازند. به‌طور مثال راننده باید از طریق مطالعه تابلوهای ترافیکی نسبت به تعریض جاده یا چند لاینه شدن آن آگاه ‌شود.

تابلوهای ترافیکی در چه مکان‌هایی نصب می‌شوند؟

  • گذرگاه‌ عابران پیاده، راه‌آهن، مدارس و تقاطع‌های دیگر به انواع تابلو های ترافیکی نیاز دارند تا رانندگان در هنگام حضور در‌ این مناطق، سرعت خود را کاهش دهند.
  • در جاده‌های خطرناکی مانند کوهستانی یا بیابانی به دلیل ریزش جاده یا وجود گردوغبار نصب علائم هشداردهنده ضروری است تا رانندگان برای خطرات احتمالی آماده باشند.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی تابلو های ترافیکی و انواع آن پرداختیم. تابلوهای جاده‌ای در شکل‌ها، رنگ‌ها و علائم مختلفی وجود دارند که هدف اصلی آن‌ها افزایش ایمنی رانندگان، عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و کنترل ترافیک جاده‌ای است. این تابلوها از موادی مثل آلومینیوم یا فولاد گالوانیزه ساخته می‌شود تا از مقاومت بیشتری در مقابل آسیب‌دیدگی و تصادفات احتمالی برخوردار شوند‌. انواع تابلو های ترافیکی در جاده‌ها به‌عنوان یک پیام‌رسانی که برای تمامی افراد قابل خواندن است، عمل می‌کنند. هرچه این تابلوها در مکان‌های درست‌تری قرار بگیرند و از لحاظ کیفیت چاپ، خواناتر باشند به کاهش تصادفات احتمالی کمک بیشتری می‌کنند.

برخی از نمونه کارهای تابلو ترافیکی شرکت قارتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *