مجله قارتال

تابلوهای اخطاری چه کاربردی دارند؟

همه ما بارها در خیابان‌های سطح شهر و جاده‌های مختلف با تابلوهای ترافیکی مختلفی مواجه شده‌ایم که حاوی علائم هشدار دهنده گوناگون به رانندگان وسایل نقلیه و عابران پیاده هستند. یکی از انواع تابلوهای ترافیکی، تابلوهای اخطاری است که جزو مهم‌ترین علائم هشدار دهنده در سطح جاده‌ها محسوب می‌شوند. این تابلوها تحت عنوان تابلوهای خطر نیز مشهور هستند. به بیان ساده، تابلوهای خطر در مسیر رانندگی به رانندگان هشدار می‌دهند که در جاده یک خطر احتمالی یا بالقوه وجود دارد. همان‌طور که می‌دانید هر یک از تابلوهای ترافیکی بیان‌گر یک موضوع یا هشدار خاص هستند که رانندگان را از آن چه در جاده در انتظار آن‌ها است باخبر می‌کنند. در ادامه این راهنما قصد داریم با این نوع از تابلوهای مهم ترافیکی بیشتر آشنا شویم. جهت استعلام قیمت تابلوهای اخطاری میتوانید با شرکت قارتال که تولیدکننده انواع تابلو ترافیکی با بهترین کیفیت و کمترین قیمت میباشد، ارتباط برقرار کنید.

طراحی رایگان تابلو و علائم ایمنی

برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

 

تابلو اخطاری چیست و چه مشخصاتی دارد؟

همان‌طور که گفته شد این تابلوها رانندگان را از وجود خطرات احتمالی در مسیر رانندگی آگاه می‌کنند. عموماً تابلوهای اخطاری در طرح‌های مثلثی شکل تولید شده و دارای یک نوار حاشیه‌ای به رنگ قرمز، زمینه‌ای سفید رنگ و علائم هشداردهنده به رنگ مشکی هستند. از میان رایج‌ترین و پرکاربردترین تابلوهای ترافیکی اخطاری می‌توان به علائم کارگران مشغول کارند، جاده باریک می‌شود و گذرگاه عابر پیاده اشاره کرد.

تابلو اخطاری چیست و چه مشخصاتی دارد؟

کاربرد تابلوهای اخطاری

نصب تابلوهای ترافیکی اخطاری سبب می‌شود تا رانندگان وسایل نقلیه در حین رانندگی با احتیاط حرکت کرده و با مشاهده علائم این تابلوها از تدابیری مثل کاهش سرعت هنگام نزدیک شدن به محل عبور عابرین پیاده استفاده کنند.

از دیگر کاربردهای تابلوهای اخطاری می‌توان به افزایش ایمنی جاده‌های برون‌شهری و درون‌شهری اشاره داشت. نکته جالب توجه این است که اگر تابلوهای خطر در خیابان‌ها و جاده‌ها در موقعیت‌های مکانی غیرضروری و با تعداد بالا نصب شوند، رانندگان کمتر به آن‌ها توجه خواهند کرد.

هدف اصلی استفاده از این علائم اعلام هشدار به افراد است؛ در نتیجه زمانی که راننده در فواصل کوتاه و در مکان‌های نامناسب چنین تابلوهایی را مشاهده کند و هیچ‌گونه خطری در پیش‌رو نباشد، به مرور زمان نسبت به این هشدارها بی‌تفاوت شده و این موضوع تبعات بسیار منفی را برجای خواهد گذاشت.

ناگفته نماند که تابلوهای اخطاری در ۵ سایز مختلف طراحی و ساخته می‌شوند. دلیل اصلی تفاوت ابعاد در تابلوهای مذکور این است که با در نظر گرفتن موقعیت و مکان‌های لازم برای نصب می‌بایست از اندازه‌های کوچک و بزرگ استفاده کرد. به عنوان مثال در بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها طبیعتاً باید ابعاد بزرگ‌تر این تابلوها نصب شوند تا رانندگان بتوانند از مسافت دور و با سرعت بالا به خوبی این علائم را مشاهده کنند.

مباحث قانونی تابلوهای اخطاری

هنگام نصب و استفاده از تابلوهای خطر دو بحث قانونی بسیار مهم وجود دارد که باید همواره مدنظر قرار گرفته شود. اولاً این علائم با هدف آگاه‌سازی رانندگان از خطرات احتمالی در جاده نصب می‌شوند و عواقب هرگونه بی‌توجهی به این هشدارها بر عهده راننده خواهد بود. ثانیاً نصب تابلوهای مذکور باید با نظارت کارشناسان مربوطه صورت پذیرد؛ در نتیجه هیچ یک از شهروندان بدون نظر کارشناس از لحاظ قانونی نمی‌توانند اقدام به نصب این علائم کنند.

مباحث قانونی تابلوهای اخطاری

نکاتی که در رابطه با پس‌زمینه تابلوهای خطر باید بدانید!

یکی از مهم‌ترین نکاتی که سبب جلب توجه رانندگان به تابلوهای اخطاری می‌شود، زمینه پشت آن‌ها است. مشاهده این تابلوها به ویژه در شب می‌تواند کار دشواری باشد؛ البته چنانچه علائم مذکور مطابق استاندارد و اصول نصب نشده باشند این مشکل ایجاد می‌شود. تابلوهای ترافیکی اخطاری با پس‌زمینه زرد یا فلورسنت را تنها می‌توان در دو صورت استفاده کرد:

۱. نقاطی که نور کافی وجود نداشته و راننده نمی‌تواند هشدار روی تابلو را به خوبی مشاهده کند.

۲. استفاده از این رنگ در نقاط و جاده‌هایی که درصد وقوع خطر در آن‌ها بالا است. نقاط حادثه‌خیز و پرتصادف جزو این مناطق محسوب می‌شوند.

دلیل اصلی استفاده از رنگ زرد (فلورسنت) علاوه بر ایجاد دید بهتر در شب، این است که تابلوهای خطر در زمانی که آلودگی هوا یا شرایط نامناسب جوی وجود دارد یا این که در طول روز سایه است، به خوبی قابل رویت باشند، البته باید در نظر داشته باشید که استفاده نامناسب از این رنگ در برخی موارد می‌تواند تأثیرات منفی به دنبال داشته باشد.

به عنوان مثال، تابلوهای اخطاری با ابعاد بزرگ و رنگ پس‌زمینه زرد گاهی اوقات سبب ایجاد اختلال در دید راننده نیز می‌شوند؛ چرا که راننده نمی‌تواند تابلوی مثلثی شکل را به خوبی تشخیص دهد و این موضوع به تدریج سبب کاهش جلب توجه راننده به علائم اخطاری مذکور خواهد شد.

تابلوهای اخطاری

اصول نصب تابلوهای خطر

ارتفاع استاندارد برای تابلوهای خطر بایستی بر اساس ارتفاع زیر تابلو در نظر گرفته شود. به بیان دیگر، ارتفاع باید حداقل یک متر و نیم تا روی بالاترین سطح روسازی باشد. علاوه بر این، لبه پایینی تابلو نیز باید یک متر و نیم بالاتر از بلندترین نقطه محل گذر خودروهای سواری محاسبه شود. با این تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که بهترین حالت نصب تابلوهای خطر این است که یک تابلو روی یک پایه یا چند تابلو روی یک پایه نصب شوند.

البته اگر عوامل فیزیکی سطح جاده سبب آلودگی یا مخدوش شدن تابلوهای اخطاری شود، لازم است که از تابلوهای دارای ارتفاع بلند استفاده کنیم. توجه داشته باشید که نصب تبلیغات روی این علائم سبب سردرگمی رانندگان و ایجاد بی‌نظمی‌های بسیار زیاد خواهد شد؛ در نتیجه اگر تابلو مجهز به نورافکن یا یک سیستم روشنایی نیست این کار می‌تواند تبعات ناگواری به همراه داشته باشد.

همان‌طور که گفته شد می‌توان چند تابلو را روی یک پایه نصب کرد اما باید در نظر داشته باشید که نصب بیش از ۲ تابلو بر روی یک پایه در برخی موارد خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی خواهد بود. به عنوان مثال نمی‌توان به طور همزمان روی یک پایه تابلوهای «ایست»، «رعایت حق تقدم» و «سرعت» را نصب کرد. ناگفته نماند در مناطقی که چراغ راهنمایی وجود دارد، لازم است تا تابلوی خطر بالاتر از سایر علائم نصب شود.

سخن پایانی

به کمک تابلوهای ترافیکی رانندگان و عابران پیاده می‌توانند در جاده آگاه‌تر حرکت کنند. از پرکاربردترین و مهم‌ترین تابلوهای ترافیکی می‌توان به تابلوهای اخطاری اشاره کرد. این تابلوها همان‌طور که از نام آن‌ها پیدا است حاوی علائم هشداردهنده به رانندگان بوده و آن‌ها را از وجود خطرات احتمالی در خیابان‌ها و جاده‌ها مطلع می‌کنند. تابلوهایی مثل «گذرگاه عابر پیاده»، «جاده باریک می‌شود» و «کارگران مشغول کارند» از جمله تابلوهای خطر پرکاربرد هستند. نصب تابلوهای مذکور در جاده‌ها باید با نظارت افراد متخصص انجام شود؛ چرا که نصب غیر اصولی این علائم در مکان‌هایی که وجود آن‌ها ضرورتی ندارد نه‌تنها سبب جلوگیری از بروز حوادث ناگوار نخواهد شد، بلکه به مرور زمان از نظر رانندگان بی‌اهمیت می‌شوند. جهت استعلام قیمت تابلوهای اخطاری با شماره 09144220646 تماس حاصل فرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله تابلوهای ترافیکی ریلی چیست را مطالعه نمایید.

انواع مختلف تابلوهای ترافیکی

 

سوالات متداول

تابلوهای مثلثی خطر در چه اندازه‌هایی ساخته می‌شوند؟

همان‌طور که گفته شد این تابلوها در ۵ اندازه مختلف ساخته می‌شوند. این اندازه‌ها عبارتند از ۶۰۰ میلی‌متر، ۷۵۰ میلی‌متر، ۹۵۰ میلی‌متر، ۱ متر و ۲۰۰ میلی‌متر و ۱ متر و ۵۰ سانتی‌متر. با در نظر گرفتن شرایط جاده‌ها، نوع خطر، درجه اهمیت خطر و همچنین سرعت حرکت وسایل نقلیه تابلوهای مذکور در مکان‌های مختلف با ابعاد متفاوت طبق نظر کارشناسان نصب خواهند شد.

حداکثر ارتفاع تابلوهای اخطاری چقدر است؟

ارتفاع هیچ‌کدام از علائم هشداردهنده نباید بیشتر از ۴ متر از سطح آسفالت جاده یا خیابان در نظر گرفته شود؛ چرا که ارتفاع بیشتر سبب کاهش دید تابلو برای رانندگان وسایل نقلیه خواهد شد.

انواع مختلف تابلوهای ترافیکی کدام‌اند؟

به طور کل تابلوهای ترافیکی را می‌توان به تابلوهای اخطاری، تابلوهای انتظامی، تابلوهای اخباری یا اطلاعاتی و همچنین تابلوهای متمم تقسیم‌بندی کرد.

2 نظر در “تابلوهای اخطاری چه کاربردی دارند؟

  1. ممنون از مقاله خوبتون

    1. ویدا نیک وند گفت:

      خواهش میکنم، در خدمتیم جناب مونسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *