پروژههای کوچک و بزرگ سوله سازی نیازمند برنامههایی منسجم هستند. برنامههایی که روند کاری طبق آنها پیش میرود. برای تدوین این برنامهها لازم است که نکات ساخت سوله مورد توجه قرار بگیرند. نکات مختلفی در زمینه ساخت سوله وجود دارند که هر کدام از آنها به تنهایی میتوانند روند ساخت سوله را متحول کنند. آنچه که مهم است این است که شرکتهای تولید کننده سوله و کارفرمایان این نکات را بدانند و طبق آنها یک سوله اصولی و استاندارد را به وجود بیاورند. در ادامه این مطلب میخواهیم با مراحل ساخت سوله و نکات سوله سازی با شما صحبت کنیم.
آشنایی با مراحل ساخت سوله
قبل از این که نکات ساخت سوله را بدانیم، میخواهیم با مراحل ساخت سوله آشنایی پیدا کنیم. به طور کلی سوله سازی متشکل از دو مرحله اجرایی و عملی است. در هر کدام از این دو مرحله اتفاقات مختلفی میافتند تا این که در نهایت یک سوله باکیفیت روی کار میآید. این مراحل در ادامه به طور کامل تشریح شدهاند.
مراحل ساخت سوله به صورت اجرایی
- در مرحله اجرایی ساخت سوله اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که مراحل اداری را پشت سر بگذارید. در مراحل اداری لازم است که مجوزهای مورد نیاز اخذ شوند. در واقع در این مراحل به نکات اجرایی سوله توجه داشته باشید و مکان مناسبی را برای احداث سوله انتخاب کنید.
- مرحله دوم خرید زمین است. پس از این که محل سوله سازی را مشخص کردید، دیگر قادر به تغییر دادن این محل نخواهید بود. پس از همان ابتدای کار زمینی را برای سوله خریداری نمایید که از شرایط جوی و جغرافیایی خوبی برخوردار شده باشد.
- در مرحله سوم لازم است که تمامی جوانب سوله سازی را بسنجید تا اگر محدودیتی در این روند وجود دارد، آن را برطرف سازید. میتوانید از نکات ساخت سوله در این مرحله کمک بگیرید تا با اطمینان خاطر وارد مراحل عملی سوله سازی شوید.
مراحل عملی ساخت سوله
پس از این که مراحل اجرایی با توجه به نکات اجرایی سوله انجام شدند، نوبت به مراحل عملی میرسد. در واقع در این مرحله عملیات ساخت سوله آغاز میشود. ابتدا خاک برداری از زمین انجام میشود و سپس فوندانسیون زمین صورت میگیرد. توجه داشته باشید که اگر زمین مورد نظر تراکم خاک مناسبی نداشته باشد، باید با استفاده از خاک و ماسه متراکم شود. پس از این که فوندانسیون سوله انجام شد، باید اجزای سوله به محل مورد نظر برای احداث سوله بروند. سپس اسکلت سوله احداث شود. در نهایت هم سقف و دیوار کشی انجام گردد. این مراحل نیز اگر با توجه به نکات ساخت سوله پیش بروند، در آخر سولهای استاندارد و مستحکم احداث خواهد شد.
در آخر هم باید سوله به بهره برداری برسد اما قبل از آن سوله به امکانات مجهز میشود. امکاناتی نظیر آب، برق، گاز و … باید در هر سولهای وجود داشته باشند که پس از اتمام نصب در سوله ایجاد میشوند. در مواقعی هم به سیستمهای تهویه هوا نیاز است. با توجه به نوع امکاناتی که در سوله به وجود میآیند، هزینه هر متر مربع سوله متفاوت میشود
نکات مهمی که در ساخت سوله باید رعایت کرد
تمامی مشتریانی که قصد ساخت سوله را دارند باید به نکات سوله سازی توجه داشته باشند. نکاتی همچون ابعاد سوله، قیمت سوله، میزان استقامت و مقاومت سوله، شرکت تولید کننده و سرعت نصب و نگهداری از سوله این نکات را تشکیل میدهند. در ادامه به آنها پرداختهایم.
1. قیمت سوله
اولین نکته مهمی که به هنگام ساخت سوله باید به آن توجه کرد، قیمت است. سولهها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع خود قیمت گذاری میشوند. افراد قبل از خرید سوله باید به میزان بودجهای که دارند توجه کنند تا بتوانند متناسب با همین بودجه سولهای مناسب را خریداری نمایند. قیمت کلی سولهها را بر اساس متراژ، ابعاد، نوع سوله، کیفیت و امکانات آن مشخص میکنند. به هر میزان که ابعاد سوله بزرگتر بشود، قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. همچنین با بیشتر شدن کیفیت سوله قیمتها نیز متحول شده و افزایش پیدا میکنند. بهتر است سولههایی را خریداری نمایید که قابلیت باز و بسته شدن دارند. با استفاده از این قابلیت میتوان سوله را از جایی به جای دیگر حمل کرد. در نتیجه هزینههای احداث مجدد سوله نیز کاهش پیدا میکند.
2. میزان استقامت و مقاومت سوله
یکی دیگر از نکات ساخت سوله میزان استقامت و مقاومتی است که سوله دارد. بدیهی است که تمامی سازههای فلزی باید از مقاومت کافی در برابر نوسانات جوی یا عوامل مخرب بیرونی و درونی برخوردار باشند. سولهای که با فشار باد خراب میشود یا با فشار دستگاهها فرو میریزد، به چه دردی میخورد؟ سوله سبک به عنوان مقاومترین نوع از سولههای موجود شناخته شدهاند اما این بدان معنی نیست که سایر سولهها مقاومت ندارند. افراد باید با توجه به کاربرد مد نظر، بهترین نوع از سولهها را انتخاب کنند. انتخاب بهترین نوع سوله نیز مستلزم اطلاع از نکات اجرایی سوله و نکات ساخت آن است.
3. انتخاب شرکت تولید کننده
شاید برخی از افراد هزینههایی پایین را ملاک قرار دهند و به هنگام ساخت سوله به انتخاب شرکت تولید کننده توجهی نداشته باشند. لازم به ذکر است که انتخاب شرکت تولید کننده یکی از حساسترین مراحلی است که در ساخت سوله طی میشود. شما باید شرکتی باتجربه را انتخاب نمایید. شرکتی که همواره رضایت مشتریان خود را جلب میکند و در صدد است تا سازههایی باکیفیت را در اختیار کاربران بگذارد. شرکت تولیدی قارتال یکی از همین شرکتها است که سولههایی استاندارد را با توجه به نکات ساخت سوله احداث میکند. جهت ثبت سفارشات خود میتوانید با مشاورین قارتال در ارتباط باشید.
4. سرعت نصب سوله
از دیگر نکات سوله سازی میتوانیم به سرعت نصب سوله اشاره کنیم. افرادی که سوله احداث میکنند، میخواهند شرکت یا کارگاهی را راه اندازی کنند. به همین دلیل بازگشت سرمایه را امری مهم تلقی میکنند. حال این بازگشت سرمایه با تسریع روند سوله سازی سریعتر انجام خواهد شد. به همین دلیل افراد تمایل دارند که شرکتهایی را انتخاب کنند که سرعت ساخت بالایی دارند. البته سرعت بالا در ساخت سوله دلیلی برای کاهش کیفیت و دوام سوله نیست. در عین حال که باید سرعت نصب سوله بالا باشد، باید کیفیت و دوام آن نیز افزایش پیدا کند. تنها در این صورت است که میتوان به این سازههای فلزی اعتماد کرد.
5. نگهداری از سوله
نگهداری بهینه از سوله نیز در میان نکات ساخت سوله به چشم میخورد. افرادی که تمایل به ساخت سوله دارند باید مسیری را برای ساخت این سازهها انتخاب کنند که به راحتی نگهداری میشوند. یعنی این متریالها هزینههای چندانی برای نگهداری شدن نیاز ندارند و در طول زمان خراب نمیشوند. حتی اگر خراب هم بشوند با هزینههای نسبتاً پایین تعمیر خواهند شد. امروزه سوله خرپایی را یکی از بهترین انواع سولهها میدانند چرا که این سولهها هزینههای تعمیر و نگهداری کمی دارند حتی احداث آنها نیز با هزینههای مطلوبی همراه است. برای این که میزان هزینههای نگهداری از سوله کاهش یابد، باید به استانداردها و نکات اجرایی سوله توجه بشود. همچنین لازم است که از مصالح و اجزای کارآمد و ماندگار در ساختار سوله بهره گرفته شود.
ابعاد سولهها به چه شکل است؟
در سالهای اخیر به دلیل اتفاقات ناگواری که در برخی از سولهها رخ داده است، توجه به استانداردهای ساخت سوله افزایش پیدا کرده است. این که ابعاد سوله چقدر است نیز در میان این نکات قرار گرفتهاند. طول سوله، عرض سوله و ارتفاع آن و شیب سوله ابعادی هستند که در این زمینه مهم هستند.
طول سوله
طول استانداردی که برای ساخت سوله در نظر گرفته شده است حدود ۹۰ متر است. در این سولهها ستونها و تیر ورقها با فاصله ۶ تا ۹ متر از هم قرار دارند. به عنوان نکتهای مهم از نکات ساخت سوله توجه داشته باشید که به هر میزان که طول سوله افزایش پیدا میکند، استحکام آن در برابر نوسانات جوی کاهش مییابد. سولههای طویل معمولا از استحکام و مقاومت پایینی برخوردار هستند.
عرض سوله
استانداردترین عرضی که برای تولید سولهها در نظر گرفته شده است، عرض ۲۰ تا ۳۰ متر است. از این ۳۰ متر حدود ۱۵ متر برای ساخت دهانه سوله در نظر گرفته شده است. در نکات ساخت سوله در نظر گرفتن عرضی استاندارد برای سوله تاکید زیادی شده است.
ارتفاع سوله
معمولا ارتفاع سولههای استاندارد را چیزی حدود ۳ تا ۶ متر میدانند. میزان ارتفاع سوله میتواند میزان آهن مصرفی در ساخت سوله را مشخص کند. پس با تعیین ارتفاع، میزان حدودی قیمتها نیز به دست میآید.
ارتفاع تاجی که یک سوله دارد با توجه به شیب آن تعیین میشود. اگر قرار باشد نکات ساخت سوله استاندارد مورد توجه قرار بگیرند، ارتفاع تاج سوله باید بین ۶ تا ۸ متر باشد. ممکن است سولههایی نیز وجود داشته باشند که ۲۰ متر یا بیشتر ارتفاع داشته باشند. این نوع از سولهها معمولا برای آشیانه هواپیما کاربرد دارند. ساختار آنها بر اساس محاسبات مهندسی استاندارد در نظر گرفته میشود. این سولهها از کلیه سولهها مستثنی هستند و ابعاد مختلفی دارند.
شیب سوله استاندارد
به طور کلی سولههایی که بین ۱۰ تا ۳۰ درصد شیب داشته باشند، سولههایی استاندارد هستند. سولههایی که دهانه کوچکی دارند دارای شیب بیست درصد هستند. سولههایی با عرض دهانه بزرگ از شیب سی درصد بهره میبرند. اگر دهانه سوله خیلی بزرگتر از حد معمول باشد، امکان افزایش شیب تا چهل درصد هم وجود دارد. به هر میزان که شیب سوله افزایش پیدا کند، بهتر است چرا که توازن بین انتقال بار ایجاد میشود. البته باید در نظر داشت که افزایش شیب سوله میتواند افزایش بار وارد به سوله را نیز به دنبال داشته باشد.
سخن پایانی
ما در این مطلب در مورد نکات ساخت سوله با شما صحبت کردیم. سولههایی که امروزه ساخته میشوند دارای سه نوع مختلف هستند. انواع سوله را سوله سبک، سوله تیرورقی و یو بی ام در بر میگیرند. به هنگام ساخت این سولهها مراحل مختلفی طی میشوند. بهتر است به نکاتی مثل قیمت، استقامت، دوام، هزینه نگهداری و .. به هنگام ساخت سوله توجه بشود. در این صورت میتوان سولهای استاندارد را به وجود آورد. ابعاد سوله نیز باید با هم متناسب باشند. چنانچه ابهامی در این زمینه دارید میتوانید با مشاورین قارتال تماس بگیرید و ابهامات خود را برطرف کنید.