مجله قارتال

بلوک نیوجرسی چیست؟

بلوک نیوجرسی چیست

به احتمال زیاد هنگام عبور از معابر شهری، معابر بین شهری، آزاد راه‌ها و بزرگراه‌ها موانعی را در میان جاده دیده‌اید. معمولا برای این که مسیر رفت و برگشت را از هم جدا کنند، از بلوک‌هایی استفاده می‌کنند که نیوجرسی نام دارد. تمامی موانع دائمی یا موقتی که برای تنظیم ترافیک در مسیرها قرار داده می‌شوند، نیوجرسی هستند. نیوجرسی‌ها در انواع مختلف تولید می‌شوند. طراحی این بلوک‌ها طوری انجام شده است که با برخورد وسیله نقلیه، کمترین آسیب به آن‌ها برسد. در ادامه می‌خواهیم در مورد این که بلوک نیوجرسی چیست و چه کاربردی دارد، با شما صحبت کنیم.

طراحی رایگان تابلو و علائم ایمنی

برای دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

 

نیوجرسی یا بلوک نیوجرسی چیست؟

جدا کننده‌های نیوجرسی که به لاتین (New Jersey wall) هم نامیده می‌شوند، جدا کننده‌هایی هستند که برای تفکیک مسیرهای رفت و برگشت از یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی از موارد از این سازه‌ها برای مسدود کردن یک محیط هم استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر به دلیل این که گاردریل‌ها مقاومت خود را در برابر خوردگی از دست داده‌اند، استفاده از بلوک‌های نیوجرسی افزایش پیدا کرده است. این بلوک‌ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن‌ها برای یک محیط خاص مناسب هستند. در حال حاضر نیوجرسی‌ها سهم عمده‌ای در کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای را ایفا می‌کنند. پس استفاده از آن‌ها اهمیت زیادی دارد. همچنین در ادامه میتوانید با مراجعه به مقاله گاردریل بهتر است یا نیوجرسی؟ اطلاعات جامع‌تری کسب کنید.

نیوجرسی یا بلوک نیوجرسی چیست؟

 

چرا نیوجرسی‌ها مهم هستند؟

همه ما می‌دانیم که بیشترین آمار تصادفات متوجه جاده‌ها و مسیرهایی است که استاندارد نیستند. در جهت استاندارد سازی یک مسیر باید از بلوک نیوجرسی استفاده شود. این بلوک‌ها در کشور ما از سال ۱۳۷۵ به بعد مورد استفاده قرار گرفتند. اگر نگاهی به مسیرها بیندازید، متوجه خواهید شد که این بلوک‌ها تا چه میزان در کاهش تصادفات نقش دارند. تصور کنید که بدون وجود این بلوک‌ها، یک خودرو از مسیر خود منحرف شده و وارد ریل رو به رویی خود بشود. مسلما نه تنها تلفات مالی بلکه تلفات جانی زیادی را به بار خواهد آورد. با قرار دادن این بلوک‌ها که نسبت به ضربه مقاومت بالایی دارند، خطرات جاده‌ای کاهش پیدا چرده‌اند. همین امر نشان می‌دهد که اهمیت استفاده از بلوک نیوجرسی چیست!

 

کاربرد بلوک نیوجرسی

بسیاری از افرادی که به تازگی با نیوجرسی‌ها آشنایی پیدا می‌کنند، می‌خواهند بدانند که اساسی‌ترین کاربرد بلوک نیوجرسی چیست؟ بلوک‌های نیوجرسی طوری طراحی شده‌اند که اجازه نمی‌دهند خودرو از مسیر خود منحرف شود و تصادفات شاخ به شاخ به وجود بیایند. معمولا برای کاهش دادن خسارات جاده‌ای از نیوجرسی‌ها استفاده می‌شود. از کاربردهایی که برای این بلوک‌ها در نظر گرفته شده‌اند، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از بلوک‌های نیوجرسی برای ایجاد موانع امنیتی و نظامی استفاده می‌شود.
  • بلوک‌های مدرن نیوجرسی نوعی مانع ترافیکی هستند که قابلیت حمل دارند و می‌توانند خطوط ترافیکی را از هم جدا کنند.
  • برای هدایت کردن آب رودخانه چه در موارد سیلابی و چه در مواقع عادی می‌توان از نیوجرسی بهره برد.
  • برای محافظت از پروژه‌های عمرانی هم از این بلوک‌ها استفاده می‌شود.

 

مصالح به کار رفته در بلوک نیوجرسی

به طور کلی برای این که بلوک نیوجرسی را بسازند، از یک سری مصالح خاص استفاده می‌کنند. این مصالح باید در برابر خوردگی مقاوم باشند. افزون بر مصالح اصلی، افزونی‌هایی نیز در ساختار این بلوک‌ها مشاهده می‌شوند. اولین و مهم‌ترین مصالح برای ساخت این بلوک‌ها، سیمان است. سیمانی که برای ساخت نیوجرسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید با استانداردهای موجود برای تولید سیمان هماهنگ باشد. در غیر این صورت برای ساخت نیوجرسی مناسب نخواهد بود.

ماده دیگر برای تهیه این بلوک‌ها، آب است. آب مناسب برای بلوک سازی آبی است که از مواد آلی، اسیدی و همچنین مواد قلیایی برخوردار نشده باشد. پس از آب و سیمان، میلگرد است که در ساختار نیوجرسی‌ها به چشم می‌خورد. معمولا برای این که میزان مقاومت کششی نیوجرسی‌ها را افزایش دهند، از میلگرد استفاده می‌کنند. اگر می‌پرسید که چرا این سازه‌ها نسبت به خوردگی و پوسیدگی مقاومت دارند، باید به همین میلگردها در ساختار آن‌ها اشاره کنیم.

مصالح به کار رفته در بلوک نیوجرسی

 

افزودنی‌های موجود در بلوک نیوجرسی چیست؟

همان طور که گفتیم برای ساخت بلوک نیوجرسی علاوه بر مصالح اصلی، از افزودنی هم استفاده می‌شود. به دلایل مختلفی همچون سهولت در پر کردن قالب، ساخت بلوک‌های رنگی نیوجرسی، صیقلی کردن سطح بلوک و مواردی از این قبیل از افزودنی استفاده می‌شود. موادی که زود گیرنده هستند، مواد رنگی، مواد کف ساز و مواد حباب ساز در ساختار این بلوک‌ها به عنوان افزودنی به کار می‌روند. برای افزایش سرعت ساخت بلوک نیز از مواد خشک کننده استفاده می‌شود. همچنین برای این که گیرش بتن کنترل شود و رطوبت بتن کاهش یابد، از روان کننده‌های مخصوص بهره گرفته می‌شود.

سنگدانه‌ها نیز از دیگر افزودنی‌هایی هستند که در نیوجرسی‌ها دیده می‌شوند. استفاده از سنگریزه در ساختار بلوک باید با استانداردهای ملی ایران هماهنگ باشد.

 

روش ساخت بلوک‌های بتنی نیوجرسی

برای تولید بلوک سیمانی وسط جاده از چهار ترفند مختلف استفاده می‌شود. در میان آن‌ها، دو روش مخصوص بتن ریزی است و روش دیگر به ساخت بلوک نیوجرسی‌های پیش ساخته مربوط می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید به هنگام ساخت این بلوک‌ها با توجه به محل نصب و نوع کاربردی که بلوک‌ها دارند، قالب استانداردی را برای آن‌ها تهیه می‌کنند. علاوه بر آن، قبل از نصب باید تعیین شود که از چه نوع بتن ریزی در محل استفاده خواهد شد. با توجه به همین امر است که چهار روش برای ساخت بلوک نیوجرسی اتخاذ شده است. اگر می‌خواهید بدانید روش ساخت بلوک بتنی نیوجرسی چیست، مطلب را دنبال کنید:

 

روش ایستاده بتن ریزی

در این روش قالب را به صورت ایستاده و به همان شکلی که قرار است بلوک نصب شود، قرار می‌دهند. سپس بتن را از قسمت بالایی قالب وارد آن می‌کنند. بتن ریزی تا جایی انجام می‌شود که قالب مربوطه پر شود. متداول‌ترین روشی که برای ساخت نیوجرسی به کار گرفته می‌شود، همین روش است. کاربر در روش ایستاده بتن ریزی سختی چندانی را متحمل نخواهد شد.

 

روش برعکس بتن ریزی در ساخت نیوجرسی

پس از این که دانستیم روش ایستاده ساخت بلوک نیوجرسی چیست، می‌خواهیم با روش دیگر که بتن ریزی برعکس است آشنا شویم. همان طور که از نام این روش مشخص است، در آن قالب را برعکس کرده و بتن ریزی را از قسمت کف قالب انجام می‌دهند. در صورتی که در حالت ایستاده بتن ریزی از بالای قالب انجام می‌شود. چالشی که در این روش وجود دارد، طریقه برعکس کردن قالب است که باید به وسیله جرثقیل انجام شود. اما انجام این کار به مهارت زیادی نیاز دار‌د. کارگرانی که می‌خواهند این بلوک‌ها را جا به جا کنند، باید بدانند که چگونه این کار انجام می‌شود. یعنی تجربه کافی داشته باشند.

 

روش ساخت بلوک‌های پیش ساخته در کارخانه

معمولا بلوک‌های پیش ساخته نیوجرسی را در کارخانجات مربوطه تولید می‌کنند. در این حالت با استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک شرکتی، بتن وارد قالب می‌شود. در واقع بتن به قالب تزریق شده و پس از این که به بلوک نیمه آماده تبدیل شد، به محل نصب می‌رود‌. در این روش آماده سازی بلوک‌های نیوجرسی به وسیله بخار انجام می‌شود

 

ساخت بلوک نیوجرسی به صورت سنتی

روش سنتی یکی از ابتدایی‌ترین روش‌ها برای ساخت بلوک نیوجرسی شناخته می‌شود. در گذشته بلوک سیمانی وسط جاده را به کمک همان روش تولید می‌کنند. در زمان‌هایی که‌ هنوز حرفی از دستگاه و قالب و … نبود. در روش دستی تمامی کارها از بتن ریزی گرفته تا قاب بندی لاین‌های مختلف به طور دستی و بدون دخالت دستگاه‌های صنعتی انجام می‌گیرد.

 

انواع بلوک نیوجرسی از لحاظ جنس

آیا می‌دانید که انواع بلوک نیوجرسی چیست؟ آیا می‌دانید که برای هر کاربردی کدام نوع مناسب است؟ با توجه به فاکتورهای مختلف، این بلوک‌ها را در طبقه بندی‌های گوناگون قرار می‌دهند. اگر بخواهیم از نظر جنس انواع نیوجرسی را بررسی کنیم، آن‌ها را به سه نوع مختلف تقسیم خواهیم کرد:

انواع بلوک نیوجرسی از لحاظ جنس

 

1. نیوجرسی بتنی

بتن از جمله مهم‌ترین مواد تشکیل دهنده‌ای است که در ساختار نیوجرسی‌ها قرار دارد. استانداردی که برای تولید این نوع از نیوجرسی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، استاندارد ۱۷۳۰۶ است. اگر قرار باشد در بلوک ساخته شده با بتن روان کننده مصرف شود، ابتدا باید بتن اسلامپ سازی شود. همچنین بلوک ساخته شده باید ویبره باشد و در شرایط دمایی مختلف دوام داشته باشد. در این صورت است که این بلوک استاندارد است. به طور کلی نیوجرسی‌های بتنی از استحکام بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل برای جلوگیری از برخورد یا منحرف شدن وسایل نقلیه بزرگ و کوچک در معابر، از این بلوک‌ها استفاده می‌شود.

 

2. نیوجرسی پلاستیکی

نوع دیگری از نیوجرسی‌ها وجود دارند که معمولا برای حفاظت از جان افراد کاربرد دارند. این نیوجرسی‌ها، نیوجرسی‌های پلاستیکی هستند. مهم‌ترین ویژگی که باعث پرکاربرد شدن این بلوک شده است، امکان پر کردن آب درون آن است. با پر کردن آب وزن این بلوک افزایش می‌یابد. به همین دلیل از این بلوک‌ها برای کاهش ترافیک و ‌پارتیشن بندی محیطی که به پارتیشن نیاز دارد نیز استفاده می‌شود.

باید توجه داشت که بلوک نیوجرسی پلاستیکی می‌تواند بهترین نوع از بلوک‌ها نیز باشد. چرا که به راحتی جا به جا می شود، قابلیت بازیافت دارد، از رنگ‌های متنوع تشکیل شده است و کمترین آسیب را به افراد وارد می‌کند. در عین حال که از هزینه‌های کمتری برخوردار شده است.

 

3. نیوجرسی پلی اتیلن

برای ساخت نیوجرسی‌های کم وزن از ماده‌ای به نام پلی اتیلن استفاده می‌کنند. معمولا برای ساخت پروژه‌های موقت این نوع از بلوک‌ها به کار گرفته می‌شوند. شاید جا به جایی راحت و هزینه‌های خرید باعث افزایش کاربرد این بلوک نیوجرسی بشود، اما نباید معایب آن را نیز فراموش کرد. این بلوک از وزن کمی برخوردار شده است و مقاومت چندانی ندارد. پس برای جاده‌ها و معابر پر رفت و آمد انتخاب مناسبی نیست.

چیزی که باعث افزایش محبوبیت نیوجرسی پلی اتیلن شده است، قابلیت نور پردازی است. برای این که وزن این مانع را افزایش دهند، درون آن را با خاک پر می‌کنند. با این کار امکان افزایش پایداری این بلوک وجود دارد.

 

انواع بلوک نیوجرسی با توجه به کاربری

پس از این که دانستیم انواع جنس به کار رفته در بلوک نیوجرسی چیست، می‌خواهیم با طبقه بندی دیگری از این بلوک‌ها آشنا شویم. با توجه به نوع کاربری که این بلوک‌ها دارند، انواع مختلفی از آن‌ها موجود است:

 

نیوجرسی تیپ یک

به آن دسته از موانع پلاستیکی و سیمانی که جهت جدا کردن خطوط ترافیکی از یکدیگر به کار می‌روند، نیوجرسی تیپ یک گفته می‌شود. این نوع از بلوک‌های نیوجرسی باعث کاهش احتمال تصادفات در معابر شده و خسارات وارده به مال افراد را کاهش می‌دهند.

 

نیوجرسی تیپ دو

خیلی از ماها زمانی که از جاده‌های کم نور عبور می‌کنیم، به دنبال وسایلی هستیم که از امنیت جاده مطمئن شویم. بلوک نیوجرسی‌های تیپ دو یکی از همین اجزا هستند. در جاده‌های کم نور شهری یا برون شهری برای افزایش امنیت رانندگان از این بلوک‌ها استفاده می‌شود.

 

نیوجرسی کوچک شهری

همان طور که از نامش پیدا است، درون شهرها و برای جداسازی خطوط یا مسدود کردن خطوط کاربرد دارد. این نیوجرسی به گونه‌ای ساخته شده است که می‌توان لوله‌های شهری را از آن عبور داد. همچنین برای افزایش امنیت معابر شهری می‌توان روی این بلوک‌ها را با استفاده از شبرنگ پوشاند. در این صورت راننده از پیچ و خم‌های مسیر پیش روی خود ‌مطلع خواهد شد.

 

نیوجرسی قابل حمل ساده

نیوجرسی‌های ساده پر کاربردترین نوع از نیوجرسی هستند. معمولا با استفاده از بتن ساخته می‌شوند. در اتوبان‌ها و آزادراه‌ها این نوع از نیوجرسی‌ها کاربرد دارند.

 

اتصالات به کار رفته در بلوک نیوجرسی

در ادامه ملاحظه خواهید کرد که انواع اتصالات به کار رفته در بلوک نیوجرسی چیست. فراموش نکنید که تمامی نمونه‌های زیر با ابعاد گوناگون و با وزن‌های مختلف تولید می‌شوند. پس برای هر کاربردی باید بهترین نوع از بلوک را انتخاب کرد.

اتصالات به کار رفته در بلوک نیوجرسی

 

1. نیوجرسی مفصلی

یکی از انواع نیوجرسی، نیوجرسی مفصلی است که در آن حفره‌هایی برای عبور میلگرد قرار دارند. این نوع از نیوجرسی‌ها همانند نوعی دیواره قدرتمند عمل می‌کنند و معمولا هم در حاشیه حاده‌ها و در میانه اتوبان‌ها دیده می‌شوند. به دلیل استحکام ساختاری بالا و کیفیت فوق العا‌ه‌ای که این بلوک‌های نیوجرسی دارند، قیمت آن‌ها بیشتر از سایر بلوک‌ها است.

2. نیوجرسی کام و زبانه

نیوجرسی‌های کام و زبانه یا نر و ماده طوری طراحی شده‌اند که به هم دیگر چسبیده و دیواری نفوذ ناپذیر را ایجاد می‌کنند. این بلوک‌ها در حاشیه رودخانه‌ها کاربرد دارند.

3. نیوجرسی بدون اتصال

نوع دیگری از بلوک‌های نیوجرسی، نیوجرسی‌های بدون اتصال هستند. هیچ نوع اتصالاتی در این بلوک‌ها دیده نمی‌شود. برای جدا سازی یک فضا از فضای دیگر و برای ایمن سازی مسیرهایی که پیچ و خم زیادی دارند، نیوجرسی‌‌های بدون اتصال را انتخاب می‌کنند.

 

سخن پایانی

ما در این مطلب در مورد این که بلوک نیوجرسی چیست، به طور گسترده صحبت کردیم. بلوک‌های نیوجرسی همان بلوک‌هایی هستند که در خیابان‌ها، معابر و اتوبان‌ها دیده می‌شوند. این بلوک‌ها به منظور کاهش خسارات جاده‌ای و جلوگیری از انحراف خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلفی از بلوک‌های نیوجرسی بر اساس نوع مصالح، کاربری و نوع اتصالات وجود دارند. شما باید با توجه به کاربرد مد نظر خود، بهترین نوع از این بلوک‌ها را خریداری کنید. برای ساخت بلوک نیوجرسی چهار روش به کار گرفته می‌شود که در مطلب تمامی این چهار روش شرح داده شدند. چنانچه سوالی در این زمینه دارید، با کارشناسان سایت قارتال در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *