مجله قارتال

فونداسیون سوله و مراحل اجرای آن

فونداسیون سوله

سوله‌ها سازه‌هایی فلزی و شیب دار هستند که معمولا بر اساس محاسبات مهندسی روی کار می‌آیند. یکی از مهم‌ترین مراحلی که به هنگام اجرای سوله باید انجام شود، فونداسیون سوله است. فونداسیون سوله باید بسیار عالی انجام شود چرا که نشست کردن یا نکردن سوله به همین مرحله یعنی مرحله اجرای فونداسیون سوله وابسته است. علاوه بر آن، با استاندارد بودن فونداسیون سوله جلوی ریزش سازه گرفته شده و ماندگاری سوله هم افزایش پیدا می‌کند. در عین حال که سوله در مقابل فشارهایی که از خارج به آن وارد می‌شوند هم مقاومت پیدا می‌کند. با توجه به این که مراحل اجرای فونداسیون سوله از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است و باید به خوبی انجام شود، می‌خواهیم در ادامه این مطلب در مورد فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله صحبت کنیم. با ما همراه شوید.

برای درک بهتر مطالب به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ی آشنایی با روند ساخت سوله را مطالعه نمایید.

فونداسیون سوله چیست؟

فونداسیون را نوعی پایه و اساس می‌دانند که یک سازه فلزی را بر اساس آن می‌سازند. در واقع اگر فونداسیون سوله نباشد، نمی‌توان سوله‌ای قابل اعتماد و استاندارد را ساخت. ساختار فونداسیون سوله از بتن مسلح است. این ماده یکی از مهم‌ترین موادی است که به هنگام ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این که این فونداسیون را بهتر و قوی‌تر کنند، میلگردها را در قسمت کف سوله قرار می‌دهند. به کمک میلگردهایی که به طور طولی و عرضی در کنار هم قرار گرفته‌اند در سوله به وجود آمده و احتمال سقوط سوله کاهش پیدا می‌کند.

فونداسیون سوله چیست؟

 

الزامات فونداسیون سوله و نحوه اجرای آن

اطلاع از فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله مستلزم این است که از الزامات سوله مطلع شوید. معمولا در پروژه‌های ساخت و ساز صاحب زمین به جای این که ابتدا پایه‌ای فولادی را خریداری کند، مصالح مورد نیاز برای فونداسیون را خریداری می‌کند. حال اگر در اجرای فونداسیون سوله دقت لازم به کار گرفته شود، بخشی از کار پیشروی خواهد کرد و این به عنوان یک مزیت حساب می‌شود. حال اگر چنین نباشد، پروژه متزلزل شده و پس از مدت کوتاهی فرو می‌ریزد. بر همین اساس شرکت‌ها در زمینه فونداسیون سوله و نحوه اجرای آن بهترین نکته مهم که به عنوان الزامات شناخته شده‌اند، توجه می‌کنند. بنابراین عملکرد سوله هم خاص خواهد بود.

 

تنوع فونداسیون سوله

با توجه به دفترچه‌های محاسبات سوله می‌توان گفت که انواع گوناگونی از فونداسیون سوله برای ساخت یک سوله اجرا می‌شود. در کشور ما ایران برای این که فونداسیون سوله را اجرا کنند، پایه‌های کم‌ عمق را به کار می‌بندند. برای این که بتوانید بهترین نوع از فونداسیون سوله را انتخاب کنید، لازم است که با متخصصین باتجربه در این زمینه کمک بگیرید. در مورد فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • فونداسیون منفرد که معمولا برای حمل ستون‌ها و دیواره‌های سازه از آن استفاده می‌کند.
  • نوع دیگری از فونداسیون سوله را فونداسیون کامپوزیت تشکیل می‌دهد. با توجه به این که این نوع از فونداسیون از قدرت مقاومت بالاتری برخوردار شده است، برای نگهداری دو یا چهار ستون از آن بهره گرفته می‌شود.
  • فونداسیون ‌گسترده: این نوع از فونداسیون تنها در یک بخش از یک سازه یا در کل محیط سازه قرار گرفته است. به همین دلیل نیروها و فشارهایی را که چندین پایه و ستون با هم به کف وارد می‌کنند را تحمل می‌کند و مانع تزلزل سوله می‌شود. این نوع از فونداسیون یکی از بهترین انواع فونداسیون به شمار می‌آید چرا که ترکیبی از دو مدل قبلی است.

 

مراحل ساخت و اجرای فونداسیون

فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله دارای مراحل مختلفی است که طی کردن هر کدام از آن‌ها ضروری است. شما برای این که بتوانید یک سوله استاندارد را بسازید باید به صورت مرحله به مرحله پیش بروید. تنها در این صورت است که به یک نتیجه خوب دست پیدا خواهید کرد.

سفارش انواع سوله

برای سفارش ساخت سوله با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.

 

مرحله اول: آزمایش خاک

اولین گامی که برای اجرای فونداسیون سوله باید طی شود، آزمایش کردن خاک است. همه ما می‌دانیم که نوع خاک در مناطق با یکدیگر متفاوت است. بنابراین باید سختی خاک را در یک منطقه خاص بررسی و آزمایش کنند تا بدانند که این خاک تا چه میزان از وزن سوله را تحمل می‌کند. اگر شما بتوانید استقامت زمین سوله را بیش از یک کیلو گرم برآورد کنید. باید دانست که این زمین برای ساخت سوله بسیار مناسب است.

 

مرحله دوم: وزن سوله

یکی دیگر از مراحل ساخت سوله، تعیین وزن سوله است. وزن سوله باید قبل از فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله مشخص سده باشد چرا که متناسب با این وزن نوعی از فونداسیون که بهتر است، انتخاب می‌شود.

 

مرحله سوم: طرح ریزی برای پایه و فونداسیون سوله

برنامه‌های ساخت سوله به دلیل این که ریخته گری دارند، در دو بخش اصلی و ‌کلی مشخص می‌شوند. شما نباید در زمینه فونداسیون سوله و نحوه اجرای آن دچار سهل انگاری بشوید. چرا که انتخاب پایه و اساس یک سازه به منزله مقاومتی این در آینده از یک سازه مشاهده می‌شود. به همین دلیل نباید دقت را در این مرحله دست کم گرفت تا به نتایجی ایده آل دست یافت.

 

مرحله چهارم: از بین بردن عوامل آزار دهنده و مشخص کردن مکان سوله

در این مرحله لازم است که تمامی مزاحمانی را که در مسیر ساخت سوله قرار دارند را از بین ببرید. برای مثال اگر قرار است ستون سوله در یک ناحیه قرار بگیرد و در آن ناحیه درخت و درختچه و مواردی از این قبیل وجود داشته باشد، باید تمامی این موارد از بین بروند. پس از این که مزاحمان را از بین بردید، باید به مشخص کردن مکان فونداسیون سوله بپردازید. برای این کار ابتدا نقاط پایه بر روی زمین علامت گذاری شده و مشخص می‌شوند. این کار به کمک ابزارهای مختلف مهندسی که تنها مهندسین می‌توانند با آن‌ها کار کنند، انجام خواهد شد.

 

مرحله پنجم: خاکبرداری و تراز کردن زمین

پس از این که مکان مناسب برای اجرای فونداسیون سوله را مشخص کردید، نوبت به تراز کردن زمین می‌رسد. در این مرحله زمین یک دست و صاف می‌شود و تمامی چاله‌هایی که در ناحیه سوله وجود دارند پر می‌شوند. سپس مرحله خاکبرداری آغاز می‌شود. با دانستن استحکام فشاری خاک و آب‌های زیر زمینی برای خاکبرداری بسیار اهمیت دارد. سپس باید مرحله اجرای فونداسیون آغاز شود. چنانچه به هنگام ساخت یک سازه فلزی متوجه شدید که در زمین سوله قنات و چاه وجود دارد، باید از پایه‌ها و فونداسیون‌های کامپوزیتی استفاده کنید. همچنین لازم است که خاک را مرطوب کنید تا خاک کمی حالت جمع و جور به خود بگیرد.

 

مرحله ششم: اجرای فونداسیون سوله

در آخرین مرحله فونداسیون سوله انجام می‌شود. برای این کار از بتن مگر استفاده می‌شود. مقدار سیمان‌هایی که در این بتن مورد استفاده قرار گرفته است، بسیار کم است. این بتن باید در محل فونداسیون سوله از حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر ضخامت برخوردار باشد. حال برای این که پایه و فونداسیون سوله را تشکیل دهند از سه سانتی متر بتن و ورق فلزی استفاده می‌کنند. سپس سنگ‌های معدنی شکسته شده یا سایر شن‌ها و ماسه‌ها را برای فونداسیون به کار می‌گیرند. همچنین از پیچ و مهره برای تثبیت ستون روی پایه بهره گرفته می‌شود. به منظور برطرف کردن پیچ‌ها، از یک استنسیل در محل مربوطه استفاده شده و سپس بتن ریزی‌های لازم انجام می‌گیرد. هر گونه سهل انگاری در انجام این مراحل منجر به فرو ریزی سوله خواهد شد.

 

پیش نیازهای اجرای فونداسیون سوله

همان طور که گفتیم قبل از این که سوله ساخته شود باید آن را فونداسیون کرد. در واقع پیش از عملیات ساخت فونداسیون باید تمامی ناهمواری‌هایی که در سطح زمین سوله سازی قرار دارند از بین بروند و زمینی صاف برای ساخت این سازه به وجود بیاید. اگر سوله در یک زمین نامناسب و غیر متراکم ساخته شود؛ علاوه بر این که هزینه و زمان زیادی را از شما خواهد گرفت، باعث می‌شود که سازه نهایی کیفیت چندانی نداشته باشد و پس از مدتی اصلاً به کار نیاید.

پیش نیازهای اجرای فونداسیون سوله

 

تفاوت فونداسیون سوله با فونداسیون ساختمان

کلیات فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله با نحوه اجرای فونداسیون ساختمان مشابه است. این دو تنها در چند مورد جزئی با یکدیگر تفاوت دارند. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که فونداسیون سوله با فونداسیون یک ساختمان دارد این است که ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری به زیر زمین و پارکینگ نیاز دارند. بنابراین باید فونداسیون آن‌ها طوری انجام گیرد که این سازه‌ها روی کار بیایند. اما سوله این طور نیست. باید فونداسیون این دو بین پنجاه سانتی متر تا یک متر ارتفاع داشته باشد. نه کمتر و که بیشتر! شما باید در این زمینه اصولی را برای ارتفاع پایه و با مطالعه با دقت خاک، فونداسیونی عالی را اجرا کنید.

 

هزینه اجرای فوندانسیون سوله

برای این که هزینه‌های اجرای فوندانسیون سوله را مشخص کنند، به عوامل مختلفی توجه می‌شود. می‌توان گفت که قسمتی از فوندانسیون سوله و نحوه اجرای فوندانسیون سوله را بخش مهم هزینه تشکیل می‌دهد. برای این کار لازم است که هزینه‌های زیر را متقبل شوید:

  • هزینه خاکبرداری و تراز
  • هزینه مربوط به خرید میلگرد و بتن
  • هزینه دستمزد نیروها
  • هزینه شرکت ساخت سوله
  • هزینه‌های پی ریزی
  • هزینه‌های مستحکم کردن خاک

هزینه اجرای فوندانسیون سوله

سخن پایانی

ما در این مقاله در مورد فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله با شما صحبت کردیم.‌ همچنین این فونداسیون را با فونداسیونی که در ساختمان‌ها کاربرد دارند مقایسه کرده و اصلی‌ترین تفاوتشان را برایتان شرح دادیم. قسمت کف سوله قسمتی مهم است که بارهای وارده به سوله را به زمین منتقل می‌کند. اگر هر گونه سهل انگاری در زمینه ساخت سوله انجام بگیرد، سوله ساختاری غیر استاندارد پیدا خواهد کرد. در واقع مهم‌ترین بخش سوله که با زمین هم در ارتباط است، بخش فونداسیون است که انواع گوناگونی دارد. هم اکنون که این مطلب را مطالعه کرده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای افزایش اطلاعات عمومی خود در این زمینه مقاله‌ی مراحل طراحی، ساخت و نصب سوله از صفر تا صد را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *