مجله قارتال

هر آنچه باید در مورد سوله کارگاهی بدانید

سوله کارگاهی

سوله‌ها سازه‌هایی شیب دار به شمار می‌آیند که با استفاده از فلز تولید می‌شوند. در دنیای امروزی هزینه‌های خرید و راه اندازی یک محیط صنعتی بسیار زیاد است. به همین دلیل خیلی از کسب و کارهای نوپا نمی‌توانند در محیطی که متعلق به خودشان است، فعال باشند. از این رو سوله‌ها روی کار آمده‌اند تا به عنوان یک جایگزین بسیار مناسب برای فضاهای صنعتی، مورد استفاده قرار بگیرند. اگر شما هم کارفرمایی هستید که تمایل دارید یک کارگاه را راه اندازی کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد سوله کارگاهی بدانید.

 

سوله کارگاهی چیست؟

سوله کارگاهی سازه‌ای مسقف و شیب دار به شمار می‌آید که معمولا بر اساس محاسبات فنی روی کار می‌آید. این سوله از نظر کاربرد می‌تواند تنوع پذیر باشد. به همین دلیل است که تمامی سوله‌های کارگاهی یکسان ساخته نمی‌شوند. برخی از این سوله‌ها ابعاد بزرگی دارند و برخی دیگر در ابعاد کوچک طراحی و تولید می‌شوند. برای ساخت سوله کارگاهی لازم است که کاربرد مورد انتظار را مورد توجه قرار دهید.

سوله کارگاهی چیست؟

 

اجزای تشکیل دهنده سوله‌های کارگاهی

سوله‌های کارگاهی که در حال حاضر تولید شده و نصب می‌شوند، از اجزای مختلفی تعبیه شده‌اند. اسکلت اصلی این سوله‌ها عمدتا یک اسکلت فلزی است که جنس آن با توجه به کاربردی که از این محصول انتظار می‌رود، استفاده می‌شود. جان تیرها، رفترها، استرات، باد بندهای سقفی و باد بندهای دیواری، ستون‌های اصلی و پوشش دهنده‌های سقف و بدنه سوله اجزایی هستند که در این سازه‌ها قرار دارند. سوله‌های کارگاهی با اهداف متفاوتی روی کار می‌آیند. تعداد اجزایی که در ساختمان سوله کارگاهی به کار می‌رود با توجه به نوع کاربری این سازه‌ها متفاوت است. به هر میزان که سایز سوله افزایش پیدا کند، هزینه‌های ساخت آن نیز بیشتر می‌شود.

 

انواع سوله‌های کارگاهی

به طور کلی تمامی سوله‌هایی که در حال حاضر تولید و نصب می‌شوند، دارای سه نوع خاص هستند. سوله‌های سبک، سنگین و یو بی ام که هر کدام از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار شده‌اند. قبل از احداث سوله کارگاهی باید با متخصصین سوله سازی در ارتباط باشید تا بهترین نوع از سوله را متناسب با کاربردی که انتظار دارید، انتخاب کنید. در ادامه انواع سوله‌های کارگاهی معرفی شده‌اند:

انواع سوله‌های کارگاهی

 

سوله سنگین

نوع اول از سوله‌های کارگاهی، سوله‌های سنگین هستند. این سوله‌ها که قدیمی‌ترین نوع از سوله‌ها هم به حساب می‌آیند، با استفاده از ورق‌های سنگین فلزی احداث می‌شوند. سوله‌های سنگین از وزن زیادی برخوردار شده‌اند و تنها برای کاربردهای خاص احداث می‌شوند. این سوله‌ها با توجه به وزن بالایی که دارند، نسبت به سایر سوله‌ها پر هزینه‌تر هم هستند. این است که کارفرمایان ترجیح می‌دهند کمتر از سوله‌های سنگین استفاده کنند.

 

سوله‌های سبک

یکی از متداول‌ترین انواع سوله، سوله سبک وزن است. این نوع از سوله‌ها نسبت به سوله‌های سنگین باکیفیت‌تر و مقاوم‌تر هستند. همچنین وزن آن‌ها به دلیل این که با استفاده از پروفیل روی کار می‌آیند، بسیار مناسب است. سوله‌های سبک کارگاهی را سوله خرپایی هم می‌نامند. این سازه‌ها سازه‌هایی ارزان قیمت هستند و از تیر ورق‌های سنگین هم برخوردار نشده‌اند. لازم به ذکر است که سوله‌های سبک از استقامت بالایی هم برخوردار شده و انعطاف پذیر هستند. به همین دلیل می‌توان این سوله‌ها را در ابعاد دهانه متغیر ساخت. لازم به ذکر است که اگر اشتباهی در زمینه ساخت و راه اندازی سوله‌های سبک پیش بیاید، خسارات زیادی به بار خواهد آمد. خساراتی که گاه جبران ناپذیر هستند. بنابراین باید به کمک شرکت‌های تولیدی مجرب و باتجربه به ساخت سوله کارگاهی سبک پرداخت.

 

سوله‌های یو بی ام

از دیگر سوله‌هایی که خیلی کم پیش می‌آید به عنوان کارگاه ساخته شود، سوله یو بی ام است. برخی از برندها برای این که نام برند خود را در ذهن مشتری نهادینه کنند، از این سوله‌های مدرن استفاده می‌کنند. جذابیت ظاهری سوله‌های یو بی ام باعث می‌شود که یک برند، برندی لوکس به حساب بیاید. این نوع از سوله‌ها عمدتا حالت قوسی دارند؛ چرا که در ساختار آن‌ها از ستون استفاده نمی‌شود. قیمت راه اندازی این سوله‌ها زیاد است؛ چرا که متریال اصلی موجود در سوله یو بی ام ان تیر ورق است. تیر ورق هم نسبت به پروفیل و سایر متریال‌ها قیمت بالایی دارد. بنابر نیاز خود باید یکی از بهترین انواع سوله را انتخاب نموده و از آن استفاده کنید.

 

مزیت ساخت سوله کارگاهی

قطعا ساخت سوله‌های کارگاهی دارای مزایای زیادی است که افراد به جای صرف هزینه‌های بالا برای ساخت ساختمان‌های بتنی، از این سازه‌ها استفاده می‌کنند. از جمله مزایای مهمی که صاحبان صنایع مختلف را وادار به احداث سوله کارگاهی می‌کند عبارتند از:

مزیت ساخت سوله کارگاهی

 

هزینه‌های مقرون به صرفه

از جمله مهم‌ترین مزایایی که احداث سوله دارد این است که هزینه‌های ساخت مکان کارگاهی را کاهش می‌دهد. بسیاری از کارفرماها به دلیل این که از بودجه کافی برای ساخت محیط کارگاهی برخوردار نیستند، جلوی پیشرفت کسب و کار خود را می‌گیرند. حال آن که هزینه‌های ارزان سوله‌ باعث شده است کسب و کارها امیدی مجدد برای پیشرفت داشته باشند. البته در این زمینه نیز باید به نکات مهم توجه داشت. قیمت یکی از اساسی‌ترین فاکتورها برای ساخت انواع سوله از جمله سوله‌های کارگاهی به شمار می‌آید. پس باید در سطح متعادلی قرار داشته باشد. بدین منظور لازم است که شما بهترین شرکت‌های تولید کننده سوله را انتخاب کنید. درصورتیکه می‌خواهید قیمت ساخت سوله در تبریز را بدانید روی لینک کلیک نمایید و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

 

دوام و پایداری بالا

شاید تصور کنید سوله‌ها از دوام و پایداری چندانی برخوردار نیستند، اما این تصور کاملا اشتباه است. سوله‌ها از جمله سازه‌هایی هستند که می‌توانند در طولانی مدت از دوام بالایی برخوردار باشند. به دلیل این که متریال اصلی تشکیل دهنده سوله تیر ورق یا پروفیل است، می‌توان انتظار داشت که این سازه‌ها در مقابل نوسانات جوی و سایر عوامل مخرب مقاومت بالایی داشته باشند. حتی اگر بخشی از سوله‌ها تخریب شوند، امکان ترمیم آن با هزینه‌ای پایین وجود دارد.

 

درآمدزایی پایدار سوله

از دیگر ویژگی‌ها و مزایایی که احداث سوله‌های کارگاهی دارد این است که در صورت عدم استفاده از این سوله‌ها امکان اجاره دادن آن‌ها وجود دارد. اجاره املاک معمولی حدود یک ماه تا شش ماه است؛ اما سوله‌های کارگاهی یا سوله‌های صنعتی قابلیت اجاره شدن به مدت سه سال را دارند. چرا که معمولا از این سوله‌ها برای انجام امور کارگاهی استفاده می‌شوند و باید قراردادهای طولانی مدت امضا شود. بدین ترتیب با نصب این سوله‌ها حتی اگر خودتان موفق به استفاده از این سازه‌ها نشوید، می‌توانید با اجاره دادن آن درآمد به دست بیاورید. چه بسا افرادی که با انجام این کار به رشد اقتصادی هم دست پیدا کرده‌اند.

سفارش انواع سوله

برای سفارش ساخت سوله با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.

 

انعطاف پذیری بالا

انعطاف پذیری سوله‌های کارگاهی بسیار زیاد است. یک سوله صنعتی یا کارگاهی را می‌توان برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار داد. بخشی از این سوله را برای تولید کنار گذاشت و بخشی از آن را برای انبار کردن محصولات تولید شده در نظر گرفت. از این جهت هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت. در ضمن، از همه مهم‌تر این است که این سوله‌ها پس از این که کاربرد خود را از دست داده یا تخریب شدند، می‌توانند بازیافت بشوند. در صورتی که ساختمان‌های صنعتی و کارگاهی از این قابلیت برخوردار نیستند.

 

زیبایی

در کنار همه این‌ها باید اشاره کنیم که یک سوله کارگاهی از زیبایی زیادی هم برخوردار شده است. اگرچه در کاربردهای کارگاهی تنها کارایی سوله است که باید مورد توجه قرار بگیرد اما طراحی خاص این سوله‌ها باعث شده است که جلوه‌ای زیبا از آن‌ها به وجود بیاید. این مزیت می‌تواند در بهبود روحیه کارکنان نیز تاثیر فوق العاده‌ای بگذارد.

 

سوله کارگاهی چه کاربردی دارد؟

سوله کارگاهی دارای کاربردهای متنوعی است. همین کاربردها هستند که باعث شده‌اند افراد از این سوله‌ها نهایت استفاده را بکنند. اگر قرار است شما هم به خرید و احداث سوله کارگاهی بپردازید، باید با این کاربردها آشنایی کافی داشته باشید. برخی از آن‌ها عبارتند از:

سوله کارگاهی چه کاربردی دارد؟

 

1. ساخت مراکز تعمیراتی

همه ما دیده‌ایم مراکز تعمیراتی که با استفاده از سوله روی کار آمده‌اند نسبت به مراکز تعمیراتی بتنی هزینه اجاره کمتری دارند. در این مراکز می‌توان تجهیزات خودرو را نیز به راحتی انبار کرد. بنابراین یکی از کاربردهای مهم سوله‌های کارگاهی، کاربرد به عنوان مرکز تعمیرات است.

 

2. احداث مراکز تولیدی

از دیگر کاربردهایی که این سوله‌ها دارند این است که به عنوان مراکز تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که هزینه‌های احداث کارخانه بسیار بالا است، سوله‌ها گزینه‌ای مناسب برای راه اندازی کارگاه هستند. در مواقعی هم میزان سفارشات یک کسب و کار به حدی نرسیده است که کارفرما مجبور به احداث شرکت شود. در این مواقع با راه اندازی سوله‌های کارگاهی نیاز به محیطی امن برای انجام فعالیت‌های تولیدی برطرف می‌شود.

 

3. سوله برای ساخت خودرو و هواپیما

از دیگر کاربردهای سوله کارگاهی این است که از این سوله‌ها به عنوان‌‌ کارگاه‌های خودرو سازی و هواپیما سازی ساخته می‌شود. از آنجایی که حجم این سازه‌ها بسیار زیاد است، باید سوله‌ای احداث شود که حجم زیادی دارد. یعنی از ابعاد بزرگی برخوردار شده باشد.

 

زمان ساخت سوله کارگاهی چقدر است؟

بسیاری از افراد قبل از این که سوله‌ای را احداث کنند به فکر این هستند که آیا سرمایه آن‌ها راکد می‌ماند یا نه! باید گفت که اگر متریال‌های مورد نیاز برای ساخت سوله توسط کارفرما فراهم شوند، مدت زمان ساخت و راه اندازی سوله‌های صنعتی و کارگاهی زیاد نخواهد بود. در عرض یک تا چند ماه می‌توانید سوله را از سازنده تحویل بگیرید. البته باید قبل از ثبت سفارش به دنبال معتبرترین شرکت‌های تولیدی باشید. همچنین لازم است که برای پایبند بودن طرفین به تعهداتی که داده‌اند، از قرارداد ساخت سوله استفاده کنید. در این صورت است که می‌توان در یک زمان مشخص که چندان هم زیاد نیست، سوله را تحویل گرفت‌ بدون این که سرمایه راکد باشد. سپس به انجام فعالیت‌های تولیدی یا خدماتی در سوله‌ای که احداث شده است، پرداخت.

زمان ساخت سوله کارگاهی چقدر است؟

 

مراحل اجرای سوله کارگاهی

مراحل زیادی وجود دارند که برای ساخت، نصب و راه اندازی سوله‌های صنعتی باید طی بشوند:

 

مرحله اول: طراحی سوله و خاک برداری

در مرحله اول ابتدا مشاوره‌هایی در زمینه چگونگی ساخت سوله انجام می‌شود. سپس طرح ریزی اولیه سوله انجام می‌گیرد. پس از این که مشخص شد چه سوله‌ای با چه طراحی قرار است روی کار بیاید، نوبت به خاک برداری می‌رسد. در مرحله خاک برداری شیب زمین از بین رفته و زمین تراز می‌شود. سپس مستحکم سازی اولیه کف سوله انجام شده و فوندانسیون صورت می‌گیرد.

 

مرحله دوم: نصب اسکلت

پس از این که خاک برداری و فوندانسیون انجام شد، باید بتن ریزی صورت بگیرد. بدین ترتیب قسمت کف سوله صاف شده و اسکلت سوله بر روی آن نصب می‌شود. اجزایی که به اسکلت بندی سوله مربوط هستند ابتدا در شرکت سوله سازی تولید شده، سپس با استفاده از وسایل حمل و نقل به محل احداث سوله منتقل می‌شوند. سپس با استفاده از جوشکاری این اجزا به هم وصل شده و بر روی زمین نصب می‌شوند. باید توجه داشت که به هنگام نصب سوله نیاز است که به استانداردهای مورد نیاز اهمیت داده بشود.

 

مرحله سوم: پوشش دهی سوله

برای پوشش دهی سوله از متریال‌های مختلفی مثل پروفیل و تیر ورق استفاده می‌شود. اگر سوله شما از نوع سبک است، باید از پروفیل استفاده کنید. پوشش دهنده‌ها بر روی قسمت سقف سوله و بین ستون‌های سوله قرار می‌گیرند. این اجزا دارای مقاومت بالایی در برابر باد و فشار هستند. بنابراین می‌توانند استحکام نهایی سوله را تضمین کنند.

 

مرحله نهایی: بهره برداری از سوله

پس از این که پوشش دهنده‌ها بر روی سوله نصب شدند، نوبت به ایجاد امکانات مختلف در سوله کارگاهی می‌رسد. از آنجایی که در محیط‌های کارگاهی معمولا برق پرفشار مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید سوله به برق سه فاز تجهیز شود. به وجود آوردن امکانات دسترسی به آب و امکانات دسترسی به گاز نیز واجب است. پس از ایجاد امکانات اولیه، باید تاسیسات سوله انجام شود. دستگاه‌هایی همچون کولر، دستگاه تهویه هوا و سیستم‌های گرمایشی در این مرحله در ساختار سوله قرار می‌گیرند. پس از تکمیل سوله می‌توان آن را به بهره برداری رساند. در این مرحله دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای انجام خدمات و تولید محصولات در سوله قرار می‌گیرند. شما می‌توانید برای نصب سوله کارگاهی و ‌تولید این سوله‌ها روی قارتال حساب باز کنید.

 

استانداردهای ساخت سوله کارگاهی

آیا تا کنون به این فکر کرده‌اید که برای ساخت سوله‌های کارگاهی باید به چه مواردی توجه کرد؟ اصلا کدام استانداردها هستند که باعث می‌شوند سوله‌ای باکیفیت روی کار بیاید؟ معمولا افرادی که در زمینه ساخت سوله دست اندرکار هستند، با استانداردهای احداث سوله هم آشنایی دارند. به طور کلی ابعاد سوله باید با توجه به کاربرد مورد نظر سوله مشخص شود. به هر میزان که ابعاد اولیه سوله بیشتر شوند، عرض دهانه سوله نیز افزایش پیدا خواهد کرد. ارتفاع سوله نیز با توجه به مساحتی که سوله دارد مشخص می‌شود. این را بدانید که تا زمانی که طول، عرض، ارتفاع و‌ مساحت سوله تعیین نشده باشند، احداث سوله کارگاهی امکان پذیر نخواهد بود. معمولا افراد برای راه اندازی محیط‌‌های تولیدی سوله‌هایی با مساحت زیاد را به کار می‌بندند. اما اگر قصد دارید برای انجام امور خدماتی مثل تعمیرات سوله بسازید، نیازی به استفاده از سوله‌ای بزرگ نیست. در این صورت هزینه‌های ساخت سوله نیز کاهش پیدا می‌کنند.

استانداردهای ساخت سوله کارگاهی

 

عوامل موثر بر هزینه ساخت سوله‌های کارگاهی

فاکتورهای مختلفی وجود دارند که می‌توانند هزینه ساخت سوله کارگاهی را تحت تاثیر قرار دهند. عواملی مثل نوع سوله، حجم سوله، تجهیزات و امکانات موجود در سوله و بخش‌های مختلفی که در سوله وجود دارند، می‌توانند هزینه‌های سوله را کم یا زیاد کنند. برای این که سوله‌ای را با هزینه مقرون به صرفه را بخرید، لازم است که یک تولید کننده منصف مثل شرکت تولید سوله قارتال را انتخاب کنید. چنین شرکت‌هایی با توجه به اهمیتی که رضایت مشتری نزد آن‌ها دارد، سازه‌هایی باکیفیت و ارزان قیمت را احداث می‌کنند. شما می‌توانید جهت ثبت سفارشات خود همین حالا با ما در ارتباط باشید.

 

سخن پایانی

ما در این مطلب در مورد این که سوله کارگاهی چیست، چگونه تولید می‌شود، چه انواعی دارد و چه کاربردی دارد صحبت کردیم. این نوع از سوله‌ها به نسبت محیط‌هایی که با بتن روی کار می‌آیند، ارزان قیمت‌تر هستند. افزون بر آن استحکام و ماندگاری این سازه‌ها بیشتر است. از همه مهم‌تر این که امکان بازیافت قطعات آن وجود دارد. شما می‌توانید هر نوع امکانات و تجهیزاتی که نیاز دارید را در سوله کارگاهی قرار دهید. کافی است کاربرد مورد نظر خود را مشخص نمایید. زمان ساحت این سوله‌ها زیاد نیست. اگر کارفرما اجزای تشکیل دهنده سوله را تمام و کمال در اختیار شرکت تولیدی قرار دهد، می‌تواند سریعا سوله را احداث کند. ساخت تعمیرگاه، شرکت تولیدی و … از کاربردهایی است که این سوله‌ها دارند.


سوالات متداول

1- چرا سوله کارگاهی احداث می شود؟

خیلی از کارفرمایانی که به تازگی کسب و کاری را بنا نهاده‌اند، بودجه کافی ندارند. به همین دلیل نمی‌توانند کارگاه را راه اندازی کنند. از این رو به ساخت سوله‌های ارزان قیمت کارگاهی رو می‌آورند. این سوله‌ها همان کارایی محیط‌های بتنی را دارند. با این تفاوت که با استفاده از فلز ساخته می‌شوند.

2- آیا زمان ساخت سوله کارگاهی طولانی است؟

اگر زمان ساخت سوله به طول بینجامد، سرمایه کارفرما راکد باقی می‌ماند. بنابراین سمت‌های تولیدی سعی می‌کنند که طبق قرارداد این سوله‌ها را در زمان مشخص شده که سریعترین تایم هم هست، تحویل دهند.

3- بهترین نوع از سوله کارگاهی کدام است؟

متداول‌ترین سوله‌هایی که در حال حاضر به کار گرفته می‌شوند، سوله‌های سبک هستند. سوله‌های سبک کارگاهی وزن کمی دارند، از استقامت بالایی برخوردار هستند و بسیار انعطاف پذیرند. پس برای کاربردهای مختلف مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *