مجله قارتال

روش ساخت تابلو ترافیکی

تابلو ترافیکی چگونه ساخته میشود ؟

تابلوهای ترافیکی علائم مهم جاده ای هستند که نقش بسزایی در ایمنی جاده ها ایفا می کنند. امروزه این تابلوها در سرتاسر خیابان ها و جاده ها به کار گرفته شده است تا رانندگان با امنیت بیشتری به مقصد برسند. ساخت تابلو ترافیکی فرآیندهای خاص خود را داشته و باید با کیفیت مناسب انجام شود.
وجود تابلو ترافیکی می تواند به رانندگان کمک کند که با خیالی آسوده تر و با آگاهی از خطرات احتمالی در جاده ها، به رانندگی بپردازند. در واقع باید اشاره داشت که این المان های شهری و بین شهری، به زبان رسمی حاکم بر کشور مورد نظر نوشته می شوند. با این حال برخی از تابلوها دارای نمادهای بین المللی قابل درک برای افراد نیز می باشد. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی روش ساخت تابلو ترافیکی بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تابلو ترافیکی چیست؟

پیش از آن که به بررسی روش ساخت تابلو ترافیکی بپردازیم، لازم است تا تعریفی از تابلو ترافیکی را در اختیار شما قرار دهیم. در تمام شهرها در سرتاسر دنیا، یک سری مبلمان شهری و سازه های خاص در فضاهای عمومی قرار داده شده است تا افراد بتوانند زندگی راحت تری در شهرها داشته باشند و از سوی دیگر نظم و انضباط شهری نیز حفظ گردد. این مبلمان شهری شامل نیمکت ها، سطل های زباله، چراغ ها، تابلو ترافیکی، چراغ راهنمایی و رانندگی و … می باشد. ساخت علائم و المان های شهری مانند تابلوهای ترافیکی، در ایجاد و یا ساخت یک محیط زیبا و قابل دسترس برای کاربران کمک شایانی خواهد کرد.
به صورت کلی تابلوهای ترافیکی یک سری علائم خاص می باشند که از آن ها برای راهنمایی و کنترل ترافیک در جاده ها و خیابان ها استفاده می شود. این تابلوها در واقع راهنمای جاده محسوب می شوند و به رانندگان و عابران اطلاعاتی را در خصوص جاده و یا خیابان (مانند سرعت مجاز، خط عابر پیاده، وجود مدرسه و …) قرار می دهند. در واقع این تابلوها به افراد می گوید که چه کاری را در هنگام رانندگی یا عبور از خیابان باید انجام دهند. تابلوهای ترافیکی در اشکال، اندازه ها و رنگ های مختلف وجود دارند که هر کدام معنای مختص به خود را دارد. بنابراین می توان اذعان داشت که تابلوهای ترافیکی و مبلمان شهری می توانند به یکدیگر کمک نمایند تا یک محیط شهری ایمن و لذت بخش ایجاد گردد.

بهترین روش ساخت تابلو ترافیکی

انواع تابلوهای ترافیکی

تابلو ترافیکی خود به انواع مختلفی تقسیم می شود که در زیر به آن اشاره می کنیم:
1. تابلوهای منع کننده:
این نوع از تابلوها به راهنندگان اطلاع رسانی می کند که چه کاری را نباید انجام دهند. به عنوان مثال سرعت مجاز را نشان می دهد و یا به راننده می گوید که رانندگی را در کدام جهت انجام دهد و ورود به کدام بخش خیابان ممنوع است.
2. تابلوهای هشدار دهنده:
این نوع از تابلوهای ترافیکی، اطلاعات و اخباری را درباره خطری احتمالی به راننده می دهد. به عنوان مثال، یک تابلو هشدار دهنده ممکن است از یک پیچ تند یا یک منطقه بهمن گیر و یا یک منطقه با تصادف بالا اطلاع رسانی کند.
3. تابلوهای اطلاعاتی:
در واقع تابلو اطلاعاتی می توانند اطلاعات مفیدی در خصوص جاده و یا مسیر به راننده بدهد. به عنوان مثال فاصله یک شهر از شهر دیگر، فاصله پارک ها و مساجد یا مکان های گردشگری از نقطه ای که قرار دارید و مواردی از این قبیل.

نکات مهم درباره تابلو ترافیکی:

• ساخت تابلو ترافیکی از موادی است که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بالایی دارند و همچنین می توانند در برابر ضربه و خراش نیز بسیار مقاوم باشند.
• این تابلوها در پایه های فلزی یا بتنی نصب می گردند تا در برابر تصادفات محافظت شوند.

استانداردهای تابلو ترافیکی

در ساخت تابلو ترافیکی، یک سری استانداردهای بسیار مهم وجود دارد که باید توسط سازندگان این تابلو رعایت شود. استانداردها همگی برای کیفیت و خوانا بودن تابلو و علائم ایمنی مواردی از این قبیل خواهند بود. از جمله استانداردهای مهم ساخت تابلو ترافیکی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • طراحی و ساخت تابلو ترافیکی باید به صورتی باشد که در شب هم برای رانندگان و عابر پیاده کاملاً قابل مشاهده باشند.
  • متریال ساخت تابلو بسیار مهم است، به دلیل آن که یک تابلوی ترافیکی استاندارد دچار زنگ زدگی نمی شود و طول عمر بالایی دارد.
  • علائمی که بر روی تابلو نوشته می شود باید مقاوم در برابر هر چیزی باشند و نباید کلمات و علائم حک شده بر روی آن ها، به سرعت پاک و یا کم رنگ شوند.
  • تابلوهای ترافیکی باید کاملا خوانا باشد و رنگ آن به راحتی پاک نشود.
  • این تابلوها باید در ابعاد تعیین شده مخصوص خود طراحی شود. تمام تابلوها ابعاد یکسانی ندارند.
  • تابلوهایی که بر روی آن ها کلمات درج می شود، باید به زبان انگلیسی هم نوشته شوند تا افراد توریست هم بتوانند از آن استفاده کنند.

روش ساخت تابلو ترافیکی

در خصوص ساخت تابلو ترافیکی، یک سری مراحل خاص وجود دارد که باید توسط سازنده تابلو؛ رعایت گردد. مراحل و روش ساخت تابلو ترافیکی به شرح زیر می باشد:
1) طراحی تابلوهای ترافیکی:
اولین گام در روش ساخت تابلو ترافیکی، طراحی این تابلوها می باشد. در این راستا نیز طراحان تابلوهای ترافیکی باید با مقررات و استانداردهای مربوطه راهنمایی و رانندگی و همچنین علائم آن ها آشنایی داشته باشند تا بتوان به ایمن و موثر بودن تابلوها اطمینان داشت.
2) تولید تابلوهای ترافیکی:
مرحله دوم ساخت تابلو ترافیکی، تولید این تابلوها می باشد. به صورت کلی تولید تابلو ترافیکی با برش مواد اولیه، مانند ورقه های فلز یا پلاستیک، شروع می گردد. سپس، مواد اولیه با استفاده از رنگ، برچسب و یا روش هایی دیگر چاپ خواهد شد.
3) نصب تابلو ترافیکی:
آخرین مرحله ساخت تابلو ترافیکی، نصب این گونه از تابلوها می باشد. به صورت کلی باید اشاره داشت که نصب تابلوهای ترافیکی ، توسط کارگران انجام می شود. بعلاوه لازم ذکر است که این تابلوها در پایه های فلزی یا بتنی نصب خواهند شد تا در برابر تصادفات محافظت گردند.

 

روش ساخت تابلو ترافیکی با بهترین روش

اهمیت تابلوهای ترافیکی

حال که در خصوص روش ساخت تابلو ترافیکی اطلاعاتی را به دست آوردید، باید به بررسی اهمیت این تابلوها نیز بپردازیم. به صورت کلی تابلوهای ترافیکی نقش بسزایی را در ایمنی جاده‌ ها ایفا می نمایند. از حمله دلایل اهمیت این تابلوها به شرح زیر است:
• افزایش ایمنی جاده ها و رانندگان: تابلوهای ترافیکی با هدف اطلاع رسانی به رانندگان و عابران پیاده از وضعیت جاده ها و خیابان ها ساخته می شوند و می توانند در خصوص شرایط جاده، محدودیت سرعت، وجود خطر و … اطلاعاتی را در اختیار افراد قرار دهند که سبب افزایش ایمنی و کاهش تصادفات جاده ای می شود.
• تسهیل ترافیک: تابلو های ترافیکی به رانندگان کمک می نمایند تا بتوانند مسیر خود را راحت تر پیدا کرده و از ایجاد ترافیک های سنگین نیز جلوگیری کنند.
• کاهش آلودگی هوا: با بهبود جریان ترافیک و کاهش تصادف های جاده ای و خیابانی، این تابلوها می توانند در کاهش آلودگی هوا نیز موثر باشند.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا به ساخت تابلو ترافیکی و اهمیت آن بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش به بخش تابلو ترافیکی و علائم مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 12 =